Hayat Boyu Öğrenmeyi Teşvik Ediyorlar

EĞİTİM (YH) - Yıldız Haber | 20.06.2024 - 16:03, Güncelleme: 20.06.2024 - 16:03 3188 kez okundu.
 

Hayat Boyu Öğrenmeyi Teşvik Ediyorlar

Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından dördüncüsü düzenlenen hayat boyu öğrenme haftası programı açılışı gerçekleştirildi.
Halk Eğitimi Merkezlerimizin yapmış olduğu çalışmaları tanıtmak ve daha fazla vatandaşlarımızın kurslarımızdan istifade etmesini sağlamak amacıyla geçen yıllarda yapılan ‘Öğrenme Şenliği’ yerine, Milli Eğitim Bakanlığınca Haziran ayında ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ ilan edilerek 2023-2024 eğitim öğretim yılında 4.cüsünü kutlandı. Hayat Boyu Öğrenme kapsamındaki eğitim ve öğretim faaliyetleri aracılığıyla; bireysel, toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Ülkemiz genelinde 75 alanda 2601 Mesleki kurs, 1145 genel kurs olmak üzere toplam 3746 adet kurs programı bulunmaktadır. Kurs programları ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenmekte ve artarak devam etmektedir. Kültürden sanata, sosyal hayattan spora toplumun taleplerine göre kurslar açılmaktadır. Özellikle unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızın gün yüzüne çıkartılması, yaşatılması ve genç nesillerimize tanıtılmasında Halk Eğitimi Merkezlerimiz önemli bir görev ifa ediyorlar.
Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından dördüncüsü düzenlenen hayat boyu öğrenme haftası programı açılışı gerçekleştirildi.

Halk Eğitimi Merkezlerimizin yapmış olduğu çalışmaları tanıtmak ve daha fazla vatandaşlarımızın kurslarımızdan istifade etmesini sağlamak amacıyla geçen yıllarda yapılan ‘Öğrenme Şenliği’ yerine, Milli Eğitim Bakanlığınca Haziran ayında ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ ilan edilerek 2023-2024 eğitim öğretim yılında 4.cüsünü kutlandı.

Hayat Boyu Öğrenme kapsamındaki eğitim ve öğretim faaliyetleri aracılığıyla; bireysel, toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Ülkemiz genelinde 75 alanda 2601 Mesleki kurs, 1145 genel kurs olmak üzere toplam 3746 adet kurs programı bulunmaktadır. Kurs programları ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenmekte ve artarak devam etmektedir. Kültürden sanata, sosyal hayattan spora toplumun taleplerine göre kurslar açılmaktadır. Özellikle unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızın gün yüzüne çıkartılması, yaşatılması ve genç nesillerimize tanıtılmasında Halk Eğitimi Merkezlerimiz önemli bir görev ifa ediyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.