İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı gerçekleşti

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 01.07.2024 - 16:54, Güncelleme: 01.07.2024 - 16:54 1226 kez okundu.
 

İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı gerçekleşti

2023-2024 eğitim-öğretim yıl sonu İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı 28 Haziran 2024 Cuma günü saat 14.00'de Valilik Konferans Salonunda yapıldı.
Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş Başkanlığında yapılan toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu üyesi kurum ve kuruluş temsilcileri ile komisyon üyesi okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Geniş bir gündemde düzenlenen toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu tarafından 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başından bugüne kadar ilde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verirken, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde yapılacak çalışma, faaliyetler ile istatistiki verilerin yer aldığı ayrıntılı bir sunum gerçekleştirildi. Toplantıda Danışma Komisyonunca; Bakanlığın yeni eğitim öğretim yılında uygulamaya koyduğu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredatla ilgili çalışmalar, Akademik Başarının Artırılması kapsamında LGS ve YKS Tercih sürecinde sunulacak Tercih Danışmanlığı hizmetleri, ortak sınavlarla ilgili çalışmalar, okullarda ve Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK)'larda Bakanlığımızın EBA üzerinden yayınladığı içeriklerin kullanımı konusunda öğretmen ve öğrencilere bilgilendirmeler yapılarak kullanımına özen gösterilmesi, öğrenciler tarafından güçlük çekilen kazanımların tespiti ve telafisinin yapılması, sınıf içi ve ders dışı öğrenme ortamları, öğrenci devamsızlığının azaltılması, kaynaştırma öğrencileri, veli ziyaretleri, sosyal-kültürel etkinlikler, TÜBİTAK, AB vb. projeler-yarışmalar, okuma yazma kursları, okul pansiyonlarımızın durumu ve denetimi, Taşımalı Eğitim araçları ve yemeklerinin kontrol ve denetimleri ile özel okul servis araçlarının denetimleri, bağımlılıkla mücadele faaliyetleri, şiddetin önlenmesi çalışmaları, iş sağlığı ve güvenliği, okullarda güvenli ortamın oluşturulması,  personel iş ve işlemleri, yatırımlar başta olmak üzere, eğitim öğretimle ilgili birçok konuda kararlar alındı. İl Millî Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu sunumunun son bölümünde, 2023-2024 eğitim öğretim yılının İlde verimli, nitelikli ve başarılı bir şekilde geçmesi temennisinde bulunarak tüm yönetici, öğretmen, öğrenci, veli ve diğer paydaş/yardımcı kurumlara Komisyon nezdinde şükranlarını arz etti. Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş çalışmalara dair değerlendirmesinde; 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilimiz eğitim camiası olarak başarılı geçtiğinin altını çizdi. Verdimiz eğitim öğretim hizmetinin kalitesinin daha da arttırılması ve başarılarımızın devamı için tüm paydaşların uyum ve iş birliği içerisinde çalışmasına vurgu yaptı. Danışma Komisyonu üyeleri nezdinde tüm yönetici, öğretmen ve velilerimize çalışmalarında kolaylık ve başarılar diledi.    
2023-2024 eğitim-öğretim yıl sonu İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı 28 Haziran 2024 Cuma günü saat 14.00'de Valilik Konferans Salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş Başkanlığında yapılan toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu üyesi kurum ve kuruluş temsilcileri ile komisyon üyesi okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Geniş bir gündemde düzenlenen toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu tarafından 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başından bugüne kadar ilde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verirken, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde yapılacak çalışma, faaliyetler ile istatistiki verilerin yer aldığı ayrıntılı bir sunum gerçekleştirildi.

Toplantıda Danışma Komisyonunca; Bakanlığın yeni eğitim öğretim yılında uygulamaya koyduğu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredatla ilgili çalışmalar, Akademik Başarının Artırılması kapsamında LGS ve YKS Tercih sürecinde sunulacak Tercih Danışmanlığı hizmetleri, ortak sınavlarla ilgili çalışmalar, okullarda ve Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK)'larda Bakanlığımızın EBA üzerinden yayınladığı içeriklerin kullanımı konusunda öğretmen ve öğrencilere bilgilendirmeler yapılarak kullanımına özen gösterilmesi, öğrenciler tarafından güçlük çekilen kazanımların tespiti ve telafisinin yapılması, sınıf içi ve ders dışı öğrenme ortamları, öğrenci devamsızlığının azaltılması, kaynaştırma öğrencileri, veli ziyaretleri, sosyal-kültürel etkinlikler, TÜBİTAK, AB vb. projeler-yarışmalar, okuma yazma kursları, okul pansiyonlarımızın durumu ve denetimi, Taşımalı Eğitim araçları ve yemeklerinin kontrol ve denetimleri ile özel okul servis araçlarının denetimleri, bağımlılıkla mücadele faaliyetleri, şiddetin önlenmesi çalışmaları, iş sağlığı ve güvenliği, okullarda güvenli ortamın oluşturulması,  personel iş ve işlemleri, yatırımlar başta olmak üzere, eğitim öğretimle ilgili birçok konuda kararlar alındı.

İl Millî Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu sunumunun son bölümünde, 2023-2024 eğitim öğretim yılının İlde verimli, nitelikli ve başarılı bir şekilde geçmesi temennisinde bulunarak tüm yönetici, öğretmen, öğrenci, veli ve diğer paydaş/yardımcı kurumlara Komisyon nezdinde şükranlarını arz etti.

Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş çalışmalara dair değerlendirmesinde; 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilimiz eğitim camiası olarak başarılı geçtiğinin altını çizdi. Verdimiz eğitim öğretim hizmetinin kalitesinin daha da arttırılması ve başarılarımızın devamı için tüm paydaşların uyum ve iş birliği içerisinde çalışmasına vurgu yaptı. Danışma Komisyonu üyeleri nezdinde tüm yönetici, öğretmen ve velilerimize çalışmalarında kolaylık ve başarılar diledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.