Terme Belediyesinin hayata geçirildiği mantar üretim tesisi tamamlandı

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 10.11.2022 - 17:31, Güncelleme: 10.11.2022 - 15:17 2480+ kez okundu.
 

Terme Belediyesinin hayata geçirildiği mantar üretim tesisi tamamlandı

SAMSUN (AA) - Terme Belediyesinin, "Alternatif Tarım ile İstihdama Katkı Projesi" kapsamında hayata geçirilen mantar üretim tesisi tamamlandı. Terme Belediyesinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) iş birliğinde yürüttüğü proje kapsamında kadınların iş sahibi olması hedefleniyor.Belediye Başkanı Ali Kılıç, proje kapsamında kadın girişimcilere iş imkanı sağlayacak istiridye mantarı üretim tesisinde eğitimlerini sürdüren kursiyerleri ziyaret etti.Daha önce alternatif tarıma destek için Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek istiridye mantarı kompost tesisinin tamamlandığını belirten Kılıç, "Proje kapsamında mantar üretim çadırları bitirildi. Açtığımız teorik kursları tamamlayan kursiyerlerimiz, üretim çadırlarında istiridye mantarı üretimi konusunda pratik eğitim almaya başladı. Sanayi Bakanlığına yapılan 320 proje arasından seçilerek destek alan projemiz ile kadın istihdamına ve alternatif tarıma katkı sunmayı hedefliyoruz." dedi.Kılıç, eğitimlerin tamamlanmasının ardından tesisin açılışını yaparak, üreticilere çadırlarını teslim edeceklerini kaydetti.

SAMSUN (AA) - Terme Belediyesinin, "Alternatif Tarım ile İstihdama Katkı Projesi" kapsamında hayata geçirilen mantar üretim tesisi tamamlandı.

Terme Belediyesinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) iş birliğinde yürüttüğü proje kapsamında kadınların iş sahibi olması hedefleniyor.

Belediye Başkanı Ali Kılıç, proje kapsamında kadın girişimcilere iş imkanı sağlayacak istiridye mantarı üretim tesisinde eğitimlerini sürdüren kursiyerleri ziyaret etti.

Daha önce alternatif tarıma destek için Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek istiridye mantarı kompost tesisinin tamamlandığını belirten Kılıç, "Proje kapsamında mantar üretim çadırları bitirildi. Açtığımız teorik kursları tamamlayan kursiyerlerimiz, üretim çadırlarında istiridye mantarı üretimi konusunda pratik eğitim almaya başladı. Sanayi Bakanlığına yapılan 320 proje arasından seçilerek destek alan projemiz ile kadın istihdamına ve alternatif tarıma katkı sunmayı hedefliyoruz." dedi.

Kılıç, eğitimlerin tamamlanmasının ardından tesisin açılışını yaparak, üreticilere çadırlarını teslim edeceklerini kaydetti.


Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.