Öğrencilere sağlık taraması yapıldı

GÜNDEM 26.12.2022 - 17:04, Güncelleme: 26.12.2022 - 17:04 2530+ kez okundu.
 

Öğrencilere sağlık taraması yapıldı

Piraziz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu öğrencilerine Piraziz Ömer Hekim Aile Sağlığı tarafından hijyen, diş sağlığı, kişisel temizlik konularında bilgilendirme yapıldı.
Piraziz Ömer Hekim Aile Sağlığı tarafından farkındalık oluşturulması amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı her yaş grubuna yönelik gerçekleştirilen ziyaretlerde sunum yapıp anlatımlarıyla öğrencileri bilgilendirdi. Öğrenciler diş fırçalama alışkanlığı konusunda görülen eksiklikler hususunda eğitimlerle anlatıldı. Yapılan açıklamada: ‘’Ellerinizi yıkayın ve ağzınızı bol suyla çalkalayın. Kuru diş fırçasına bezelye büyüklüğünde diş macunu sıkın. Dişlerin dış yüzeyini diş eti hizasından başlayarak dairesel hareketlerle ve yukarı aşağı yönünde fırçalayın. Dişlerin iç yüzeyini diş eti hizasından başlayarak dairesel hareketlerle ve yukarı aşağı yönünde fırçalayın. Çiğneme yüzeylerini ileri geri yönünde fırçalayın. Dilinizin üst yüzeyini fırçalayın. Ağzınızı yeterli miktarda su ile durulayın. Diş fırçanızı yıkayın ve temiz bir kaba, diğer fırçalarla temas etmeyecek şekilde koyun.’’ dendi.
Piraziz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu öğrencilerine Piraziz Ömer Hekim Aile Sağlığı tarafından hijyen, diş sağlığı, kişisel temizlik konularında bilgilendirme yapıldı.

Piraziz Ömer Hekim Aile Sağlığı tarafından farkındalık oluşturulması amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı her yaş grubuna yönelik gerçekleştirilen ziyaretlerde sunum yapıp anlatımlarıyla öğrencileri bilgilendirdi.

Öğrenciler diş fırçalama alışkanlığı konusunda görülen eksiklikler hususunda eğitimlerle anlatıldı.

Yapılan açıklamada: ‘’Ellerinizi yıkayın ve ağzınızı bol suyla çalkalayın. Kuru diş fırçasına bezelye büyüklüğünde diş macunu sıkın. Dişlerin dış yüzeyini diş eti hizasından başlayarak dairesel hareketlerle ve yukarı aşağı yönünde fırçalayın. Dişlerin iç yüzeyini diş eti hizasından başlayarak dairesel hareketlerle ve yukarı aşağı yönünde fırçalayın. Çiğneme yüzeylerini ileri geri yönünde fırçalayın. Dilinizin üst yüzeyini fırçalayın. Ağzınızı yeterli miktarda su ile durulayın. Diş fırçanızı yıkayın ve temiz bir kaba, diğer fırçalarla temas etmeyecek şekilde koyun.’’ dendi.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.