EÜ Deri Mühendisliği’nin 3. Erasmus Plus AB projesi
EÜ Deri Mühendisliği’nin 3. Erasmus Plus AB projesi
Deri ve deri ürünleri sektörüne yönelik lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim veren Türkiye’deki tek akademik kurum olma özelliği taşıyan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü bilim insanları tarafından hazırlanan uluslararası projeler desteklenmeye devam ediyor.
Ege Üniversitesi, CTIC Portekiz, UDL İspanya, CGS İtalya, DETEK, VC Portekiz, CRETHIDEV Yunanistan, DAS Yunanistan, LIT Polonya ortaklığında hazırlanan Avrupa Birliği Projesi, 326 bin 892 Euro destek almayı hak kazandı.
Proje ekibini makamında kabul eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümümüz deri sanayine yönelik nitelikli projeler hazırlamaya devam ediyor. Deri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. M. Mete Mutlu’nun koordinatörlüğünü yaptığı, üretimden kaynaklanan kirlilikle ve küresel ısınmayla mücadeleye öncelik vererek deri sektöründe sürdürülebilirlik yetkinliklerini artırmayı amaçlayan uluslararası proje, desteklenmeye uygun bulundu” diye konuştu.
Uluslararası ortaklı proje
ERASMUS Plus KA220-VET – “Mesleki Eğitim ve Öğretimde İşbirliği Ortaklıkları” programı kapsamında, SULEAP - “Sürdürülebilir Deri Üretimi için Yetkinliklerin Geliştirilmesi” isimli proje; Ege Üniversitesi, CTIC Portekiz, UDL İspanya, CGS İtalya, DETEK, VC Portekiz, CRETHIDEV Yunanistan, DAS Yunanistan, LIT Polonya ortaklığında hazırlandı. Koordinatörlüğünü Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. M. Mete Mutlu’nun yaptığı proje ekibinde; Prof. Dr. B. Oral Bitlisli, Prof. Dr. Hasan Özgünay, Doç. Dr. Hüseyin Ata Karavana, Doç. Dr. Ersin Önem ve Doç. Dr. Ali Yorgancıoğlu görev alıyor.
Deri sektöründe sürdürülebilirliğin sağlanması hedefleniyor
Projenin, Deri Mühendisliği Bölümünden aynı ekibin ERASMUS Plus kapsamında kabul edilen 3. Avrupa Birliği projesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. M. Mete Mutlu, “Proje ile deri sektöründe sürdürülebilirlik uygulaması konusunda tespit edilen bilgi eksikliğini gidermeyi ve yenilikçi eğitim araçları ve platformlar ile hedef grupların pratik uygulama hakkındaki bilgilerini genişletmeyi hedefliyoruz. Deri sektöründe direkt faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin personel ve yöneticilerin, sürdürülebilirliğin riskleri ve faydaları hakkındaki farkındalığını artırmak istiyoruz. İlgili sektörlerin ve tedarikçilerin projeye katılımlarını sağlayacağız. Deri sektörünü kaynak-verimli ve rekabetçi bir modern endüstri haline getirmek için ortaya çıkan fırsatları katılımcılara sunacağız” dedi.
İzmir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.