Yarım asra yakın ayakkabı tamircisi mesleğe devam diyor

GÜNDEM 13.05.2024 - 16:15, Güncelleme: 13.05.2024 - 16:15 2003+ kez okundu.
 

Yarım asra yakın ayakkabı tamircisi mesleğe devam diyor

Bulancak’ta 45 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan 58 yaşındaki evli ve 4 çocuk babası İbrahim Tiryaki, değişen tüketim alışkanlığıyla eskisi kadar müşteri gelmese de her gün aştığı dükkanında kazandığı ile yetiniyor.
1979 yılından bu yana ayakkabı tamirciliği yapan, Bulancak Dükkan Boğazı mevkiinde sigorta emeklisi Tiryaki gazetemize yaptığı açıklamada, “Emekli maaşım 11.700TL. yetmiyor. Gücüm yettiğince mesleğimi zevkle yapmaya devam edeceğim. Eskiden fakirlik vardı. Millet ayakkabı tamiri için kuyruğa girerdi. Şimdi eskisi gibi olmasa bile yine eskiye dönüş başladı diyebilirim. Tamircilik bizde sonra bana biter gibi geliyor” dedi. İbrahim Usta, hayatı boyunca esnaflık ahlakına bağlı kaldığını vurgulayarak “Her meslekte dürüst olacaksın, sebat edeceksin, kanaat edeceksin. Sebahat, kanaat, doğruluk olmazsa olmazlarındır. Bunlardan ayrılmadığın sürece hayatta sırtın yere gelmez” dedi. Tiryaki, çocukların küçük yaştayken becerilerine göre yönlendirilmemesi durumunda yeni zanaatkârların yetişmesinin mümkün olmayacağını işaret etti.
Bulancak’ta 45 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan 58 yaşındaki evli ve 4 çocuk babası İbrahim Tiryaki, değişen tüketim alışkanlığıyla eskisi kadar müşteri gelmese de her gün aştığı dükkanında kazandığı ile yetiniyor.

1979 yılından bu yana ayakkabı tamirciliği yapan, Bulancak Dükkan Boğazı mevkiinde sigorta emeklisi Tiryaki gazetemize yaptığı açıklamada, “Emekli maaşım 11.700TL. yetmiyor. Gücüm yettiğince mesleğimi zevkle yapmaya devam edeceğim. Eskiden fakirlik vardı. Millet ayakkabı tamiri için kuyruğa girerdi. Şimdi eskisi gibi olmasa bile yine eskiye dönüş başladı diyebilirim. Tamircilik bizde sonra bana biter gibi geliyor” dedi.

İbrahim Usta, hayatı boyunca esnaflık ahlakına bağlı kaldığını vurgulayarak “Her meslekte dürüst olacaksın, sebat edeceksin, kanaat edeceksin. Sebahat, kanaat, doğruluk olmazsa olmazlarındır. Bunlardan ayrılmadığın sürece hayatta sırtın yere gelmez” dedi.

Tiryaki, çocukların küçük yaştayken becerilerine göre yönlendirilmemesi durumunda yeni zanaatkârların yetişmesinin mümkün olmayacağını işaret etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.