Bulancak Belediye Başkanı Sıbıç, Atalarımızın emanetine sahip çıktı!

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 24.10.2024 - 11:51, Güncelleme: 24.10.2024 - 12:04 1921 kez okundu.
 

Bulancak Belediye Başkanı Sıbıç, Atalarımızın emanetine sahip çıktı!

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Giresun 42. ve 47. Alaylarının 1921 yılında Sakarya Meydan Muharebesi'nde sergilediği destansı mücadeleye ve…
Bu toprakların kurtuluşuna kattıkları eşsiz katkıya ithafen, Haymana'da gerçekleşen kardeş şehir protokolü imza töreninde duygusal bir konuşma yaptı. Törende konuşan Sıbıç, 1000'lerce şehidimizin yattığı, her karışı kanla sulanmış bu toprakların kutsiyetini ve anlamını bir kez daha vurguladı. Başkan Sıbıç, “Bugün burada bulunmak, yalnızca bir protokole imza atmak değil; atalarımızın emanetine sahip çıkmaktır. Bu topraklarda, milletimizin var olma mücadelesinin en çetin anlarında canını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Onların azmi ve kararlılığı, geleceğimize ışık tutmaya devam edecek” ifadelerini kullandı. Başkan Sıbıç, konuşmasında Haymana ile kardeş şehir olmanın manevi anlamına dikkat çekerek, “Geçmişimizin kahramanlarını unutmak demek, geleceğimizi karartmak demektir. Biz, Bulancak olarak bu toprakların değerine, tarihine ve kültürüne sahip çıkmaya kararlıyız. Giresun’un cesur yiğitleri, bugün de kalbimizde yaşıyor ve onların mücadelesi, bizler için bir onur kaynağı olmaya devam ediyor” dedi. Tören boyunca yaşanan duygusal anlar, geçmişin kahramanlık destanını adeta yeniden canlandırdı. Bulancak ve Haymana'nın bu anlamlı birlikteliği, hem Giresunlu hem de Haymanalı vatandaşlar tarafından büyük bir takdirle karşılandı.
Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Giresun 42. ve 47. Alaylarının 1921 yılında Sakarya Meydan Muharebesi'nde sergilediği destansı mücadeleye ve…

Bu toprakların kurtuluşuna kattıkları eşsiz katkıya ithafen, Haymana'da gerçekleşen kardeş şehir protokolü imza töreninde duygusal bir konuşma yaptı.

Törende konuşan Sıbıç, 1000'lerce şehidimizin yattığı, her karışı kanla sulanmış bu toprakların kutsiyetini ve anlamını bir kez daha vurguladı.

Başkan Sıbıç, “Bugün burada bulunmak, yalnızca bir protokole imza atmak değil; atalarımızın emanetine sahip çıkmaktır. Bu topraklarda, milletimizin var olma mücadelesinin en çetin anlarında canını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Onların azmi ve kararlılığı, geleceğimize ışık tutmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Başkan Sıbıç, konuşmasında Haymana ile kardeş şehir olmanın manevi anlamına dikkat çekerek, “Geçmişimizin kahramanlarını unutmak demek, geleceğimizi karartmak demektir. Biz, Bulancak olarak bu toprakların değerine, tarihine ve kültürüne sahip çıkmaya kararlıyız. Giresun’un cesur yiğitleri, bugün de kalbimizde yaşıyor ve onların mücadelesi, bizler için bir onur kaynağı olmaya devam ediyor” dedi.

Tören boyunca yaşanan duygusal anlar, geçmişin kahramanlık destanını adeta yeniden canlandırdı. Bulancak ve Haymana'nın bu anlamlı birlikteliği, hem Giresunlu hem de Haymanalı vatandaşlar tarafından büyük bir takdirle karşılandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.