Havaalanının temeli seçim sonrası atılacak

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.05.2011 - 22:57, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3214+ kez okundu.
 

Havaalanının temeli seçim sonrası atılacak

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Bulancak'ta bir dizi ziyarette bulundu.
Beraberinde  diğer milletvekili adayları Adem Tatlı, Mehmet Geldi, Şengül Şahin ve parti mensuplarıyla  seçim çalışmaları yapan Canikli,  Ordu-Giresun Havaalanı'nın son aşamaya geldiğini söyledi. Bulancak halkına 8, 5 yıllık iktidarlarında yaptıkları çalışmaları anlatarak  önümüzdeki dönemde de  yapacakları projeleri gündeme getiren   Canikli, Ordu-Giresun Havaalanı'nda gelinen son nokta hak-kında da bilgi verdi.  Canikli, "Ordu-Giresun Havaalanı projesinin, 4 Mart'ta ön yeterlilik ihalesi yapıldı. Teklif veren 7 firma yeterlilik hakkı elde etti. Bu havaalanı 270-300 milyar liralık çok önemli ve büyük yatırım. Dünyada da örne-ği çok az olan bir yatırım. Yöntem itibariyle dolgu üzerine oturtulacak pist. Dünyada çok az örneği var. Böyle güzel muhteşem bir proje olacak. 4 Mart'ta birinci aşama ihalesi yapıldı. Bir ihalenin yapılması için arkasında çok büyük ve uzun çalışmaların yapılması gerekiyor, bürokratik ve teknik olarak. 4 Mart'ta birinci aşama yapıldığına göre, yatırım programına alınmış, bütün fizibilite çalışmaları yapılmış, kaynağı temin edilmiş ve geçtiğimiz 4 Mart'ta da ihaleye çıkılmış. 7 firma belirlenmiş ve ön yeterliliği almış durumda. Şimdi bu 7 firma 30 Mayıs'a kadar tekliflerini verecekler. 30 Mayıs'ta da teklifler açılacak ve ihale bitmiş olacak. Ne zaman, 30 Mayıs'ta. Biz Mart itibariyle temel atacağımızı söylemiştik. 3 aylık gecikme söz konusu. Bunu kabul ediyoruz. Onun da temel nedeni, bu yatırım programına alınmasındaki süreç. Özellikle teknik nedenlerle DLH ile Devlet Planlama Teşkilatı arasındaki bürokrasiden gecikme oldu. 3 aylık gecikme söz konusu. Ama biz seçimden önce temeli yetiştirebiliriz. Zorlarsak yetişir. Fakat seçimden birkaç gün önce atabiliriz. Çok sıkıştırırsak Haziran'ın 10'unda falan temeli atabiliriz. Ama o zaman da doğal olarak sanki seçim yatırımı gibi algılanır. O yüzden temel atmayı seçim sonrasına bıraktık' şeklinde konuştu. Öte yandan Bulancak Faal Muhtarlar Derneği ve Bulancak Ticaret Sanayi Odası'nıda ziyaret eden heyet ilçeden ayrıldı.
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Bulancak'ta bir dizi ziyarette bulundu.

Beraberinde  diğer milletvekili adayları Adem Tatlı, Mehmet Geldi, Şengül Şahin ve parti mensuplarıyla  seçim çalışmaları yapan Canikli,  Ordu-Giresun Havaalanı'nın son aşamaya geldiğini söyledi.

Bulancak halkına 8, 5 yıllık iktidarlarında yaptıkları çalışmaları anlatarak  önümüzdeki dönemde de  yapacakları projeleri gündeme getiren   Canikli, Ordu-Giresun Havaalanı'nda gelinen son nokta hak-kında da bilgi verdi.

 Canikli, "Ordu-Giresun Havaalanı projesinin, 4 Mart'ta ön yeterlilik ihalesi yapıldı. Teklif veren 7 firma yeterlilik hakkı elde etti. Bu havaalanı 270-300 milyar liralık çok önemli ve büyük yatırım. Dünyada da örne-ği çok az olan bir yatırım. Yöntem itibariyle dolgu üzerine oturtulacak pist. Dünyada çok az örneği var. Böyle güzel muhteşem bir proje olacak. 4 Mart'ta birinci aşama ihalesi yapıldı. Bir ihalenin yapılması için arkasında çok büyük ve uzun çalışmaların yapılması gerekiyor, bürokratik ve teknik olarak. 4 Mart'ta birinci aşama yapıldığına göre, yatırım programına alınmış, bütün fizibilite çalışmaları yapılmış, kaynağı temin edilmiş ve geçtiğimiz 4 Mart'ta da ihaleye çıkılmış. 7 firma belirlenmiş ve ön yeterliliği almış durumda. Şimdi bu 7 firma 30 Mayıs'a kadar tekliflerini verecekler. 30 Mayıs'ta da teklifler açılacak ve ihale bitmiş olacak. Ne zaman, 30 Mayıs'ta. Biz Mart itibariyle temel atacağımızı söylemiştik. 3 aylık gecikme söz konusu. Bunu kabul ediyoruz. Onun da temel nedeni, bu yatırım programına alınmasındaki süreç. Özellikle teknik nedenlerle DLH ile Devlet Planlama Teşkilatı arasındaki bürokrasiden gecikme oldu. 3 aylık gecikme söz konusu. Ama biz seçimden önce temeli yetiştirebiliriz. Zorlarsak yetişir. Fakat seçimden birkaç gün önce atabiliriz. Çok sıkıştırırsak Haziran'ın 10'unda falan temeli atabiliriz. Ama o zaman da doğal olarak sanki seçim yatırımı gibi algılanır. O yüzden temel atmayı seçim sonrasına bıraktık' şeklinde konuştu.

Öte yandan Bulancak Faal Muhtarlar Derneği ve Bulancak Ticaret Sanayi Odası'nıda ziyaret eden heyet ilçeden ayrıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.