Türk Milleti'nin eseri 92. yılında

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.03.2013 - 23:50, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3603+ kez okundu.
 

Türk Milleti'nin eseri 92. yılında

Vali Sayın Dursun Ali Şahin, İstiklal Marşımızın kabulünün 92. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
İstiklal Marşı’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 92. yıldönümünü idrak  etmenin haklı gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirten Vali Şahin, “Milletimizin  zaferini, yüceliğini ve bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla anlatan İstiklâl Marşı, zulme, adaletsizliğe, sömürgeciliğe adeta bir meydan okuma ve ortak bir ideali ifade eden bir mutabakat belgesidir. Ölüm-kalım çizgisindeki mücadelede, umutla umutsuzluk arasındaki milletimize, ümit, cesaret ve şuur kazandıran bir haykırış ifadesidir” dedi. Vali Şahin mesajında şunları ifade etti; “Milletimiz, Kurtuluş Savaşı'nda Büyük Atatürk önderliğinde, bütün imkansızlıklara rağmen bağımsızlık aşkını, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya en güçlü biçimde göstermiştir. İstiklal Marşı bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır. Değerli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı dizeler, milletimizin kahramanlığını, eşsiz mücadelesini, azmini ve cesaretini ölümsüzleştirmiştir. Büyük bir erdem göstererek Türk Milletine birçok eser bırakıp istiklal marşı yazan ünlü şairimiz Mehmet Akif Ersoy istiklal marşı karşılığında ücret almaması, Türk Milletine böyle bir eser bırakarak, her mısrası ayrı bir anlam taşıyan İstiklal marşımızı kaleme alması ve bunu Türk Milletine vakfetmesi son derece önemli ve anlamlıdır. Milletinin kaybolmakta olan umutlarına dizeleriyle can veren ve etkisi ebediyete kadar sürecek dizelerin sahibi Mehmet Akif’in deyimiyle artık ‘Türk Milleti’nin Eseri’ olan İstiklal Marşımızın günümüze kadar büyüyerek gelen öneminin ve gösterdiği amacın farkında olunmalıdır. Her yurttaşın  görevlerinden bir tanesi bu kutsal emaneti anlamak, sahip çıkmak ve her alanda dillendirmektir”.
Vali Sayın Dursun Ali Şahin, İstiklal Marşımızın kabulünün 92. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İstiklal Marşı’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 92. yıldönümünü idrak  etmenin haklı gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirten Vali Şahin, “Milletimizin  zaferini, yüceliğini ve bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla anlatan İstiklâl Marşı, zulme, adaletsizliğe, sömürgeciliğe adeta bir meydan okuma ve ortak bir ideali ifade eden bir mutabakat belgesidir. Ölüm-kalım çizgisindeki mücadelede, umutla umutsuzluk arasındaki milletimize, ümit, cesaret ve şuur kazandıran bir haykırış ifadesidir” dedi.

Vali Şahin mesajında şunları ifade etti; “Milletimiz, Kurtuluş Savaşı'nda Büyük Atatürk önderliğinde, bütün imkansızlıklara rağmen bağımsızlık aşkını, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya en güçlü biçimde göstermiştir. İstiklal Marşı bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır. Değerli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı dizeler, milletimizin kahramanlığını, eşsiz mücadelesini, azmini ve cesaretini ölümsüzleştirmiştir. Büyük bir erdem göstererek Türk Milletine birçok eser bırakıp istiklal marşı yazan ünlü şairimiz Mehmet Akif Ersoy istiklal marşı karşılığında ücret almaması, Türk Milletine böyle bir eser bırakarak, her mısrası ayrı bir anlam taşıyan İstiklal marşımızı kaleme alması ve bunu Türk Milletine vakfetmesi son derece önemli ve anlamlıdır. Milletinin kaybolmakta olan umutlarına dizeleriyle can veren ve etkisi ebediyete kadar sürecek dizelerin sahibi Mehmet Akif’in deyimiyle artık ‘Türk Milleti’nin Eseri’ olan İstiklal Marşımızın günümüze kadar büyüyerek gelen öneminin ve gösterdiği amacın farkında olunmalıdır. Her yurttaşın  görevlerinden bir tanesi bu kutsal emaneti anlamak, sahip çıkmak ve her alanda dillendirmektir”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.