İzmir orman yangın havuz ve gölet sayısını artırıyor

GÜNDEM 16.05.2024 - 10:27, Güncelleme: 16.05.2024 - 10:27 2145+ kez okundu.
 

İzmir orman yangın havuz ve gölet sayısını artırıyor

İzmir İl Orman Bölge Müdürlüğü, özellikle yaz döneminde meydana gelen Orman yangınlarına müdahalede yer ve hava araçlarının su ihtiyaçlarını karşılamak için tesis edilen yangın havuz ve göletlerinin sayısını artırıyor.
​Yangın havuzları gerek yer araçlarının su ikmalinde ve gerekse helikopterlerin birim zamanda yapacağı sorti sayısının artması ile yangına müdahale süresini azaltarak, yangınla mücadelede hızlı müdahale ve saat başına daha fazla su atma konusunda etkinliği arttırmada önemli ihtiyaçların başında yer alıyor.  Bu amaçla Bölge Müdürlüğünde 2004 yılından itibaren yangın havuz ve göleti yapma seferberliği başlatılmış olup, her yıl yeni tesis edilen yangın havuz ve göletleri ile sayıyı artırmaya özen gösteriliyor. Bölge Müdürlüğü, 2023 yılında İzmir ve Manisa İllerinde yeni tesis edilen16 adet yangın havuzu ile yangın havuz ve göletlerinin sayısı toplam 292 adede çıkarırken. mevcut göl ve barajlarla birlikte toplam su kaynağı sayısını 412 adede ulaştırdı. 2024 yılında, İzmir’de 2 adet, Manisa’da 3 adet olmak üzere toplam 5 adet yangın havuzu daha yapılarak hizmete girecek.
İzmir İl Orman Bölge Müdürlüğü, özellikle yaz döneminde meydana gelen Orman yangınlarına müdahalede yer ve hava araçlarının su ihtiyaçlarını karşılamak için tesis edilen yangın havuz ve göletlerinin sayısını artırıyor.

Yangın havuzları gerek yer araçlarının su ikmalinde ve gerekse helikopterlerin birim zamanda yapacağı sorti sayısının artması ile yangına müdahale süresini azaltarak, yangınla mücadelede hızlı müdahale ve saat başına daha fazla su atma konusunda etkinliği arttırmada önemli ihtiyaçların başında yer alıyor. 

Bu amaçla Bölge Müdürlüğünde 2004 yılından itibaren yangın havuz ve göleti yapma seferberliği başlatılmış olup, her yıl yeni tesis edilen yangın havuz ve göletleri ile sayıyı artırmaya özen gösteriliyor.

Bölge Müdürlüğü, 2023 yılında İzmir ve Manisa İllerinde yeni tesis edilen16 adet yangın havuzu ile yangın havuz ve göletlerinin sayısı toplam 292 adede çıkarırken. mevcut göl ve barajlarla birlikte toplam su kaynağı sayısını 412 adede ulaştırdı.

2024 yılında, İzmir’de 2 adet, Manisa’da 3 adet olmak üzere toplam 5 adet yangın havuzu daha yapılarak hizmete girecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.