İzmir’de Erasmus+ Akreditasyon Çalıştayı

EĞİTİM (YH) - Yıldız Haber | 29.05.2024 - 10:41, Güncelleme: 29.05.2024 - 10:41 3766+ kez okundu.
 

İzmir’de Erasmus+ Akreditasyon Çalıştayı

İzmir il Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus + Akreditasyonu “okul eğitimi, mesleki eğitim ve yetişkin eğitimi” yaygınlaştırma faaliyetleri düzenlendi.
9 günlük programda öğretmen ve öğrenciler şenlikle, atölyelerle, deneyim paylaşımlarıyla ve çalıştaylarla bir araya gelerek edindikleri bilgi ve becerileri paylaşma fırsatı buldular. Bornova Anadolu Lisesinde coşkuyla gerçekleşen akreditasyon şenliği büyük beğeni topladı. İl Müdürü Dr. Ömer Yahşi’’nin himayesinde yürütülen Erasmus+ Akreditasyon şenliğine İzmir’den 70 okul ve 3500 öğrenci katılım sağladı. Öğrenciler “robotik kodlama, STEAM, Yapay zeka, web 3, el sanatları, drama, yenilenebilir enerjinin günlük kullanıma entegrasyonu, yeşil girişimcilik, yenilikçi pişirme yöntemleri, VR teknolojileri ve özel eğitim” gibi birçok alanda yapılan atölyelerde deneyim sahibi oldular. Okullarımız İçin Yeni Teknolojileri Ve Yenilikçi Öğretim Yöntemlerini Teşvik Ediyoruz. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan,  “Erasmus Akreditasyon faaliyetlerinin; öğretme ve öğrenmenin kalitesini yükselttiğini, öğretmenlerin ve idarecilerin mesleki gelişimi, sınır ötesi değişim ve iş birliğine girme kapasitelerini geliştirdiğini, yeni teknolojilerin ve yenilikçi öğretim yöntemlerinin kullanımının teşvik ettiğini, okullarımızın Avrupa'da profesyonel işbirliği ağlarını geliştirmelerini sağlarken okullarımızı da bu başlıklarda teşvik edip destekliyoruz” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ARGE ve Projeler daire başkanı Mecit Ramazan Barın ve Eğitim Politikaları Daire Başkanı Abdurrahim Yığman, akreditasyon sürecinin yürütülmesi hakkında bilgi alarak yapılan bu şenliğin diğer illere örnek bir çalışma olduğunu söyledi.
İzmir il Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus + Akreditasyonu “okul eğitimi, mesleki eğitim ve yetişkin eğitimi” yaygınlaştırma faaliyetleri düzenlendi.

9 günlük programda öğretmen ve öğrenciler şenlikle, atölyelerle, deneyim paylaşımlarıyla ve çalıştaylarla bir araya gelerek edindikleri bilgi ve becerileri paylaşma fırsatı buldular.

Bornova Anadolu Lisesinde coşkuyla gerçekleşen akreditasyon şenliği büyük beğeni topladı. İl Müdürü Dr. Ömer Yahşi’’nin himayesinde yürütülen Erasmus+ Akreditasyon şenliğine İzmir’den 70 okul ve 3500 öğrenci katılım sağladı. Öğrenciler “robotik kodlama, STEAM, Yapay zeka, web 3, el sanatları, drama, yenilenebilir enerjinin günlük kullanıma entegrasyonu, yeşil girişimcilik, yenilikçi pişirme yöntemleri, VR teknolojileri ve özel eğitim” gibi birçok alanda yapılan atölyelerde deneyim sahibi oldular.

Okullarımız İçin Yeni Teknolojileri Ve Yenilikçi Öğretim Yöntemlerini Teşvik Ediyoruz.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan,  “Erasmus Akreditasyon faaliyetlerinin; öğretme ve öğrenmenin kalitesini yükselttiğini, öğretmenlerin ve idarecilerin mesleki gelişimi, sınır ötesi değişim ve iş birliğine girme kapasitelerini geliştirdiğini, yeni teknolojilerin ve yenilikçi öğretim yöntemlerinin kullanımının teşvik ettiğini, okullarımızın Avrupa'da profesyonel işbirliği ağlarını geliştirmelerini sağlarken okullarımızı da bu başlıklarda teşvik edip destekliyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ARGE ve Projeler daire başkanı Mecit Ramazan Barın ve Eğitim Politikaları Daire Başkanı Abdurrahim Yığman, akreditasyon sürecinin yürütülmesi hakkında bilgi alarak yapılan bu şenliğin diğer illere örnek bir çalışma olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.