Kümbet Yaylası'na ‘gölet’ yapılacak!

GÜNDEM 02.11.2023 - 10:52, Güncelleme: 02.11.2023 - 10:59 5985+ kez okundu.
 

Kümbet Yaylası'na ‘gölet’ yapılacak!

"Giresun Dereli Aksu Vadisi Taşkın ve Rusubat Kontrolü Kümbet Göleti" projesinin yapım sürecinin başladığını bildirildi.
Yapılan açıklamada, Dereli ilçesinin Kümbet-Uzundere köyünde daha önce yatırım programına alınan projenin uygulanma aşamasına geldiğini belirtildi. DSİ 22. Bölge Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek projenin 256 bin 280 metrekare alana sahip olduğunu aktarıldı. Yapılan açıklamada; "Su derinliği 25-30 metre, gölet seti 36,60 metre yüksekliğinde büyük, donanımlı bir projedir. Projemiz Kümbet Yaylamıza ve bölgemize önemli turizm katkısı sağlayacaktır. Balıkçılık, su sporları, sandal gezileri, su bisikleti, aile çay bahçeleri ve piknik alanları gibi faaliyetlerin yer aldığı bu proje bölgenin turizm değerine değer katacaktır. Yapılacak bu projenin her aşamasının takipçisi olacağız. Projenin ilimize, bölgemize ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum." İfadelerine yer verildi.
"Giresun Dereli Aksu Vadisi Taşkın ve Rusubat Kontrolü Kümbet Göleti" projesinin yapım sürecinin başladığını bildirildi.

Yapılan açıklamada, Dereli ilçesinin Kümbet-Uzundere köyünde daha önce yatırım programına alınan projenin uygulanma aşamasına geldiğini belirtildi.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek projenin 256 bin 280 metrekare alana sahip olduğunu aktarıldı.

Yapılan açıklamada; "Su derinliği 25-30 metre, gölet seti 36,60 metre yüksekliğinde büyük, donanımlı bir projedir. Projemiz Kümbet Yaylamıza ve bölgemize önemli turizm katkısı sağlayacaktır. Balıkçılık, su sporları, sandal gezileri, su bisikleti, aile çay bahçeleri ve piknik alanları gibi faaliyetlerin yer aldığı bu proje bölgenin turizm değerine değer katacaktır. Yapılacak bu projenin her aşamasının takipçisi olacağız. Projenin ilimize, bölgemize ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum." İfadelerine yer verildi.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.