Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneğinden Azerbaycan'a ziyaret

GÜNDEM 22.07.2023 - 10:29, Güncelleme: 22.07.2023 - 10:29 2497+ kez okundu.
 

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneğinden Azerbaycan'a ziyaret

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül Azerbaycan'a giderek gezi ve ziyaretlerde bulundu.
Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül Azerbaycan ziyaretiyle ilgili olarak, "Öncelikle, 2.Karabağ Savaşı sonrası azad olan kadim şehir Şuşa'yı ziyaret ettim.  Savaşın izlerini orada yakından gördüm, Haklı bir gururla o topraklara ayak basabilmenin ve o havayı solumanın mutluluğunu yaşadığımı söyleyebilirim. Faxri Hıyaban da Umummilli Lider Merhum Haydar Aliyev'in kabrini ziyaret ettim, ardından Şehitler Xiyabanı ve Türk Şehitliğini ziyaret ederek şehitlerimizi ve şanlı ecdadı dualarla yad ettik"dedi. Diasporla İş Üzrə Devlet Komitəsini ziyaret ettiklerini dile getiren Başkan Şentürk  Hoşgül, bakanlık yetkilileri ile bir araya geldiklerini ve projeler hakkında kısa bir brifing verdiklerini belirtti. Hoşgül "Kardeş Şehir Projesi kapsamında Şirvan Şehrini ziyaret gerçekleştirdik.  Şehrin icra Hakimiyeti Başçısı Sn. İlqar Abbasov ve muavini Aynur Ferzaliyeva tarafından Valilik makamında gayet nazik bir şekilde ağrılandık, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Şehzadeler Şehrimizi tanıtan hediye paketini Vali Bey'e takdim ettik. Sonrasında ise Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Cengiz Ergün' e takdim edilmek üzere kendilerine sunulan plaketi teslim aldım. Azerbaycan'ın yükselen yıldızı Bakü de bulunan Arb Tv de Zumrud Bedelova 'nın sunduğu Xəbər Ətər sabah programına canlı yayın konuğu olarak katıldım.  Arb Tv başdirektörü sn. Rəşad Məmmədov'a teşekkürlerimi sunuyorum.  Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Medya kuruluşlarına da ziyaret gerçekleştirdim. Birkaç iş adamı ile görüşme ve durum değerlendirmesi yapma imkanı bulduk ve yakın zamanda tekrar bir ziyaret planlayacağız" diye konuştu.   
Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül Azerbaycan'a giderek gezi ve ziyaretlerde bulundu.

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül Azerbaycan ziyaretiyle ilgili olarak, "Öncelikle, 2.Karabağ Savaşı sonrası azad olan kadim şehir Şuşa'yı ziyaret ettim.  Savaşın izlerini orada yakından gördüm, Haklı bir gururla o topraklara ayak basabilmenin ve o havayı solumanın mutluluğunu yaşadığımı söyleyebilirim. Faxri Hıyaban da Umummilli Lider Merhum Haydar Aliyev'in kabrini ziyaret ettim, ardından Şehitler Xiyabanı ve Türk Şehitliğini ziyaret ederek şehitlerimizi ve şanlı ecdadı dualarla yad ettik"dedi.

Diasporla İş Üzrə Devlet Komitəsini ziyaret ettiklerini dile getiren Başkan Şentürk  Hoşgül, bakanlık yetkilileri ile bir araya geldiklerini ve projeler hakkında kısa bir brifing verdiklerini belirtti. Hoşgül "Kardeş Şehir Projesi kapsamında Şirvan Şehrini ziyaret gerçekleştirdik.  Şehrin icra Hakimiyeti Başçısı Sn. İlqar Abbasov ve muavini Aynur Ferzaliyeva tarafından Valilik makamında gayet nazik bir şekilde ağrılandık, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Şehzadeler Şehrimizi tanıtan hediye paketini Vali Bey'e takdim ettik. Sonrasında ise Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Cengiz Ergün' e takdim edilmek üzere kendilerine sunulan plaketi teslim aldım. Azerbaycan'ın yükselen yıldızı Bakü de bulunan Arb Tv de Zumrud Bedelova 'nın sunduğu Xəbər Ətər sabah programına canlı yayın konuğu olarak katıldım.  Arb Tv başdirektörü sn. Rəşad Məmmədov'a teşekkürlerimi sunuyorum.  Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Medya kuruluşlarına da ziyaret gerçekleştirdim. Birkaç iş adamı ile görüşme ve durum değerlendirmesi yapma imkanı bulduk ve yakın zamanda tekrar bir ziyaret planlayacağız" diye konuştu. 

 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.