MANİSA KİRAZI BEREKETİYLE GELDİ

YAŞAM 29.04.2024 - 12:06, Güncelleme: 29.04.2024 - 12:06 3884 kez okundu.
 

MANİSA KİRAZI BEREKETİYLE GELDİ

Türkiye'nin erkenci kiraz üretim bölgelerinden olan Manisa'nın Şehzadeler İlçesinde kiraz hasat çalışmaları sürüyor.
Kuzey yarımkürede kirazın en erken yetiştiği yer olan Manisa'nın Sancaklıbozköy Mahallesindeki kiraz üreticileri ile bir araya gelen İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, erkenci çeşit "Cristobalina" cinsi kirazların toplama çalışmalarına katıldı. Manisa'nın Türkiye'nin kiraz üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten İl Müdürü Öztürk; "Manisa'da 91 bin 300 dekarlık alanda yaklaşık 45 bin ton kiraz üretimi gerçekleştiriliyor. Manisa'nın en önemli özelliği erkenci bölge olması. Kuzey Yarım Küre'nin açık alanda yetişen ilk kirazını burada hasat ediyoruz. İlin erkenci kiraz üretim merkezi olması bölgedeki üreticiye büyük avantajlar sağlıyor” dedi. Öztürk, Manisa'nın nisanda başlayıp, ağustosun sonuna kadar süren geniş bir kiraz hasat dönemine sahip olduğunu dile getirerek, "Uzun bir kiraz periyodunu kiraz üretim sezonunda geçirmiş oluyoruz. Bu sezon da ortalama her yıl aldığımız verimleri bekliyoruz. Sahada gözlemlerimiz o şekilde. Üreticilerimiz için bereketli bir yıl diliyorum" diye konuştu. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, kiraz ihracatında sezonu açtıklarını belirterek, erkenci türleri uçak kargoyla hedef pazarlara göndermeye başladıklarını söyledi. İhracatçılar olarak kirazı oldukça önemsediklerini aktaran Uçak, Türkiye'nin kiraz üretiminde dünya lideri olduğunu, Türk üreticilerin hem çeşitlilik ve kalite hem de yeni katma değer ürünleri yetiştirme konusunda kendini geliştirdiğini ifade etti.
Türkiye'nin erkenci kiraz üretim bölgelerinden olan Manisa'nın Şehzadeler İlçesinde kiraz hasat çalışmaları sürüyor.

Kuzey yarımkürede kirazın en erken yetiştiği yer olan Manisa'nın Sancaklıbozköy Mahallesindeki kiraz üreticileri ile bir araya gelen İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, erkenci çeşit "Cristobalina" cinsi kirazların toplama çalışmalarına katıldı.

Manisa'nın Türkiye'nin kiraz üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten İl Müdürü Öztürk; "Manisa'da 91 bin 300 dekarlık alanda yaklaşık 45 bin ton kiraz üretimi gerçekleştiriliyor. Manisa'nın en önemli özelliği erkenci bölge olması. Kuzey Yarım Küre'nin açık alanda yetişen ilk kirazını burada hasat ediyoruz. İlin erkenci kiraz üretim merkezi olması bölgedeki üreticiye büyük avantajlar sağlıyor” dedi.

Öztürk, Manisa'nın nisanda başlayıp, ağustosun sonuna kadar süren geniş bir kiraz hasat dönemine sahip olduğunu dile getirerek, "Uzun bir kiraz periyodunu kiraz üretim sezonunda geçirmiş oluyoruz. Bu sezon da ortalama her yıl aldığımız verimleri bekliyoruz. Sahada gözlemlerimiz o şekilde. Üreticilerimiz için bereketli bir yıl diliyorum" diye konuştu.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, kiraz ihracatında sezonu açtıklarını belirterek, erkenci türleri uçak kargoyla hedef pazarlara göndermeye başladıklarını söyledi. İhracatçılar olarak kirazı oldukça önemsediklerini aktaran Uçak, Türkiye'nin kiraz üretiminde dünya lideri olduğunu, Türk üreticilerin hem çeşitlilik ve kalite hem de yeni katma değer ürünleri yetiştirme konusunda kendini geliştirdiğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.