Manisa’da süne ve çekirge mücadelesi için doğaya keklik bırakıldı

GÜNDEM 27.02.2024 - 10:16, Güncelleme: 27.02.2024 - 10:21 1789+ kez okundu.
 

Manisa’da süne ve çekirge mücadelesi için doğaya keklik bırakıldı

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Konya-Bahri Dağdaş Uluslararası Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen ve ilk kez 2022 yılında uygulamaya konulan “Manisa’da Süne ve Çekirge Zararlılarına Karşı Biyolojik Mücadele Projesi”nin 3.kez uygulanması kapsamında 1000 adet kınalı keklik doğaya salındı.
Keklik Salımı; Personel Genel Müdürü Adem Dinç’in katılımıyla Yunusemre İlçesi Yağcılar Mahallesi, Şehzadeler İlçesi Çobanisa Mahallesi, Akhisar İlçesi Beyoba Mahallesi, Saruhanlı İlçesi Şatırlar ve Hatıplar Mahallesi, Turgutlu İlçesi Çampınar Mahallelerinde gerçekleştirildi. Personel Genel Müdürü Adem Dinç; "Manisa’da, 1000 adet kınalı keklik salımı gerçekleştirdik. Bahri Dağdaş Uluslararası Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü iş birliği ile 3.kez yürütülen projenin ekosistemde yeniden olumlu sonuçlarını göreceğimizi umuyoruz. Doğaya saldığımız kınalı keklikler, hem süne hem de çekirgeyle mücadelede önemli bir yer tutarken aynı zamanda da biyolojik mücadelede farkındalık sağlayarak kimyasal yöntemlerin azalmasına yardımcı olmaktadır” dedi. İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; Uygulanan program ile üreticilere biyolojik mücadele yöntemleri konusunda farkındalık sağlamak, üreticilere alternatif mücadele yöntemleri tanıtılarak kimyasal mücadeleyi azaltmak, bu vesile ile hem girdi maliyetlerini düşürmek hem de çevreye dost üretim sistemleri ile çevreyi ve toprağı korumak, ayrıca buğdayda süne emgi oranlarını düşürerek verim ve kaliteyi yükseltmek,  sürdürebilir entegre mücadele yöntemlerine önemli bir katkı sağlamak amaçlanmıştır” diye konuştu.
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Konya-Bahri Dağdaş Uluslararası Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen ve ilk kez 2022 yılında uygulamaya konulan “Manisa’da Süne ve Çekirge Zararlılarına Karşı Biyolojik Mücadele Projesi”nin 3.kez uygulanması kapsamında 1000 adet kınalı keklik doğaya salındı.

Keklik Salımı; Personel Genel Müdürü Adem Dinç’in katılımıyla Yunusemre İlçesi Yağcılar Mahallesi, Şehzadeler İlçesi Çobanisa Mahallesi, Akhisar İlçesi Beyoba Mahallesi, Saruhanlı İlçesi Şatırlar ve Hatıplar Mahallesi, Turgutlu İlçesi Çampınar Mahallelerinde gerçekleştirildi.

Personel Genel Müdürü Adem Dinç; "Manisa’da, 1000 adet kınalı keklik salımı gerçekleştirdik. Bahri Dağdaş Uluslararası Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü iş birliği ile 3.kez yürütülen projenin ekosistemde yeniden olumlu sonuçlarını göreceğimizi umuyoruz. Doğaya saldığımız kınalı keklikler, hem süne hem de çekirgeyle mücadelede önemli bir yer tutarken aynı zamanda da biyolojik mücadelede farkındalık sağlayarak kimyasal yöntemlerin azalmasına yardımcı olmaktadır” dedi.


İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; Uygulanan program ile üreticilere biyolojik mücadele yöntemleri konusunda farkındalık sağlamak, üreticilere alternatif mücadele yöntemleri tanıtılarak kimyasal mücadeleyi azaltmak, bu vesile ile hem girdi maliyetlerini düşürmek hem de çevreye dost üretim sistemleri ile çevreyi ve toprağı korumak, ayrıca buğdayda süne emgi oranlarını düşürerek verim ve kaliteyi yükseltmek,  sürdürebilir entegre mücadele yöntemlerine önemli bir katkı sağlamak amaçlanmıştır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.