Merih Demiral'ın Bozkurt İşaretine UEFA Soruşturma Başlattı!

SPOR (YH) - Yıldız Haber | 03.07.2024 - 18:21, Güncelleme: 03.07.2024 - 18:21 1557 kez okundu.
 

Merih Demiral'ın Bozkurt İşaretine UEFA Soruşturma Başlattı!

Milli futbolcu Merih Demiral'ın, Avusturya maçında attığı golün ardından yaptığı Bozkurt işareti, Avrupa'da büyük yankı uyandırdı.
UEFA, Demiral hakkında uygunsuz davranış gerekçesiyle soruşturma başlattı. Olay Nasıl Gelişti? 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu'ndaki Türkiye-Avusturya maçında Merih Demiral attığı golün ardından Bozkurt işareti yaptı. Bu işaret, Almanya'da ve Avusturya'da bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılandı. UEFA, Demiral'ın bu hareketinin politik bir mesaj olarak algılanabileceği gerekçesiyle soruşturma başlattığını açıkladı. Merih Demiral Ne Dedi? Maç sonrası açıklamalarda bulunan Demiral, gol sevincinin büyük yankı uyandırması üzerine şunları söyledi: "Gol sevincimde tribünlerde de gördüğüm gibi Bozkurt işareti yaptım. Türk olmaktan gurur duyuyorum ve bunu her fırsatta belirtmekten çekinmiyorum. Bu hareketin herhangi bir mesajı yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim." Tepkiler: Alman Bild gazetesi, Demiral'ın gol sevincini "Faşist Kurt selamı" olarak nitelendirdi ve bu durum büyük tepki çekti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise Demiral'a destek vererek, "Uzun uzun yazmaya gerek yok, milli futbolcumuzun yanındayız" ifadelerini kullandı. Peki Ya Sonra? UEFA'nın soruşturması devam ediyor. Soruşturmanın sonucunda Demiral'a yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu. Bu olayda, milliyetçilik, spor ve siyaset bir kez daha karşı karşıya geldi. Demiral'ın aldığı tepkiler, Avrupa'daki Türk algısı hakkında da fikir veriyor.
Milli futbolcu Merih Demiral'ın, Avusturya maçında attığı golün ardından yaptığı Bozkurt işareti, Avrupa'da büyük yankı uyandırdı.
UEFA, Demiral hakkında uygunsuz davranış gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Olay Nasıl Gelişti?

  • 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu'ndaki Türkiye-Avusturya maçında Merih Demiral attığı golün ardından Bozkurt işareti yaptı.
  • Bu işaret, Almanya'da ve Avusturya'da bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılandı.
  • UEFA, Demiral'ın bu hareketinin politik bir mesaj olarak algılanabileceği gerekçesiyle soruşturma başlattığını açıkladı.

Merih Demiral Ne Dedi?

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Demiral, gol sevincinin büyük yankı uyandırması üzerine şunları söyledi:

"Gol sevincimde tribünlerde de gördüğüm gibi Bozkurt işareti yaptım. Türk olmaktan gurur duyuyorum ve bunu her fırsatta belirtmekten çekinmiyorum. Bu hareketin herhangi bir mesajı yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim."

Tepkiler:

  • Alman Bild gazetesi, Demiral'ın gol sevincini "Faşist Kurt selamı" olarak nitelendirdi ve bu durum büyük tepki çekti.
  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise Demiral'a destek vererek, "Uzun uzun yazmaya gerek yok, milli futbolcumuzun yanındayız" ifadelerini kullandı.

Peki Ya Sonra?

UEFA'nın soruşturması devam ediyor. Soruşturmanın sonucunda Demiral'a yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu.

Bu olayda, milliyetçilik, spor ve siyaset bir kez daha karşı karşıya geldi. Demiral'ın aldığı tepkiler, Avrupa'daki Türk algısı hakkında da fikir veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.