Mısır'daki idam cezasını protesto ettiler

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.04.2014 - 22:55, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2993+ kez okundu.
 

Mısır'daki idam cezasını protesto ettiler

AK Parti Giresun İl Gençlik Kolları Başkanlığı öncülüğünde Mısır'da 528 kişi için verilen idam cezası kararı protesto edildi.
Gençlik Kolları Medya Tanıtım Başkanı Muhammet Sarıyıldız, Atatürk Meydanı'ndaki protestoda yaptığı basın açıklamasında, Mısır’da 528 kişi hakkında ‘kanlı Çarşamba’ olarak bilinen olaylar bahane edilerek idam kararı verildiğini kaydetti. Bu duruma sessiz kalmamak adına Mısır Müftülüğüne gönderilecek mektuba ek edecekleri imza kampanyasını duyurmak istediklerini belirten Sarıyıldız, “Halkın oyuyla iş başına gelen Mısır’ın meşru Cumhurbaşkanı Mursi’ye karşı yapılan, İsrail güdümlü darbeyle işlerini bir çırpıda halledeceklerini zannedenler Mısır halkının iradesine sahip çıkmak adına darbecilere karşı onurlu bir direnişi karşısındaki korku ve kaygılarını yeni hukuk skandallarına imza atarak gayrimeşruluğunu bir kez daha ispat etmiştir. O lanetli günden beridir darbeye darbe demeyen batı dünyası da bu vahşetlerde, bu cinayetlerde suç ortağıdır. Müslümanlar olarak Mısır devriminin ilk gününden itibaren Tahrir'de özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren kardeşlerimizin yanında olduğumuz gibi kadınlarımız, çocuklarımız keskin nişancıların hedefi haline geldiklerinde de bugün haksız ve adaletsizce verilen 528 idam kararına muhatap olanların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmanın ardından meydandaki vatandaşlara 528 karanfil dağıtıldı.  
AK Parti Giresun İl Gençlik Kolları Başkanlığı öncülüğünde Mısır'da 528 kişi için verilen idam cezası kararı protesto edildi.

Gençlik Kolları Medya Tanıtım Başkanı Muhammet Sarıyıldız, Atatürk Meydanı'ndaki protestoda yaptığı basın açıklamasında, Mısır’da 528 kişi hakkında ‘kanlı Çarşamba’ olarak bilinen olaylar bahane edilerek idam kararı verildiğini kaydetti.

Bu duruma sessiz kalmamak adına Mısır Müftülüğüne gönderilecek mektuba ek edecekleri imza kampanyasını duyurmak istediklerini belirten Sarıyıldız, “Halkın oyuyla iş başına gelen Mısır’ın meşru Cumhurbaşkanı Mursi’ye karşı yapılan, İsrail güdümlü darbeyle işlerini bir çırpıda halledeceklerini zannedenler Mısır halkının iradesine sahip çıkmak adına darbecilere karşı onurlu bir direnişi karşısındaki korku ve kaygılarını yeni hukuk skandallarına imza atarak gayrimeşruluğunu bir kez daha ispat etmiştir. O lanetli günden beridir darbeye darbe demeyen batı dünyası da bu vahşetlerde, bu cinayetlerde suç ortağıdır. Müslümanlar olarak Mısır devriminin ilk gününden itibaren Tahrir'de özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren kardeşlerimizin yanında olduğumuz gibi kadınlarımız, çocuklarımız keskin nişancıların hedefi haline geldiklerinde de bugün haksız ve adaletsizce verilen 528 idam kararına muhatap olanların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmanın ardından meydandaki vatandaşlara 528 karanfil dağıtıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.