Piraziz’de fırınlar Pazar günleri kapalı olacak

GÜNDEM 24.12.2020 - 16:36, Güncelleme: 24.12.2020 - 16:36 2945+ kez okundu.
 

Piraziz’de fırınlar Pazar günleri kapalı olacak

Piraziz’de hafta sonları da çalışan fırınlar Pazar günleri fırın işçilerinde dinlenmesi için kapalı olma talebini Piraziz belediyesine dilekçe ile başvuru yaparak encümenden karar çıkartı.
Buna göre belediye encümeninin yaptığı toplantı ile 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren Pazar günleri kapalı olacak. Yapılan açıklamada,  “Belediyemiz Encümeninin yaptığı görüşmede ‘394 Sayılı Hafta Tatili Kanununa göre Hafta Tatili Ruhsatına tabi iş yerlerine Hafta Tatil Ruhsatı Tanzim edilmektedir’ denilmektedir. Bu nedenle, Fırında çalışan işcilerin de yaşama haklarının olduğu, sosyal aktivitelerden yararlanmaları ve ailelerine zaman ayırmaları gerektiği, haftada bir gün dinlenme ve istirahat haklarının olduğu değerlendirilerek, pandemi vs. gibi durumlarda alınacak Hıfzıssıhha Kararları hariç olmak üzere, 01.01.2021 tarihinden itibaren haftada bir gün ( Pazar günü)Piraziz İlçemizde faaliyette bulunan tüm ekmek fırınlarının kapalı olmasına ayrıca Ramazan ayı ve yöremizin hasat mevsimi olan Ağustos ayı istisna olmak şartıyla bir ay süreyle tüm fırınların izin gününde de açık bulundurulmasına encümenimizce oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.
Piraziz’de hafta sonları da çalışan fırınlar Pazar günleri fırın işçilerinde dinlenmesi için kapalı olma talebini Piraziz belediyesine dilekçe ile başvuru yaparak encümenden karar çıkartı.

Buna göre belediye encümeninin yaptığı toplantı ile 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren Pazar günleri kapalı olacak.

Yapılan açıklamada,  “Belediyemiz Encümeninin yaptığı görüşmede ‘394 Sayılı Hafta Tatili Kanununa göre Hafta Tatili Ruhsatına tabi iş yerlerine Hafta Tatil Ruhsatı Tanzim edilmektedir’ denilmektedir. Bu nedenle, Fırında çalışan işcilerin de yaşama haklarının olduğu, sosyal aktivitelerden yararlanmaları ve ailelerine zaman ayırmaları gerektiği, haftada bir gün dinlenme ve istirahat haklarının olduğu değerlendirilerek, pandemi vs. gibi durumlarda alınacak Hıfzıssıhha Kararları hariç olmak üzere, 01.01.2021 tarihinden itibaren haftada bir gün ( Pazar günü)Piraziz İlçemizde faaliyette bulunan tüm ekmek fırınlarının kapalı olmasına ayrıca Ramazan ayı ve yöremizin hasat mevsimi olan Ağustos ayı istisna olmak şartıyla bir ay süreyle tüm fırınların izin gününde de açık bulundurulmasına encümenimizce oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.