Piraziz'de ilk oku atan manevi lidere ahde vefa

KÜLTÜR (YH) - Yıldız Haber | 20.06.2024 - 15:53, Güncelleme: 20.06.2024 - 15:53 3712 kez okundu.
 

Piraziz'de ilk oku atan manevi lidere ahde vefa

Millî Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlıklarının organizasyonu ile okul sporları kapsamında gerçekleştirilen 2024 yılı Geleneksel Türk Okçuluğu...
Türkiye finallerinde derece alan Giresun Piraziz Şehit Öner Güner İmam Hatip Lisesi öğrencileri, yarışma sonrasında 700 yıl önce ilk oku atan manevi liderlerinin Gökçeali köyünde bulunan Şeyh İdris Hazretleri türbesini ziyaret etti. Geleneksel Türk Okçuluğunu yaşatmaya çalışan öğrenciler, Mersin’de yapılan yarışma sonrasında, bundan 700 yıl önce ilk oku atarak okun düştüğü yere yerleşen ve Osmanlı kayıtlarında Hz. Muhammed’in torunlarından biri olarak geçen Seyid Şeyh İdris’in türbesini ziyaret ederek ‘Üçüncü OK’un hakikatini aramaya başladılar. Horasan’ın Kasr-ı Arif şehrinde yaşayan Muhammed Bahaüddin Nakşibent Hz.lerinin öğrencisi olan Şeyh İdris Hz., yaklaşık 700 yıl önce Anadolu istikametine üç tane ok atmıştır. 1. Okun yerleşimi, 2. Okun ilmi ve 3. Okun da hakikati temsil ettiği yörede yaşayan halk tarafından yıllardır anlatılmaktadır. Bölgede yaşayanlar, yüzyıllardır 3. Okun hakikatinin ne olduğunu anlamaya çalışmış, ancak bu soruya bir yanıt bulamamışlardır. Şehit Öner Güner İmam Hatip Lisesi-Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdür Baş Yardımcısı Erol Aşık, 3 takım halinde 9 öğrenci ile birlikte Geleneksel Türk Okçuluğu takımı kurarak 700 yıldır sorulan bu hakikati aramaya başladı. Antrenör Yılmaz Turan eşliğinde, Mersin’de yapılan müsabakalarda derece alan şampiyon öğrenciler, müsabakalar sonrasında ilk oku bölgeye atan Şeyh İdris Hz.’lerinin Türbesini ziyaret ederek dua ettiler ve 3. Okun hakikatini arama yolundaki adımlarına devam ettiler. Şampiyon okçular, türbe ziyareti sonrasında, Osmanlı arşivlerinden araştırarak Şeyh İdris Hz.’lerinin hayatını “Çobanın Yolu-Üçüncü OK” isimli kitapta toplayan yazar Yücel Kaya’yı da  köy evinde ziyaret ettiler. Ahmet Yesevi Vakfı’nın 2006 yılında yaptığı yılın en iyi roman yarışmasında “Üçüncü Ok” kitabıyla birincilik ödülü alan Yücel Kaya’dan üçüncü okun hakikati ile ilgili bilgi aldılar. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan antrenör Yılmaz Turan şöyle yazdı; “Bugün Şeyhli mahallemizde ikamet eden "Üç Ok" kitabının yazarı Yücel Kaya'yı şampiyon okçuluk takımımız ile beraber ziyaret ettik. Bölgemizin Türk İslam yurdu olmasında büyük emekleri geçen Şeyh İdris Hazretlerinin türbesini ziyaret ettik, hayır dualarla yad ettik. Daha sonra ise kıymetli hocamız Yücel Kaya’dan Üçüncü Ok'un sırrını dinledik. Hocamıza vermiş olduğu değerli bilgiler ve ayırmış olduğu vakit için teşekkür ederiz.” Şampiyon okçular, üçüncü okun hakikatini anlama yolunda 2. Okun düştüğü yere yapılan tekkeyi de ziyaret ettiler”
Millî Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlıklarının organizasyonu ile okul sporları kapsamında gerçekleştirilen 2024 yılı Geleneksel Türk Okçuluğu...

Türkiye finallerinde derece alan Giresun Piraziz Şehit Öner Güner İmam Hatip Lisesi öğrencileri, yarışma sonrasında 700 yıl önce ilk oku atan manevi liderlerinin Gökçeali köyünde bulunan Şeyh İdris Hazretleri türbesini ziyaret etti. Geleneksel Türk Okçuluğunu yaşatmaya çalışan öğrenciler, Mersin’de yapılan yarışma sonrasında, bundan 700 yıl önce ilk oku atarak okun düştüğü yere yerleşen ve Osmanlı kayıtlarında Hz. Muhammed’in torunlarından biri olarak geçen Seyid Şeyh İdris’in türbesini ziyaret ederek ‘Üçüncü OK’un hakikatini aramaya başladılar. Horasan’ın Kasr-ı Arif şehrinde yaşayan Muhammed Bahaüddin Nakşibent Hz.lerinin öğrencisi olan Şeyh İdris Hz., yaklaşık 700 yıl önce Anadolu istikametine üç tane ok atmıştır. 1. Okun yerleşimi, 2. Okun ilmi ve 3. Okun da hakikati temsil ettiği yörede yaşayan halk tarafından yıllardır anlatılmaktadır. Bölgede yaşayanlar, yüzyıllardır 3. Okun hakikatinin ne olduğunu anlamaya çalışmış, ancak bu soruya bir yanıt bulamamışlardır.

Şehit Öner Güner İmam Hatip Lisesi-Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdür Baş Yardımcısı Erol Aşık, 3 takım halinde 9 öğrenci ile birlikte Geleneksel Türk Okçuluğu takımı kurarak 700 yıldır sorulan bu hakikati aramaya başladı. Antrenör Yılmaz Turan eşliğinde, Mersin’de yapılan müsabakalarda derece alan şampiyon öğrenciler, müsabakalar sonrasında ilk oku bölgeye atan Şeyh İdris Hz.’lerinin Türbesini ziyaret ederek dua ettiler ve 3. Okun hakikatini arama yolundaki adımlarına devam ettiler. Şampiyon okçular, türbe ziyareti sonrasında, Osmanlı arşivlerinden araştırarak Şeyh İdris Hz.’lerinin hayatını “Çobanın Yolu-Üçüncü OK” isimli kitapta toplayan yazar Yücel Kaya’yı da  köy evinde ziyaret ettiler. Ahmet Yesevi Vakfı’nın 2006 yılında yaptığı yılın en iyi roman yarışmasında “Üçüncü Ok” kitabıyla birincilik ödülü alan Yücel Kaya’dan üçüncü okun hakikati ile ilgili bilgi aldılar. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan antrenör Yılmaz Turan şöyle yazdı; “Bugün Şeyhli mahallemizde ikamet eden "Üç Ok" kitabının yazarı Yücel Kaya'yı şampiyon okçuluk takımımız ile beraber ziyaret ettik. Bölgemizin Türk İslam yurdu olmasında büyük emekleri geçen Şeyh İdris Hazretlerinin türbesini ziyaret ettik, hayır dualarla yad ettik. Daha sonra ise kıymetli hocamız Yücel Kaya’dan Üçüncü Ok'un sırrını dinledik. Hocamıza vermiş olduğu değerli bilgiler ve ayırmış olduğu vakit için teşekkür ederiz.” Şampiyon okçular, üçüncü okun hakikatini anlama yolunda 2. Okun düştüğü yere yapılan tekkeyi de ziyaret ettiler”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.