Satranç Coğrafya Projesi tamalandı

EĞİTİM 12.06.2021 - 15:43, Güncelleme: 12.06.2021 - 15:43 2826+ kez okundu.
 

Satranç Coğrafya Projesi tamalandı

Giresun Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi öğretmenleri proje konusunda birbirleriyle yarışıyor.Yine Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi öğretmenleri’nden bu kez İngilizce Öğretmeni Aşkın Eraslan Uzunali e Twinning Satranç Coğrafya isimli projeyi tamamladı.
Öğretmen Aşkın Eraslan Uzunali yaptığı açıklamada:’’8 ilden  57 öğrencinin yer aldığı projede satranç, coğrafya, kültür ve bilgisayar kullanımı konulu işbirlikçi bir proje. Satranç Coğrafyam, satranç, coğrafya, kültür ve bilgisayar kullanımı konulu işbirlikçi bir projedir. Projenin en önemli amaçlarından biri, satranç konusunda gelişme sağlamak ve öğrencilerin uzamsal düşünme becerilerini desteklemektir. Bu sayede coğrafya dersi ile bağlantı kurarak olayları kuşbakışı açısıyla değerlendirmek ve büyük resmi görme becerilerini arttırmaktır. Kültürel ve sosyal alanlarda iletişim, işbirliği ve takım ruhu oluşturmak projenin diğer önemli amacı.’’dedi. Ayrıca Uzunali’nin kurucu ortak olarak yer aldığı projede,’’ bir dili etkili kullanabilmek için 4 temel beceri konu alınıyor. Projede öğrenciler tarafından bu 4 temel becerinin etkin bir şekilde kullanılması amaçlandı. Öğrencilerimiz, kültürlerini akranlarıyla paylaşarak, her konuşma kulübü toplantısına paralel olarak İngilizce konuşma becerilerini görsellerle geliştirdiler ve web 2.0 araçlarını etkin olarak kullandılar.’’dedi. Haber: Erol Küçük
Giresun Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi öğretmenleri proje konusunda birbirleriyle yarışıyor.Yine Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi öğretmenleri’nden bu kez İngilizce Öğretmeni Aşkın Eraslan Uzunali e Twinning Satranç Coğrafya isimli projeyi tamamladı.

Öğretmen Aşkın Eraslan Uzunali yaptığı açıklamada:’’8 ilden  57 öğrencinin yer aldığı projede satranç, coğrafya, kültür ve bilgisayar kullanımı konulu işbirlikçi bir proje. Satranç Coğrafyam, satranç, coğrafya, kültür ve bilgisayar kullanımı konulu işbirlikçi bir projedir. Projenin en önemli amaçlarından biri, satranç konusunda gelişme sağlamak ve öğrencilerin uzamsal düşünme becerilerini desteklemektir. Bu sayede coğrafya dersi ile bağlantı kurarak olayları kuşbakışı açısıyla değerlendirmek ve büyük resmi görme becerilerini arttırmaktır. Kültürel ve sosyal alanlarda iletişim, işbirliği ve takım ruhu oluşturmak projenin diğer önemli amacı.’’dedi.

Ayrıca Uzunali’nin kurucu ortak olarak yer aldığı projede,’’ bir dili etkili kullanabilmek için 4 temel beceri konu alınıyor. Projede öğrenciler tarafından bu 4 temel becerinin etkin bir şekilde kullanılması amaçlandı. Öğrencilerimiz, kültürlerini akranlarıyla paylaşarak, her konuşma kulübü toplantısına paralel olarak İngilizce konuşma becerilerini görsellerle geliştirdiler ve web 2.0 araçlarını etkin olarak kullandılar.’’dedi.

Haber: Erol Küçük

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.