'Seçim Barajı Yok'

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.10.2015 - 09:08, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2961+ kez okundu.
 

'Seçim Barajı Yok'

Saadet Partisi, Giresun milletvekili adayı Bekir Demirkaya seçim gezilerini hiç aralıksız devam ediyor.
Çanakçı ve Yağlıdere ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Demirkaya, Genel Başkan Mustafa Kamalak’ın açıklamaları çerçevesinde seçim barajının yok hükmünde olduğunu söyleyerek; “Genel Başkanımız Anayasa Profesörü ve 1996 yılında kurulan Refah-Yol hükümetinin de mimarıdır. 1995 yılında kurulan Mesut Yılmaz hükümetinin güven oylaması sonucunu Anayasa Mahkemesine götüren ve hükümetin düşmesini sağlayan Mustafa Kamalak’tır. Hükümet düştükten sonra da görev Erbakan hocamız verilmiş ve efsane Refah-Yol hükümeti kurulmuştur" dedi. Refah Partisi ve Fazilet Partisi döneminde Anayasa Mahkemesi nezdinde İnsan Hakları ile ilgili bir dairenin kurulması için çaba sarf edildiğini söyleyen Demirkaya; "Bu çabalarımız sonucu 2010 yılında, Anayasa’da değişiklik yapan 5982 sayılı Kanunla 'Bireysel Başvuru' sistemi getirilmiştir. Bireysel başvuru ile alakalı 148. Maddenin 3. Fıkrası düzenlenmiş ve Anayasa tarafından güvence altına alınmış olan temel hak ve özgürlüklerin kamu gücü tarafından ihlali iddiasıyla Anayasa Mahkemesine başvuru hakkı getirilmiştir. Başvuru içinde kanun yollarının tüketilmesi şartı getirilmiştir" diye konuştu.
Saadet Partisi, Giresun milletvekili adayı Bekir Demirkaya seçim gezilerini hiç aralıksız devam ediyor.

Çanakçı ve Yağlıdere ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Demirkaya, Genel Başkan Mustafa Kamalak’ın açıklamaları çerçevesinde seçim barajının yok hükmünde olduğunu söyleyerek; “Genel Başkanımız Anayasa Profesörü ve 1996 yılında kurulan Refah-Yol hükümetinin de mimarıdır. 1995 yılında kurulan Mesut Yılmaz hükümetinin güven oylaması sonucunu Anayasa Mahkemesine götüren ve hükümetin düşmesini sağlayan Mustafa Kamalak’tır. Hükümet düştükten sonra da görev Erbakan hocamız verilmiş ve efsane Refah-Yol hükümeti kurulmuştur" dedi.

Refah Partisi ve Fazilet Partisi döneminde Anayasa Mahkemesi nezdinde İnsan Hakları ile ilgili bir dairenin kurulması için çaba sarf edildiğini söyleyen Demirkaya; "Bu çabalarımız sonucu 2010 yılında, Anayasa’da değişiklik yapan 5982 sayılı Kanunla 'Bireysel Başvuru' sistemi getirilmiştir. Bireysel başvuru ile alakalı 148. Maddenin 3. Fıkrası düzenlenmiş ve Anayasa tarafından güvence altına alınmış olan temel hak ve özgürlüklerin kamu gücü tarafından ihlali iddiasıyla Anayasa Mahkemesine başvuru hakkı getirilmiştir. Başvuru içinde kanun yollarının tüketilmesi şartı getirilmiştir" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.