Sırbistan’lı öğrencilerden Vali Karadeniz’e ziyaret

EĞİTİM 19.07.2023 - 10:19, Güncelleme: 19.07.2023 - 10:19 4779+ kez okundu.
 

Sırbistan’lı öğrencilerden Vali Karadeniz’e ziyaret

Vali Yaşar Karadeniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ile Belgrad Yunus Emre Enstitüsü’nde Türkçe öğrenen ve ilimizi ziyarete gelen kursiyerleri ağırladı.
Belgrad Yunus Emre Enstitüsü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen “Türkçe Yaz Okulu Araştırma ve Geliştirme Projesi” kapsamında Türkçe öğrenen farklı yaş ve meslek gruplarından 18 kursiyer, öğrendikleri dilde pratik yapmak ve Türk kültürünü yakından tanımak için ilimize geldi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü ve Belgrad Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile gerçekleştirilen projenin açılış gününde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ile beraberindeki Sırbistanlı kursiyerler önce Vali Yaşar Karadeniz’i ziyaret etti. Ziyarette Türkçe Yaz Okulu Araştırma ve Geliştirme Projesi hakkında Vali Karadeniz’e bilgi veren Rektör Ataç, kursiyerlerin proje kapsamında ilimizde farklı noktaları gezerek kültürümüzü tanıma imkânı bulacağını söyledi. Vali Karadeniz, ziyaretten duyduğu memnuniyet ifade ederek Türkiye ve Sırbistan arasındaki iş birliklerinin artması yönünde iyi dileklerini iletti. Kursiyerlerin Manisa’yı ve ülkemizi daha iyi tanıyabilecekleri etkin bir program olması temennisinde bulunan Vali Karadeniz, Manisa’nın Kula ilçesinde bulunan Yunus Emre ve Tapduk Emre Türbeleri ziyareti ile Yunus Emre’nin bakış açısı ve Türk tarihinin daha iyi anlaşılması adına verimli bir gezi olabileceğini belirtti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Karadeniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ve kursiyerlere ziyaretleri sebebiyle teşekkür etti. On gün sürecek proje ile MCBÜ Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Dil-Mer) bünyesinde yazma ve konuşma dersleri alacak olan öğrenciler kültürel programlar kapsamında Manisa, Salihli, Kula, Soma, Bergama ve İzmir kültür gezileri ile önemli yerleri görme fırsatı bulacak.  
Vali Yaşar Karadeniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ile Belgrad Yunus Emre Enstitüsü’nde Türkçe öğrenen ve ilimizi ziyarete gelen kursiyerleri ağırladı.

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen “Türkçe Yaz Okulu Araştırma ve Geliştirme Projesi” kapsamında Türkçe öğrenen farklı yaş ve meslek gruplarından 18 kursiyer, öğrendikleri dilde pratik yapmak ve Türk kültürünü yakından tanımak için ilimize geldi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü ve Belgrad Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile gerçekleştirilen projenin açılış gününde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ile beraberindeki Sırbistanlı kursiyerler önce Vali Yaşar Karadeniz’i ziyaret etti.

Resim önizlemesi

Ziyarette Türkçe Yaz Okulu Araştırma ve Geliştirme Projesi hakkında Vali Karadeniz’e bilgi veren Rektör Ataç, kursiyerlerin proje kapsamında ilimizde farklı noktaları gezerek kültürümüzü tanıma imkânı bulacağını söyledi.

Vali Karadeniz, ziyaretten duyduğu memnuniyet ifade ederek Türkiye ve Sırbistan arasındaki iş birliklerinin artması yönünde iyi dileklerini iletti.

Resim önizlemesi

Kursiyerlerin Manisa’yı ve ülkemizi daha iyi tanıyabilecekleri etkin bir program olması temennisinde bulunan Vali Karadeniz, Manisa’nın Kula ilçesinde bulunan Yunus Emre ve Tapduk Emre Türbeleri ziyareti ile Yunus Emre’nin bakış açısı ve Türk tarihinin daha iyi anlaşılması adına verimli bir gezi olabileceğini belirtti.

Resim önizlemesi

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Karadeniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ve kursiyerlere ziyaretleri sebebiyle teşekkür etti.

On gün sürecek proje ile MCBÜ Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Dil-Mer) bünyesinde yazma ve konuşma dersleri alacak olan öğrenciler kültürel programlar kapsamında Manisa, Salihli, Kula, Soma, Bergama ve İzmir kültür gezileri ile önemli yerleri görme fırsatı bulacak.

 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.