Son Dakika! EPDK Elektriğe Zam Yaptı! Yeni Tarife ve Tarihi

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 28.06.2024 - 14:46, Güncelleme: 28.06.2024 - 14:46 1974 kez okundu.
 

Son Dakika! EPDK Elektriğe Zam Yaptı! Yeni Tarife ve Tarihi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, enerji üretim maliyetlerindeki artışı gerekçe göstererek elektriğin farklı grupları için fiyat artışı yapıldığını duyurdu.
Yeni tarifeler 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla geçerli olacak. Zam Oranları: Mesken abone grubu: %38 Tarımsal faaliyetler abone grubu: %30 Kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubu: Düşük kademe: %38 Yüksek kademe: %20 Örnek Fatura: 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 lira oldu. EPDK Açıklaması: EPDK'dan yapılan açıklamada, "Enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 artış yapıldı. Bu artışla beraber 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 lira oldu." ifadeleri yer aldı.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, enerji üretim maliyetlerindeki artışı gerekçe göstererek elektriğin farklı grupları için fiyat artışı yapıldığını duyurdu.

Yeni tarifeler 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla geçerli olacak.

Zam Oranları:

  • Mesken abone grubu: %38
  • Tarımsal faaliyetler abone grubu: %30
  • Kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubu:
    • Düşük kademe: %38
    • Yüksek kademe: %20

Örnek Fatura:

100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 lira oldu.

EPDK Açıklaması:

EPDK'dan yapılan açıklamada, "Enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 artış yapıldı. Bu artışla beraber 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 lira oldu." ifadeleri yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.