TÜRKİYE’DE BİR İLK!

GÜNDEM 20.07.2023 - 18:07, Güncelleme: 20.07.2023 - 18:30 3516+ kez okundu.
 

TÜRKİYE’DE BİR İLK!

Türkiye’de ilk defa Bulancak ilçesinde gerçekleşecek olan, Aytaç Görme Engelli Kampı için farklı illerden toplam 27 öğrenci yarın Bulancak’a geliyor.
Adana’dan 3, Ankara’dan 5, Balıkesir’den 1, Denizli’den 4, Gaziantep’ten 3, İstanbul’dan 4, Şanlıurfa’dan 3, Bulancak’tan 3 olmak üzere toplamda 27 Görme Engelli öğrenci ile Aytaç Görme Engelli Kamp Sorumluları Göktan Güçlü, Gönül Güçlü, Zübeyde Yanar, Elife Haksever, Zehra Saraç, Könül Mirzayeva, Ayşen Engin, Cem Mutlu Türkseven ve basın koordinatörü Erol Küçük yarın Bulancak’ta buluşacak. Kamp Koordinatörü olan Tebeşir Tiyatrosu Yönetmeni ve aynı zamanda Tiyatro oyuncusu Göktan Güçlü, Bulancak İstiklal İlkokulu Öğretmeni Ayşen Engin ve Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Cem Mutlu Türkseven’in ortak projeleri olan Aytaç Görme Engelli Kampı, Bulancak Kaymakamı Ünal Koç ve Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut tarafından onay gördükten sonra hayata geçirildi. Bulancak İnovasyon Merkezinde kampa girecek olan görme engelli öğrenciler, Bulancak’ta 8 gün kamp yapacaklar. Kamp Koordinatörü Göktan Güçlü gazetemize yaptığı açıklamada, “Görme engellilerimize kültürel ve sosyal anlamda eğitim verebilmek amacıyla farklı illerden gelen 24 öğrencimiz ile 15 refakatçimiz, 7 görevli ile toplamda 49 kişi Bulancak’ta Aytaç Görme Engelli kampı oluşturduk. Bu kamp Bulancak’ta ilk kez gerçekleşecek” dedi. Bazı çocukların ilk defa ailelerinden ayrılıp buraya geldiğini ifade eden Güçlü, “İçlerinde enstrüman çalan çocuklarımız, sesi güzel olan konservatuvar öğrencilerimiz var. Kimi çalıyor kimi söylüyor kimi birbirine güzel espriler yapıyor. Çok eğlenceli güzel bir ortam oluşacağına inanıyoruz” dedi. Aytaç’ın Azerbaycanlı Könül Mirzayeva’nın hayatını kaybeden kızının ismi olduğu öğrenildi.  
Türkiye’de ilk defa Bulancak ilçesinde gerçekleşecek olan, Aytaç Görme Engelli Kampı için farklı illerden toplam 27 öğrenci yarın Bulancak’a geliyor.

Adana’dan 3, Ankara’dan 5, Balıkesir’den 1, Denizli’den 4, Gaziantep’ten 3, İstanbul’dan 4, Şanlıurfa’dan 3, Bulancak’tan 3 olmak üzere toplamda 27 Görme Engelli öğrenci ile Aytaç Görme Engelli Kamp Sorumluları Göktan Güçlü, Gönül Güçlü, Zübeyde Yanar, Elife Haksever, Zehra Saraç, Könül Mirzayeva, Ayşen Engin, Cem Mutlu Türkseven ve basın koordinatörü Erol Küçük yarın Bulancak’ta buluşacak.

Kamp Koordinatörü olan Tebeşir Tiyatrosu Yönetmeni ve aynı zamanda Tiyatro oyuncusu Göktan Güçlü, Bulancak İstiklal İlkokulu Öğretmeni Ayşen Engin ve Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Cem Mutlu Türkseven’in ortak projeleri olan Aytaç Görme Engelli Kampı, Bulancak Kaymakamı Ünal Koç ve Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut tarafından onay gördükten sonra hayata geçirildi.

Bulancak İnovasyon Merkezinde kampa girecek olan görme engelli öğrenciler, Bulancak’ta 8 gün kamp yapacaklar.

Kamp Koordinatörü Göktan Güçlü gazetemize yaptığı açıklamada, “Görme engellilerimize kültürel ve sosyal anlamda eğitim verebilmek amacıyla farklı illerden gelen 24 öğrencimiz ile 15 refakatçimiz, 7 görevli ile toplamda 49 kişi Bulancak’ta Aytaç Görme Engelli kampı oluşturduk. Bu kamp Bulancak’ta ilk kez gerçekleşecek” dedi.

Bazı çocukların ilk defa ailelerinden ayrılıp buraya geldiğini ifade eden Güçlü, “İçlerinde enstrüman çalan çocuklarımız, sesi güzel olan konservatuvar öğrencilerimiz var. Kimi çalıyor kimi söylüyor kimi birbirine güzel espriler yapıyor. Çok eğlenceli güzel bir ortam oluşacağına inanıyoruz” dedi.

Aytaç’ın Azerbaycanlı Könül Mirzayeva’nın hayatını kaybeden kızının ismi olduğu öğrenildi.

 

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.