Vali Ünlü, Manisa (Mastek) uygulama alanında incelemelerde bulundu

GÜNDEM 17.01.2024 - 10:04, Güncelleme: 17.01.2024 - 10:04 2489+ kez okundu.
 

Vali Ünlü, Manisa (Mastek) uygulama alanında incelemelerde bulundu

Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Savunma Sanayi Teknoloji Geliştirme Kümesi Güdümlü Projesi (MASTEK) kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. (TEKNOKENT) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Zafer Kalkınma Ajansı iş birliği ile hayata geçirilen, MASTEK uygulama alanı ve HMS Makine Sanayi Ticaret A.Ş.’yi ziyaret eden Vali Ünlü yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Ziyarette Vali Ünlü’ye 2017 yılından bu yana faaliyet gösteren proje alanında yapılan çalışmalar, çalışmalarda gelinen son durum ve gelişmeler hakkında bilgi verildi. Vali Ünlü, MASTEK Projesi'nin bölge ekonomisi ve savunma sanayi başta olmak üzere istihdama büyük katkılar sağlaması açısından önemli bir proje olduğunu ifade etti. MASTEK Projesi'nin başarısının hem Manisa hem de ülkemiz için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirten Vali Ünlü, “Savunma sanayi teknolojileri, ülkemizin ulusal güvenliği ve bağımsızlığı için kritik bir rol oynar. Bu teknolojiler, ülkemizi dış tehditlere karşı koruma kapasitemizi artırır. Savunma sanayi, yeni ve ileri teknolojilerin geliştirilmesine öncülük eder. Bu, ülkemizin teknolojik rekabet gücünü artırarak küresel arenada daha etkili olmamıza olanak sağlar. Kendi savunma sistemlerimizi üretebilmek, ulusal güvenliğimizi daha sürdürülebilir hale getirir.” Dedi. Vali Enver Ünlü’ye Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve ilgililer eşlik etti.  
Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Savunma Sanayi Teknoloji Geliştirme Kümesi Güdümlü Projesi (MASTEK) kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. (TEKNOKENT) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Zafer Kalkınma Ajansı iş birliği ile hayata geçirilen, MASTEK uygulama alanı ve HMS Makine Sanayi Ticaret A.Ş.’yi ziyaret eden Vali Ünlü yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Ziyarette Vali Ünlü’ye 2017 yılından bu yana faaliyet gösteren proje alanında yapılan çalışmalar, çalışmalarda gelinen son durum ve gelişmeler hakkında bilgi verildi.

Vali Ünlü, MASTEK Projesi'nin bölge ekonomisi ve savunma sanayi başta olmak üzere istihdama büyük katkılar sağlaması açısından önemli bir proje olduğunu ifade etti.

MASTEK Projesi'nin başarısının hem Manisa hem de ülkemiz için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirten Vali Ünlü, “Savunma sanayi teknolojileri, ülkemizin ulusal güvenliği ve bağımsızlığı için kritik bir rol oynar. Bu teknolojiler, ülkemizi dış tehditlere karşı koruma kapasitemizi artırır. Savunma sanayi, yeni ve ileri teknolojilerin geliştirilmesine öncülük eder. Bu, ülkemizin teknolojik rekabet gücünü artırarak küresel arenada daha etkili olmamıza olanak sağlar. Kendi savunma sistemlerimizi üretebilmek, ulusal güvenliğimizi daha sürdürülebilir hale getirir.” Dedi.

Vali Enver Ünlü’ye Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve ilgililer eşlik etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.