YENİ REKTÖR, PROF. DR. CEVDET COŞKUN

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.04.2016 - 00:03, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3265+ kez okundu.
 

YENİ REKTÖR, PROF. DR. CEVDET COŞKUN

4 yıldır Giresun'da ne iktidar partisi ne de diğer kurumlarla istişare içinde olmayan Giresun Üniversitesi, AK Parti Grup Başkanvekili Canikli sayesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile artık emin ellere teslim edildi.
Giresun Üniversitesi tarihi bir dönüm noktası yaşadı. 5 aydır sahalarda olmayan AK PArti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Giresun'a gelmeden önce Giresun Üniversitesi rektörlüğünde ki olaya el koydu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a YÖK tarafından gönderilemeyen atama yazısı Canikli'nin sahalara geri dönmesi ile Cumhurbaşkanlığına gönderildi. Dün 15.30 sıralarında Cumhurbaşkanlığı internet sitesinden yapılan açıklama ile Prof. Dr. Cevdet Coşkun'un Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne atandığı bildirildi. Yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Cevdet Coşkun'u atamışlardır" denildi. Rektörlüğünün açıklanmasının ardından ilk açıklamayı Yıldız Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sinan Yıldız'a telefon aracılığı ile yapan yeni Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, "Hep birlikte üniversitemizi kalkındırmak için elimizden geleni fazlası ile yapacağız. En kısa zamanda ekibimizi oluşturarak çalışmalarımıza başlayacağız. Şahsımı bu göreve layık gören başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bizlerden desteğini esirgemeyen AK Parti Grup Başkanvekilimiz sayın Nurettin Canikli'ye, AK Parti Giresun Milletvekillerimiz sayın Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk'e ve tüm Giresun camiasına teşekkür ederim" dedi.
4 yıldır Giresun'da ne iktidar partisi ne de diğer kurumlarla istişare içinde olmayan Giresun Üniversitesi, AK Parti Grup Başkanvekili Canikli sayesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile artık emin ellere teslim edildi.

Giresun Üniversitesi tarihi bir dönüm noktası yaşadı. 5 aydır sahalarda olmayan AK PArti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Giresun'a gelmeden önce Giresun Üniversitesi rektörlüğünde ki olaya el koydu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a YÖK tarafından gönderilemeyen atama yazısı Canikli'nin sahalara geri dönmesi ile Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

Dün 15.30 sıralarında Cumhurbaşkanlığı internet sitesinden yapılan açıklama ile Prof. Dr. Cevdet Coşkun'un Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne atandığı bildirildi. Yapılan açıklamada,

"Sayın Cumhurbaşkanımız, Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Cevdet Coşkun'u atamışlardır" denildi.

Rektörlüğünün açıklanmasının ardından ilk açıklamayı Yıldız Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sinan Yıldız'a telefon aracılığı ile yapan yeni Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, "Hep birlikte üniversitemizi kalkındırmak için elimizden geleni fazlası ile yapacağız. En kısa zamanda ekibimizi oluşturarak çalışmalarımıza başlayacağız. Şahsımı bu göreve layık gören başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bizlerden desteğini esirgemeyen AK Parti Grup Başkanvekilimiz sayın Nurettin Canikli'ye, AK Parti Giresun Milletvekillerimiz sayın Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk'e ve tüm Giresun camiasına teşekkür ederim" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.