Bahçeşehir Üniversitesi'nden muhteşem mezuniyet

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.06.2016 - 17:36, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3231+ kez okundu.
 

Bahçeşehir Üniversitesi'nden muhteşem mezuniyet

İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi 16. Mezuniyet töreni bu geçtiğimiz Pazar günü İstanbul Ataköy Sinan Erdem Arenada gerçekleşti.
Öğrenci velileri, akademisyenler ve öğrenciler Ataköy Sinan Erdem Arena'yı tıklım tıklım doldurdu. Üniversitenin çeşitli bölümlerinden mezun olan dünyanın dört bir yanından gelen 3 bin 500 öğrencinin sevinçleri gözlerinden okunuyordu. Yaklaşık 10 bin velinin hazır bulunduğu salonda Mütevelli heyeti Başkanı Enver Yücel, Rektör Pof. Dr. Şenay Yalçın, üniversitenin profesörleri ve öğretim üyeleri hazır bulundular. İlk konuşmayı üniversitenin rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın yaptı. Rektör Yalçın yaptığı konuşmada, "Ülkemizi ateş çemberi içinde görmekten acı duymaktayım. 16. Mezuniyet töreninin mutluluğunu yaşıyoruz. BAU  ailesi olarak Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan sizleri tebrik ediyor ve alkışlıyoruz. Üniversitemiz ülkemizde aktif rol oynamaktadır. Vakıf üniversiteleri arasında yurt dışına öğrenci gönderen tek üniversiteyiz. İş arayanlardan değil arananlardan olmalısınız. Sizleri saygıyla selamlıyorum" dedi. Daha sonra söz alan üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, "Hedef M. Kemal Paşa’nın işaret ettiği yoldur. İş dünyası ile beraber olacaksınız. Sizleri rekabet bekliyor. Ama şunu bilin ki çok iyi bir eğitim aldınız. BAU’lu olduğunuzu unutmayınız. Düşmekten korkmayınız. Empati sahibi olacaksınız. Dünya her geçen gün değişiyor. Ayak uydurmak zorundasınız. Dünyada olanlar  hepimizin gözü önünde. Haksızlıklarla dolu bir dünya.106 ülkeye gidiyorsunuz. Özgür olun. Hayatınızda en büyük zenginliğiniz özgürlüğünüz olmalı. İtibarınızı yitirmeyin. Muhammed Ali bu dünyada büyük bir mücadele verdi. Arkasından yüz binler yolcu etti. Bu dünyada bence üç sorun var. Yoksulluk, gelir adaletsizliği ve birlikte yaşam kültürü" dedi. Ardından Başkan Yücel, öğrencileri ile birlikte Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini birlikte okudu. Öğrenciler kep fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşarken, ailelerinde mutlulukları gözlerinden okunuyordu.        
İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi 16. Mezuniyet töreni bu geçtiğimiz Pazar günü İstanbul Ataköy Sinan Erdem Arenada gerçekleşti.

Öğrenci velileri, akademisyenler ve öğrenciler Ataköy Sinan Erdem Arena'yı tıklım tıklım doldurdu. Üniversitenin çeşitli bölümlerinden mezun olan dünyanın dört bir yanından gelen 3 bin 500 öğrencinin sevinçleri gözlerinden okunuyordu. Yaklaşık 10 bin velinin hazır bulunduğu salonda Mütevelli heyeti Başkanı Enver Yücel, Rektör Pof. Dr. Şenay Yalçın, üniversitenin profesörleri ve öğretim üyeleri hazır bulundular. İlk konuşmayı üniversitenin rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın yaptı. Rektör Yalçın yaptığı konuşmada, "Ülkemizi ateş çemberi içinde görmekten acı duymaktayım. 16. Mezuniyet töreninin mutluluğunu yaşıyoruz. BAU  ailesi olarak Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan sizleri tebrik ediyor ve alkışlıyoruz. Üniversitemiz ülkemizde aktif rol oynamaktadır. Vakıf üniversiteleri arasında yurt dışına öğrenci gönderen tek üniversiteyiz. İş arayanlardan değil arananlardan olmalısınız. Sizleri saygıyla selamlıyorum" dedi.

Daha sonra söz alan üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, "Hedef M. Kemal Paşa’nın işaret ettiği yoldur. İş dünyası ile beraber olacaksınız. Sizleri rekabet bekliyor. Ama şunu bilin ki çok iyi bir eğitim aldınız. BAU’lu olduğunuzu unutmayınız. Düşmekten korkmayınız. Empati sahibi olacaksınız. Dünya her geçen gün değişiyor. Ayak uydurmak zorundasınız. Dünyada olanlar  hepimizin gözü önünde. Haksızlıklarla dolu bir dünya.106 ülkeye gidiyorsunuz. Özgür olun. Hayatınızda en büyük zenginliğiniz özgürlüğünüz olmalı. İtibarınızı yitirmeyin. Muhammed Ali bu dünyada büyük bir mücadele verdi. Arkasından yüz binler yolcu etti. Bu dünyada bence üç sorun var. Yoksulluk, gelir adaletsizliği ve birlikte yaşam kültürü" dedi.

Ardından Başkan Yücel, öğrencileri ile birlikte Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini birlikte okudu. Öğrenciler kep fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşarken, ailelerinde mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.