Bulancak Kültür Merkezi’nde son durum

GÜNDEM 31.07.2023 - 17:49, Güncelleme: 31.07.2023 - 17:49 2866+ kez okundu.
 

Bulancak Kültür Merkezi’nde son durum

Bulancak Belediyesi ve Kültür Bakanlığı’nın ortaklaşa projelendirdikleri Bulancak Kültür Merkezi’ni ilk defa görüntüledik.
Yapımı devam eden Kültür Merkezi inşaatının önümüzdeki yıl tamamlanması planlanıyor. Bulancak için sosyokültürel etkinliklerin tamamına ev sahipliği yapabilecek büyüklükte olan Kültür Merkezi’nde kaba inşaatın bittiği ve yakın zamanda iç dekorasyonunun yapılmaya başlanacağı öğrenildi.  Bulancak için büyük bir proje Tamamlanmasıyla birlikte Bulancak’a sosyokültürel anlamda çok fazla katkı saylayacağı görülen yapının diğer tarafındaki bölüm için; Bulancak Belediyesi ve Kredi Yurtlar Kurumu ile görüşüldüğü öğrenildi. Önümüzdeki yıl Giresun Üniversitesi’nin Bulancak’taki yerleşkesine, yeni bölümlerin geleceği ve öğrenci sayısının iki katına çıkacağı aktarıldı. Yurt sorunu yaşayan ilçemizin bu sorunu çözmek için; Kredi Yurtlar Kurumu ile iletişim halinde oldukları öğrenildi. Eğer anlaşma sağlanırsa Şehir merkezindeki yurt sayesinde istihdam yaratacak yeni iş imkânları ortaya çıkabilir. Hoş olmayan görüntüler Yapımı devam eden kültür merkezi projesinin içini gezerken; hoş olmayan görüntülerle karşılaşıyoruz. Yerlerin çöplerle dolu olduğunu ve projenin bazı bölümlerinin tahribat edildiğini üzülerek söylemek zorundayız. Yapının üst katlarına çıktığımızda ise kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından tahribat edildiğine şahit oluyoruz. Genel hatlarının ortaya çıktığı Kültür Merkezi’nin, önümüzdeki yıl yapımının tamamlanması ön görülüyor. Giresun’un en önemli kültür ve sanat merkezi olmaya aday Bulancak Kültür Merkezi, tamamlandıktan sonra Bulancaklıların ve sanatseverlerin uğrak noktası olmasını ve uzun yıllar şehrimize katkı sağlamasını dört gözle bekliyoruz.
Bulancak Belediyesi ve Kültür Bakanlığı’nın ortaklaşa projelendirdikleri Bulancak Kültür Merkezi’ni ilk defa görüntüledik.

Yapımı devam eden Kültür Merkezi inşaatının önümüzdeki yıl tamamlanması planlanıyor. Bulancak için sosyokültürel etkinliklerin tamamına ev sahipliği yapabilecek büyüklükte olan Kültür Merkezi’nde kaba inşaatın bittiği ve yakın zamanda iç dekorasyonunun yapılmaya başlanacağı öğrenildi. 

Bulancak için büyük bir proje
Tamamlanmasıyla birlikte Bulancak’a sosyokültürel anlamda çok fazla katkı saylayacağı görülen yapının diğer tarafındaki bölüm için; Bulancak Belediyesi ve Kredi Yurtlar Kurumu ile görüşüldüğü öğrenildi. Önümüzdeki yıl Giresun Üniversitesi’nin Bulancak’taki yerleşkesine, yeni bölümlerin geleceği ve öğrenci sayısının iki katına çıkacağı aktarıldı. Yurt sorunu yaşayan ilçemizin bu sorunu çözmek için; Kredi Yurtlar Kurumu ile iletişim halinde oldukları öğrenildi. Eğer anlaşma sağlanırsa Şehir merkezindeki yurt sayesinde istihdam yaratacak yeni iş imkânları ortaya çıkabilir.

Hoş olmayan görüntüler
Yapımı devam eden kültür merkezi projesinin içini gezerken; hoş olmayan görüntülerle karşılaşıyoruz. Yerlerin çöplerle dolu olduğunu ve projenin bazı bölümlerinin tahribat edildiğini üzülerek söylemek zorundayız. Yapının üst katlarına çıktığımızda ise kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından tahribat edildiğine şahit oluyoruz.

Genel hatlarının ortaya çıktığı Kültür Merkezi’nin, önümüzdeki yıl yapımının tamamlanması ön görülüyor. Giresun’un en önemli kültür ve sanat merkezi olmaya aday Bulancak Kültür Merkezi, tamamlandıktan sonra Bulancaklıların ve sanatseverlerin uğrak noktası olmasını ve uzun yıllar şehrimize katkı sağlamasını dört gözle bekliyoruz.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.