BULANCAK VE PİRAZİZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA AÇIK MEKTUP

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.02.2014 - 23:28, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2869+ kez okundu.
 

BULANCAK VE PİRAZİZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA AÇIK MEKTUP

2007 yılından beri bu köşede Bulancak ve Piraziz'in geleceği için neler yapılması gerektiği üzerinde durmuş, belediye ve  diğer kamu kurum ve kuruluşlarını; yaşanabilir bir Bulancak ve Piraziz için sürdürülebilir farkındalık nasıl  yaratılabilir konusunda uyarmış, önerilerde bulunmuştum.  Ne yazık ki öneri ve eleştirilerimiz belediyelerin basın bürosu olmadığı için çoğu kez dikkate bile alınmadı. Şimdi yeni başkan adaylarına sözü uzatmadan seslenmek istiyorum; -Yaya kaldırımlarının oto galericileri tarafından işgaline son verebilecek misiniz? -İncivez Deresine akan lağımı önleyebilecek, İncivez kavşağında yaya ve taşıt trafiğini engelleyen hurda otoları kaldırtabilecek misiniz? Bu güzergaha çok değil 20 metrelik yaya kaldırımı yapabilecek misiniz? -Çöp sorununu çözebilecek misiniz? Pazarsuyu ve Kargı Deresi kenarına çöp dökmeye devam edecek misiniz? Konut ve sitelerdeki çöp konteynırları için daha çağdaş çöp toplama ve ayrıştırma projeniz var mı? -Piraziz ve Bulancak Öğretmenevleri olmasa ilçeye yeni atanan öğretmen ve kamu görevlileri için kalacak pansiyon bile bulunmazken turizme yönelik butik otel yapımına yönelik bir düşünceniz  var mı? -Bulancak ve Piraziz balkonları çiçek açacak mı? Gelişigüzel yapılaşmaya son verilecek mi? Hoş olmayan bir görüntü sergileyen sıvasız ve boyasız ev ve binalar seyretmeye devam mı edeceğiz? -Oto park sorununu çözebilecek misiniz? -Demokratik yönetişim anlayışını belediyenizde hayata geçirebilecek misiniz? Alınan karar ve uygulamaları kamuoyu ile paylaşabilecek misiniz? -İlçenizde yaşlılar ve engellilerin de yaşadığının farkında olacak mısınız? Onlar için ne gibi projeleriniz var? Örneğin Fatsa ve kimi diğer kent ve kasabalarda olduğu gibi üst geçitlere asansör yapmayı düşünüyor musunuz? -Eğitim, kültür, sanat, sporla ilgili bir vizyonunuz var mı? İlçenin yetiştirdiği değerleri genç kuşaklara aktarıcı ve tanıtıcı yönde çabanız olacak mı? İlçe ve belediye kaynaklarını ilçenin tanıtımı bahane edilerek ne olduğu  belirsiz festival ve diğer üretime dönük olmayan çalışmalara harcayacak mısınız? -Ütopik projeler yerine uygulanabilir, kısa sürede sonuçlanabilir, üretime dönük projeleriniz var mı? -Saunalı şehir hamamından vazgeçtik şehir tuvaleti yapmayı, mevcut olanları çalıştırmayı düşünüyor musunuz? Evet sayın başkan adayları bir kısmını sıraladığım bu hususları sizler hayata geçirebilecek misiniz? Basın ve yayın olarak, köşe yazarları olarak, Piraziz İçin El Ele Platformu olarak, Bulancak ve Piraziz'de yaşayan ve yaşamak zorunda olan vatandaşlar olarak adım adım izlenecek ve denetleneceksiniz. Haberiniz ola!

2007 yılından beri bu köşede Bulancak ve Piraziz'in geleceği için neler yapılması gerektiği üzerinde durmuş, belediye ve  diğer kamu kurum ve kuruluşlarını; yaşanabilir bir Bulancak ve Piraziz için sürdürülebilir farkındalık nasıl  yaratılabilir konusunda uyarmış, önerilerde bulunmuştum.

 Ne yazık ki öneri ve eleştirilerimiz belediyelerin basın bürosu olmadığı için çoğu kez dikkate bile alınmadı. Şimdi yeni başkan adaylarına sözü uzatmadan seslenmek istiyorum;

-Yaya kaldırımlarının oto galericileri tarafından işgaline son verebilecek misiniz?

-İncivez Deresine akan lağımı önleyebilecek, İncivez kavşağında yaya ve taşıt trafiğini engelleyen hurda otoları kaldırtabilecek misiniz? Bu güzergaha çok değil 20 metrelik yaya kaldırımı yapabilecek misiniz?

-Çöp sorununu çözebilecek misiniz? Pazarsuyu ve Kargı Deresi kenarına çöp dökmeye devam edecek misiniz? Konut ve sitelerdeki çöp konteynırları için daha çağdaş çöp toplama ve ayrıştırma projeniz var mı?

-Piraziz ve Bulancak Öğretmenevleri olmasa ilçeye yeni atanan öğretmen ve kamu görevlileri için kalacak pansiyon bile bulunmazken turizme yönelik butik otel yapımına yönelik bir düşünceniz  var mı?

-Bulancak ve Piraziz balkonları çiçek açacak mı? Gelişigüzel yapılaşmaya son verilecek mi? Hoş olmayan bir görüntü sergileyen sıvasız ve boyasız ev ve binalar seyretmeye devam mı edeceğiz?

-Oto park sorununu çözebilecek misiniz?

-Demokratik yönetişim anlayışını belediyenizde hayata geçirebilecek misiniz? Alınan karar ve uygulamaları kamuoyu ile paylaşabilecek misiniz?

-İlçenizde yaşlılar ve engellilerin de yaşadığının farkında olacak mısınız? Onlar için ne gibi projeleriniz var? Örneğin Fatsa ve kimi diğer kent ve kasabalarda olduğu gibi üst geçitlere asansör yapmayı düşünüyor musunuz?

-Eğitim, kültür, sanat, sporla ilgili bir vizyonunuz var mı? İlçenin yetiştirdiği değerleri genç kuşaklara aktarıcı ve tanıtıcı yönde çabanız olacak mı? İlçe ve belediye kaynaklarını ilçenin tanıtımı bahane edilerek ne olduğu  belirsiz festival ve diğer üretime dönük olmayan çalışmalara harcayacak mısınız?

-Ütopik projeler yerine uygulanabilir, kısa sürede sonuçlanabilir, üretime dönük projeleriniz var mı?

-Saunalı şehir hamamından vazgeçtik şehir tuvaleti yapmayı, mevcut olanları çalıştırmayı düşünüyor musunuz?

Evet sayın başkan adayları bir kısmını sıraladığım bu hususları sizler hayata geçirebilecek misiniz? Basın ve yayın olarak, köşe yazarları olarak, Piraziz İçin El Ele Platformu olarak, Bulancak ve Piraziz'de yaşayan ve yaşamak zorunda olan vatandaşlar olarak adım adım izlenecek ve denetleneceksiniz. Haberiniz ola!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.