Bulancak ve Piraziz’de kene avcısı sülünler doğaya salındı!

YAŞAM 15.07.2023 - 11:56, Güncelleme: 15.07.2023 - 11:56 4540+ kez okundu.
 

Bulancak ve Piraziz’de kene avcısı sülünler doğaya salındı!

Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, biyolojik çeşitliliği koruma ve devam ettirmek için Bulancak ve Piraziz’de sülün kuşu salımı gerçekleştirdi.
İklim değişikliği ve kaçak avcılık nedeniyle nesli tükenmekte olan sülünler, Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün öncülüğünde Bulancak ve Piraziz ilçelerinde doğaya salınımı gerçekleşti. Samsun’da kurulan sülün kuşu çiftliğinde üretilen 750 adet sülün, yaşam alanı oluşturabilecekleri çeşitli mevkilerde, doğaya salınarak doğal popülasyonun dengelenmesine katkı sağlandı. Sülün kuşlarının ‘kene’ ile mücadelede önemli bir rol oynadığı bilinmektedir. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte bölgemizde meydana gelen kene vakalarına karşı sülün kuşları doğaya salınarak hem biyolojik popülasyon arttırıldı hem de kene ile doğal mücadele yöntemi geliştirilmiş olduğu belirtildi. Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Sülünler, kenelerin düşmanları. Keneyi yiyerek beslenen bir hayvan. O nedenle bölgede bu vakaların yaşanmaması ve doğal popülasyonu arttırmak için böyle bir çalışmayı sürdürüyoruz.” İfadelerine yer verildi.
Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, biyolojik çeşitliliği koruma ve devam ettirmek için Bulancak ve Piraziz’de sülün kuşu salımı gerçekleştirdi.

İklim değişikliği ve kaçak avcılık nedeniyle nesli tükenmekte olan sülünler, Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün öncülüğünde Bulancak ve Piraziz ilçelerinde doğaya salınımı gerçekleşti.



Samsun’da kurulan sülün kuşu çiftliğinde üretilen 750 adet sülün, yaşam alanı oluşturabilecekleri çeşitli mevkilerde, doğaya salınarak doğal popülasyonun dengelenmesine katkı sağlandı.



Sülün kuşlarının ‘kene’ ile mücadelede önemli bir rol oynadığı bilinmektedir. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte bölgemizde meydana gelen kene vakalarına karşı sülün kuşları doğaya salınarak hem biyolojik popülasyon arttırıldı hem de kene ile doğal mücadele yöntemi geliştirilmiş olduğu belirtildi.



Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Sülünler, kenelerin düşmanları. Keneyi yiyerek beslenen bir hayvan. O nedenle bölgede bu vakaların yaşanmaması ve doğal popülasyonu arttırmak için böyle bir çalışmayı sürdürüyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.