Bulancak'ta meclis sorunsuz tamamlandı

SİYASET (YH) - Yıldız Haber | 02.07.2024 - 15:23, Güncelleme: 02.07.2024 - 15:32 1858 kez okundu.
 

Bulancak'ta meclis sorunsuz tamamlandı

Bulancak Belediyesi Temmuz ayı 1. Oturumu 2 Temmuz 2024 Salı günü Belediye Başkanı Necmi Sıbıç Başkanlığında toplandı.
Gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısında çeşitli konular meclise sunuldu. Bazı cadde ve sokaklarda isim değişikliği talepleri komisyona havale edildi. Belediyenin personel şirketi onaylandı Bulancak Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında da görüşülen belediye personel şirketi maddesi Temmuz ayı Meclis Toplantısında da gündeme geldi. Beton A.Ş.'de çalışan personelin BULPER LTD. ŞTİ. isimli şirkete devredilerek buradan çalıştırılması yönünde görüşülen madde oy birliği ile kabul edildi.  Alınan karar gereği Bulancak Belediyesi daha önce kurulan bir şirketi borçsuz olarak belediye bünyesine dahil etti. 'Bulancak ve Piraziz Ortak barınak kuracak' Bulancak Belediyesi ve Piraziz Belediye ile ortak hayvan barınağı kurulması konusu gündeme geldi. Bulancak'ta bulunan Hayvan Barınağının tadilat nedeniyle kapatıldığını aktaran Başkan Sıbıç, Bulancak'ta ki sorunların çözülerek her iki ilçenin sokak hayvanlarına sahip çıkılması için bir adım attıklarını ifade etti. Piraziz Belediyesi ile Bulancak Belediyesi tarafından ortak olarak kurulacak hayvan barınağı maddesi oy birliği ile kabul edildi. Pazaryeri Üniversiteye tahsis edildi Güzelyalı Mahallesinde eğitim ve öğretim hayatını sürdürenKadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunu mevcut şartları nedeniyle yetersizliği nedeniyle Pazar yeri olarak bilinen alana tahsis konulu tezkere meclis gündemine geldi.  Pazar yerinin tahsisi oy birliği ile kabul edildi. Mevcut binanın yapımı ile ilgili konular gündeme gelirken, bu konunun plan ve bütçe komisyonunda görüşülmesi karara bağlandı. 'Pazarsuyu Mahallesi resmen kabul edildi' 31 Mart seçimleri öncesi Bulancak Belediyesine katılarak mahalle olan Pazarsuyu Mahallesi için  mahkemeye taşınmıştı. Mecliste gündeme gelen Pazarsuyu Mahallesi meclis kararı ile mahalle olarak kabul edilerek herhangi bir sorun kalmadı. Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, mecliste bulunan Pazarsuyu Mahallesi Muhtarı İbrahim Keleş'i tebrik ederek, hayırlı olmasını diledi. Diğer gündem maddeleri ise komisyonlara havale edilirken, Ağustos ayı tatil ilan edilirken bir sonraki Meclis Toplantısı 1 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşecek.
Bulancak Belediyesi Temmuz ayı 1. Oturumu 2 Temmuz 2024 Salı günü Belediye Başkanı Necmi Sıbıç Başkanlığında toplandı.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısında çeşitli konular meclise sunuldu. Bazı cadde ve sokaklarda isim değişikliği talepleri komisyona havale edildi.

Belediyenin personel şirketi onaylandı

Bulancak Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında da görüşülen belediye personel şirketi maddesi Temmuz ayı Meclis Toplantısında da gündeme geldi.
Beton A.Ş.'de çalışan personelin BULPER LTD. ŞTİ. isimli şirkete devredilerek buradan çalıştırılması yönünde görüşülen madde oy birliği ile kabul edildi. 
Alınan karar gereği Bulancak Belediyesi daha önce kurulan bir şirketi borçsuz olarak belediye bünyesine dahil etti.

'Bulancak ve Piraziz Ortak barınak kuracak'

Bulancak Belediyesi ve Piraziz Belediye ile ortak hayvan barınağı kurulması konusu gündeme geldi.
Bulancak'ta bulunan Hayvan Barınağının tadilat nedeniyle kapatıldığını aktaran Başkan Sıbıç, Bulancak'ta ki sorunların çözülerek her iki ilçenin sokak hayvanlarına sahip çıkılması için bir adım attıklarını ifade etti. Piraziz Belediyesi ile Bulancak Belediyesi tarafından ortak olarak kurulacak hayvan barınağı maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Pazaryeri Üniversiteye tahsis edildi

Güzelyalı Mahallesinde eğitim ve öğretim hayatını sürdürenKadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunu mevcut şartları nedeniyle yetersizliği nedeniyle Pazar yeri olarak bilinen alana tahsis konulu tezkere meclis gündemine geldi. 

Pazar yerinin tahsisi oy birliği ile kabul edildi.

Mevcut binanın yapımı ile ilgili konular gündeme gelirken, bu konunun plan ve bütçe komisyonunda görüşülmesi karara bağlandı.

'Pazarsuyu Mahallesi resmen kabul edildi'

31 Mart seçimleri öncesi Bulancak Belediyesine katılarak mahalle olan Pazarsuyu Mahallesi için  mahkemeye taşınmıştı. Mecliste gündeme gelen Pazarsuyu Mahallesi meclis kararı ile mahalle olarak kabul edilerek herhangi bir sorun kalmadı.
Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, mecliste bulunan Pazarsuyu Mahallesi Muhtarı İbrahim Keleş'i tebrik ederek, hayırlı olmasını diledi.

Diğer gündem maddeleri ise komisyonlara havale edilirken, Ağustos ayı tatil ilan edilirken bir sonraki Meclis Toplantısı 1 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.