Bulancak'ta Türk Kültürü Yaşatılacak! Yeni Bir Dernek Kuruldu

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 25.07.2024 - 18:04, Güncelleme: 25.07.2024 - 18:10 3355+ kez okundu.
 

Bulancak'ta Türk Kültürü Yaşatılacak! Yeni Bir Dernek Kuruldu

Bulancak'ta, Türk kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla önemli bir adım atıldı.
'Bulancak Türk Kültür Birliği Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği' adı altında kurulan yeni dernek, Bulancak'ta kültürümüzün daha da güçlenmesine katkı sağlayacak. Derneğin başkanlığını Barış Çelebi üstlenirken, yönetim kurulu üyeleri arasında Hüseyin Kufacı, Nesim Çelik, Adnan Yüksel, Ali Güçtaş, Yetiş Bekçi ve Hakan Ayar yer aldı. Dernek Başkanı Barış Çelebi, yaptığı açıklamada, "Varlığını 5000 yıl öncesine dayandıran yüce Türk Milletinin şerefli evlatları olarak ilçemizde Türk Kültürünü, Türk gelenek ve göreneklerini gelecek nesile aktarmak amacıyla ilçemizde 'BULANCAK TÜRK KÜLTÜR BİRLİĞİ SOSYAL DAYANIŞMA ve YARDIMLAŞMA DERNEĞİ' adı ile dernek faaliyetimize başlamış bulunuyoruz. Derneğimiz Türk diye anılan bütün Türk boyları'nın, hali ve eserlerini öğrenmek ve öğretmektir" dedi.
Bulancak'ta, Türk kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla önemli bir adım atıldı.

' Bulancak Türk Kültür Birliği Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği' adı altında kurulan yeni dernek, Bulancak'ta kültürümüzün daha da güçlenmesine katkı sağlayacak.

Derneğin başkanlığını Barış Çelebi üstlenirken, yönetim kurulu üyeleri arasında Hüseyin Kufacı, Nesim Çelik, Adnan Yüksel, Ali Güçtaş, Yetiş Bekçi ve Hakan Ayar yer aldı.

Dernek Başkanı Barış Çelebi, yaptığı açıklamada, "Varlığını 5000 yıl öncesine dayandıran yüce Türk Milletinin şerefli evlatları olarak ilçemizde Türk Kültürünü, Türk gelenek ve göreneklerini gelecek nesile aktarmak amacıyla ilçemizde ' BULANCAK TÜRK KÜLTÜR BİRLİĞİ SOSYAL DAYANIŞMA ve YARDIMLAŞMA DERNEĞİ' adı ile dernek faaliyetimize başlamış bulunuyoruz. Derneğimiz Türk diye anılan bütün Türk boyları'nın, hali ve eserlerini öğrenmek ve öğretmektir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.