Çaresizlik gençleri iskeleye sürüklüyor!

YAŞAM 24.08.2023 - 13:30, Güncelleme: 24.08.2023 - 13:51 5587+ kez okundu.
 

Çaresizlik gençleri iskeleye sürüklüyor!

Aşırı sıcaklarda denize giremeyen Bulancaklı gençler akşamları iskelede hem spor yapıyorlar hem de denizin tadını çıkarıyorlar.
Mevsim normalleri üzerinde seyreden aşırı sıcakların yanında nemli hava yurt genelinde olduğu gibi Bulancak’ta da yaşayanlara zor anlar yaşatıyor. Gündüzleri hava sıcaklarının artması nedeniyle denizden uzak kalan gençler; güneşin etkisini kaybedip akşam olmasıyla birlikte iskelede yüzerek serinliyorlar. Şehir Merkezinde denize girilecek bir alanın olmaması nedeniyle birçok insan sahil kasabasında yaşamasına rağmen denizin tadını çıkartamıyor. Denize girilebilecek şehir merkezine en yakın yer ise Bulancak’ın çıkışında bulunan Belediye Halk Plajı ve Küçüklü’de bulunan Halk Plajı. İskelede yüzen gençlerle konuştuğumuzda; Bulancak’ın kapalı bir yüzme salonuna ihtiyacı olduğunu, bunun gerçekleşmesi halinde Bulancak’tan yüzme sporunda başarılı sporcuların yetişeceğini ifade edildi. Gençlerin coşkulu yüzüşlerini vatandaşlar keyifle izliyor fakat gıptayla bakıyorlar! Bulancak İskelesi, akşam saatleriyle birlikte gezi ve dinlenme yeri olması;  ilçe halkının yaz aylarında vakit geçirebilecekleri tek aktivitesi konumuna geliyor. Denizden Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan kısıtlı alanda vakit geçiren Bulancak halkı, gençlerin iskelede coşkulu bir şekilde yüzmelerini keyifli bir şekilde izlerken bir yandan da iç geçirerek gıptayla bakıyorlar.   Öte yandan: 17 Kasım 2022 tarihinde 27. Dönem AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Şahin, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik ve Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar Ankara’da bir görüşme gerçekleştirmişlerdi. Görüşme sonrası Başkan Recep Yakar, ilçede yapılması için uzun süredir mücadele ettikleri Kapalı Spor Salonu ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yatırımları için görüşmelerde bulunduklarını ifade ederek, “İlçemize yepyeni ve devasa bir proje sürprizi ile dönüyoruz. 800 kişilik seyirci kapasiteli ve 3 antrenman salonlu Kapalı Spor Salonu ile 200 seyirci kapasiteli yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu yatırımlarının sözünü alarak neticelendirdik. Projelerimizin ihale süreciyle ilgili görüşmeler yaptık. Sayın Bakanımızdan da onayını aldıktan hemen sonra Belediyemiz ile yapım protokolü imzalanacak. Yılbaşına kadar projelerin ihale aşaması tamamlanarak hızlı bir şekilde yapım aşamasına geçilecektir” açıklamasını yapmıştı. Bulancak halkı bu projenin bir an önce yapılmasını ve sahil kıyısına dalgakıranların yapılarak denize girilebilecek alanların oluşturulmasını sabırsızlıkla bekliyor.
Aşırı sıcaklarda denize giremeyen Bulancaklı gençler akşamları iskelede hem spor yapıyorlar hem de denizin tadını çıkarıyorlar.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden aşırı sıcakların yanında nemli hava yurt genelinde olduğu gibi Bulancak’ta da yaşayanlara zor anlar yaşatıyor. Gündüzleri hava sıcaklarının artması nedeniyle denizden uzak kalan gençler; güneşin etkisini kaybedip akşam olmasıyla birlikte iskelede yüzerek serinliyorlar.

Şehir Merkezinde denize girilecek bir alanın olmaması nedeniyle birçok insan sahil kasabasında yaşamasına rağmen denizin tadını çıkartamıyor. Denize girilebilecek şehir merkezine en yakın yer ise Bulancak’ın çıkışında bulunan Belediye Halk Plajı ve Küçüklü’de bulunan Halk Plajı.

İskelede yüzen gençlerle konuştuğumuzda; Bulancak’ın kapalı bir yüzme salonuna ihtiyacı olduğunu, bunun gerçekleşmesi halinde Bulancak’tan yüzme sporunda başarılı sporcuların yetişeceğini ifade edildi.

Gençlerin coşkulu yüzüşlerini vatandaşlar keyifle izliyor fakat gıptayla bakıyorlar!

Bulancak İskelesi, akşam saatleriyle birlikte gezi ve dinlenme yeri olması;  ilçe halkının yaz aylarında vakit geçirebilecekleri tek aktivitesi konumuna geliyor. Denizden Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan kısıtlı alanda vakit geçiren Bulancak halkı, gençlerin iskelede coşkulu bir şekilde yüzmelerini keyifli bir şekilde izlerken bir yandan da iç geçirerek gıptayla bakıyorlar.
 

Öte yandan: 17 Kasım 2022 tarihinde 27. Dönem AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Şahin, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik ve Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar Ankara’da bir görüşme gerçekleştirmişlerdi.

Görüşme sonrası Başkan Recep Yakar, ilçede yapılması için uzun süredir mücadele ettikleri Kapalı Spor Salonu ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yatırımları için görüşmelerde bulunduklarını ifade ederek, “İlçemize yepyeni ve devasa bir proje sürprizi ile dönüyoruz. 800 kişilik seyirci kapasiteli ve 3 antrenman salonlu Kapalı Spor Salonu ile 200 seyirci kapasiteli yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu yatırımlarının sözünü alarak neticelendirdik. Projelerimizin ihale süreciyle ilgili görüşmeler yaptık. Sayın Bakanımızdan da onayını aldıktan hemen sonra Belediyemiz ile yapım protokolü imzalanacak. Yılbaşına kadar projelerin ihale aşaması tamamlanarak hızlı bir şekilde yapım aşamasına geçilecektir” açıklamasını yapmıştı.

Bulancak halkı bu projenin bir an önce yapılmasını ve sahil kıyısına dalgakıranların yapılarak denize girilebilecek alanların oluşturulmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.