Çöpten üretilen çiçekler şehri süslüyor

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.05.2024 - 16:47, Güncelleme: 30.05.2024 - 17:00 3016+ kez okundu.
 

Çöpten üretilen çiçekler şehri süslüyor

Türkiye’nin atık ısı ile ısıtılan ilk çiçek serasında üretilen çiçekler Samsun’u süslüyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) tarafından kurulan serada 2024 yılında üretilen 1 milyon 700 bin çiçek, Samsun peyzajına renk kattı. SBB Başkanı Halit Doğan, “Çevre dostu projelerimizi önemsiyoruz” dedi. Katı Atık Düzenli Depolama Sahasında çöpten elektrik üreten Samsun Büyükşehir Belediyesi, elektrik üretimi sırasında ortaya çıkan atık ısıyı da kurulumunu sağladığı serada kullanıyor. Yıllık üretilen 46 milyon kilovat enerji ile rengârenk çiçekler üretiliyor ve üretilen çiçekler Samsun’u süslüyor. 2022 yılında ‘Atıklarımız Çiçeğe Dönüşüyor’ projesi ile ödüle layık görülen sera, üretim yelpazesini de her geçen yıl da biraz daha genişleterek Samsun dışında çevre illere de satış yapıyor. 2023 yılında 1 milyon 300 bin çiçek üretilen serada, 2024 yılında ise 1 milyon 700 bin çiçek üretimi yapıldı. SBB’den çevre dostu üretim Çevreye duyarlı her projeyi önemsediklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Atıklarımız çiçeklere dönüşüyor, aynı zamanda şehrimizin peyzaj çalışmalarında kullanılıyor. Enerjinin ne kadar kıymetli olduğunun farkında olarak hareket ediyoruz. Çevre dostu her projeyi önemsiyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin atık ısı ile ısıtılan ilk çiçek serasında üretilen çiçekler Samsun’u süslüyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) tarafından kurulan serada 2024 yılında üretilen 1 milyon 700 bin çiçek, Samsun peyzajına renk kattı. SBB Başkanı Halit Doğan, “Çevre dostu projelerimizi önemsiyoruz” dedi.

Katı Atık Düzenli Depolama Sahasında çöpten elektrik üreten Samsun Büyükşehir Belediyesi, elektrik üretimi sırasında ortaya çıkan atık ısıyı da kurulumunu sağladığı serada kullanıyor. Yıllık üretilen 46 milyon kilovat enerji ile rengârenk çiçekler üretiliyor ve üretilen çiçekler Samsun’u süslüyor.

2022 yılında ‘Atıklarımız Çiçeğe Dönüşüyor’ projesi ile ödüle layık görülen sera, üretim yelpazesini de her geçen yıl da biraz daha genişleterek Samsun dışında çevre illere de satış yapıyor. 2023 yılında 1 milyon 300 bin çiçek üretilen serada, 2024 yılında ise 1 milyon 700 bin çiçek üretimi yapıldı.

SBB’den çevre dostu üretim

Çevreye duyarlı her projeyi önemsediklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Atıklarımız çiçeklere dönüşüyor, aynı zamanda şehrimizin peyzaj çalışmalarında kullanılıyor. Enerjinin ne kadar kıymetli olduğunun farkında olarak hareket ediyoruz. Çevre dostu her projeyi önemsiyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.