FESTİVALE YAKIŞIR GALA

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.04.2013 - 18:03, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3968+ kez okundu.
 

FESTİVALE YAKIŞIR GALA

Doğu Karadeniz'de bölgesinde ilk olarak Bulancak Belediyesi tarafından gerçekleştirilen,...
...“Bulancak Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali”nin galası yaklaşık 2 bin kişinin katılımı ile yapıldı. Bulancak Kapalı Spor Salonunda yapılan gala gecesine Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan, Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, Aydındere Belde Belediye Başkanı Haydar Karakılıç, Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Ak Parti Bulancak İlçe Başkanı Hamit Karaoğlanoğlu, vatandaşlar, yurtiçi ve yurtdışından gelen ekipler de katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gecede bir konuşma yapan Başkan Aydın, “İlk defa Bulancak’ta bu tür bir etkinliğe birlikte imza atıyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği yegâne bayram olan 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramı hepimize kutlu olsun. Bizde ilçemizde ilk defa daha önceden TRT eşliğinde televizyonlarda gördüğümüz etkinlikleri ilk defa ilçemizde aynı güzellik ve aynı tazelikte yaşatmak için gayret ediyoruz. Her şeyden önce yeryüzünün en güzel yatırımının çocuklarımıza olan yatırım olduğunu düşünüyoruz. Onları geleceğe hazırlayan, gelecekte onlar için iyi şeyler hazırlamak olan ödevimizi de en iyi şekilde yerine getirmenin gayretiyle hareket ediyoruz. Bugün ilçemizde 4 günlük bir etkinlikle birlikte 5 ülke ve 4 ilimizden misafirlerimiz var. İnanıyoruz ki kökleri kendi ülkelerinde dalları ve meyveleri bizim ülkemizde ve ilçemizde olan çocuklarımız var. Bu çocuklarımızı ailelerimizde misafir etmek suretiyle kökleri ilçemizde dalları ile meyveleri bütün dünya ülkelerine ulaşabilecek bir fidanı da yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bu sürece katkı sağlayan Milli Eğitim Müdürlüğümüze hem Kültür Bakanlığımıza hem de misafir öğrencilerimizi kendi çocukları gibi kendi evlatları gibi evlerinde misafir eden bütün Bulancak halkına teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra Azerbaycan, Rusya, Belarus, Gürcistan ve Ukrayna'dan gelen dans grupları ile Edirne, Sinop, İzmir ve Samsun’dan gelen halk oyunları ile öğrencilerin gösterileri izleyicilerle buluştu. Azeri heyetten gelen yerel sanatçıların verdiği konser ve diğer grupların sunduğu gösterilerle gece devam etti. Gösterilerin ardından festivale katılan konuklara Başkan Aydın tarafından plaket verildi.    
Doğu Karadeniz'de bölgesinde ilk olarak Bulancak Belediyesi tarafından gerçekleştirilen,...

...“Bulancak Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali”nin galası yaklaşık 2 bin kişinin katılımı ile yapıldı.

Bulancak Kapalı Spor Salonunda yapılan gala gecesine Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan, Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, Aydındere Belde Belediye Başkanı Haydar Karakılıç, Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Ak Parti Bulancak İlçe Başkanı Hamit Karaoğlanoğlu, vatandaşlar, yurtiçi ve yurtdışından gelen ekipler de katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gecede bir konuşma yapan Başkan Aydın, “İlk defa Bulancak’ta bu tür bir etkinliğe birlikte imza atıyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği yegâne bayram olan 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramı hepimize kutlu olsun. Bizde ilçemizde ilk defa daha önceden TRT eşliğinde televizyonlarda gördüğümüz etkinlikleri ilk defa ilçemizde aynı güzellik ve aynı tazelikte yaşatmak için gayret ediyoruz. Her şeyden önce yeryüzünün en güzel yatırımının çocuklarımıza olan yatırım olduğunu düşünüyoruz. Onları geleceğe hazırlayan, gelecekte onlar için iyi şeyler hazırlamak olan ödevimizi de en iyi şekilde yerine getirmenin gayretiyle hareket ediyoruz. Bugün ilçemizde 4 günlük bir etkinlikle birlikte 5 ülke ve 4 ilimizden misafirlerimiz var. İnanıyoruz ki kökleri kendi ülkelerinde dalları ve meyveleri bizim ülkemizde ve ilçemizde olan çocuklarımız var. Bu çocuklarımızı ailelerimizde misafir etmek suretiyle kökleri ilçemizde dalları ile meyveleri bütün dünya ülkelerine ulaşabilecek bir fidanı da yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bu sürece katkı sağlayan Milli Eğitim Müdürlüğümüze hem Kültür Bakanlığımıza hem de misafir öğrencilerimizi kendi çocukları gibi kendi evlatları gibi evlerinde misafir eden bütün Bulancak halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Azerbaycan, Rusya, Belarus, Gürcistan ve Ukrayna'dan gelen dans grupları ile Edirne, Sinop, İzmir ve Samsun’dan gelen halk oyunları ile öğrencilerin gösterileri izleyicilerle buluştu. Azeri heyetten gelen yerel sanatçıların verdiği konser ve diğer grupların sunduğu gösterilerle gece devam etti.

Gösterilerin ardından festivale katılan konuklara Başkan Aydın tarafından plaket verildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.