Fırtına fındığı vurdu, üreticisi nasibini aldı!

YAŞAM (YH) - Yıldız Haber | 20.07.2024 - 12:01, Güncelleme: 20.07.2024 - 12:01 11683+ kez okundu.
 

Fırtına fındığı vurdu, üreticisi nasibini aldı!

Dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına, Giresun'un Bulancak ilçesindeki yüksek kesimlerde bulunan fındık bahçelerine ciddi zarar verdi.
Özellikle Tekmezar, Eriklik ve Kuşluhan köylerindeki üreticiler, sabah saatlerinde bahçelerine gidip fındıklarının durumunu kontrol ettiklerinde büyük bir şok yaşadı. Henüz toplanacak olgunluğa gelmeyen fındıklar, fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle zarar gördü. Fındık bahçelerinde çekilen görüntüler, fırtınanın verdiği hasarın boyutunu gözler önüne serdi. Üreticiler, bahçelerinde fındıklarının büyük bir kısmının zarar gördüğünü belirtti. Tekmezar Köyü'nde çekilen fotoğraflar, fırtınanın etkisini açıkça gösteriyor. Fındık üreticileri, yetkililerin hasar tespit çalışması yapması gerektiğini vurguladı. Artan girdi maliyetleri nedeniyle zaten zor durumda olan çiftçiler, zararlarının devlet tarafından karşılanmasını talep ediyor. Üreticiler, "Girdi fiyatlarından dolayı perişan olan çiftçilerimizin zarar tespiti yapılarak devletimiz tarafından zararları karşılanmalıdır" şeklinde çağrıda bulundu.  
Dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına, Giresun'un Bulancak ilçesindeki yüksek kesimlerde bulunan fındık bahçelerine ciddi zarar verdi.

Özellikle Tekmezar, Eriklik ve Kuşluhan köylerindeki üreticiler, sabah saatlerinde bahçelerine gidip fındıklarının durumunu kontrol ettiklerinde büyük bir şok yaşadı. Henüz toplanacak olgunluğa gelmeyen fındıklar, fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle zarar gördü.

Fındık bahçelerinde çekilen görüntüler, fırtınanın verdiği hasarın boyutunu gözler önüne serdi. Üreticiler, bahçelerinde fındıklarının büyük bir kısmının zarar gördüğünü belirtti. Tekmezar Köyü'nde çekilen fotoğraflar, fırtınanın etkisini açıkça gösteriyor.

Fındık üreticileri, yetkililerin hasar tespit çalışması yapması gerektiğini vurguladı. Artan girdi maliyetleri nedeniyle zaten zor durumda olan çiftçiler, zararlarının devlet tarafından karşılanmasını talep ediyor. Üreticiler, "Girdi fiyatlarından dolayı perişan olan çiftçilerimizin zarar tespiti yapılarak devletimiz tarafından zararları karşılanmalıdır" şeklinde çağrıda bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.