Gezmiş: Halkın değil, sarayın bütçesi!

SİYASET 25.12.2023 - 17:01, Güncelleme: 25.12.2023 - 17:01 6394+ kez okundu.
 

Gezmiş: Halkın değil, sarayın bütçesi!

CHP Giresun Milletvekili, TBMM Katip Üyesi Gezmiş 2024 bütçesine evet oyu vermeyeceklerini açıkladı ve ekledi:
CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, "Meclis'te görüşmesi süren 2024 bütçesi maalesef halkımızın değil, sarayın bütçesi ve evet oyu vermeyeceğiz" dedi. Milletvekili Gezmiş, Meclis Genel Kurulu'nda bütçeyi değerlendiren bir konuşma yaptı ve "Başta ekonomik olmak üzere her alanda sorunlar had safhada, bu bütçe de çözümün reçetesi değil" ifadelerini kullandı. Milletvekili Elvan Işık Gezmiş konuşmasında şunları söyledi: “Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri, Kıymetli vatandaşlarımız sizleri Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Atamın Meclisi'nden sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Pençe-Kilit Operasyonlarında kaybettiğimiz ülkemizin yiğit vatan evlatlarına Allah'tan rahmet ailelerine, ülkemize ve aziz milletimize sabırlar diliyorum. PKK Terör Örgütünü ve terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Bugün burada 2024 bütçesini ve ülkemize neler getireceğini konuşuyoruz fakat; Bu bütçede büyük ekonomik sıkıntılar yaşayan milletimizin sorunlarına çare olacak reçeteler ne yazık ki göremiyoruz. Bu dönem, varsılla yoksul arasındaki farkın uçuruma dönüştüğü bir dönem olarak maalesef tarihe geçecektir. Vatandaşlarımız yüksek enflasyon karşısında çaresizlik içinde, gençler umutsuz, çocuklar geleceksiz, anneler babalar çaresiz, yaşlılarımız büyük bir sessizlik içerisinde. Türkiye yüzde 29’a varan genç işsizliğiyle OECD ülkeleri arasında maalesef sondan 2’inci sırada. Ülkenin ihtiyaç duyduğu insan kaynağına yönelik bir eğitim politikamız da yok. Ülkemizin nüfusu, demografik fırsat penceresinde, yani çalışabilecek nüfus oranımız yüksek. İş gücü potansiyelimiz var. Ülkemizin coğrafi avantajları var. Fakat biz ne yazık ki bu fırsatı enkaza dönüştürmüş durumdayız” ‘GENÇLERİMİZ MAALESEF ÜLKEMİZİ TERKEDİYOR’ Gezmiş, “Yatırımcılar güven duymadıkları ülkemizden yatırımlarını çekti. Bizim o kıymetli gençlerimizin binlercesi Meksika sınırından Amerika'ya gidiyor çaresizce! Büyük bir beyin göçü yaşıyoruz. Sağlık Bakanı sayıları az göstermeye çalışsa da yurt dışına gitmek için başvuran doktor sayısı binlerce! Ne acıdır ki, bu genç beyinler "neden gittikleri" sorulduğunda; Ekonomik sebepler kadar, adaletin eksik olduğu ülkemizde güvende ve güvencede hissetmediklerini söylüyorlar! Gelelim eğitimdeki durumumuza; AKP 20 yılda 20 bin köy okulunun kapısına kilit vurdu.2022-2023 yılında dünya sıralamasında ilk 500’de hiç üniversitemiz yok, Nasıl olsun ki; üniversiteler büyük bir baskı altında müthiş bir ayrıştırmaya maruz bırakılıyor” ifadelerini kullandı.  
CHP Giresun Milletvekili, TBMM Katip Üyesi Gezmiş 2024 bütçesine evet oyu vermeyeceklerini açıkladı ve ekledi:

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, "Meclis'te görüşmesi süren 2024 bütçesi maalesef halkımızın değil, sarayın bütçesi ve evet oyu vermeyeceğiz" dedi. Milletvekili Gezmiş, Meclis Genel Kurulu'nda bütçeyi değerlendiren bir konuşma yaptı ve "Başta ekonomik olmak üzere her alanda sorunlar had safhada, bu bütçe de çözümün reçetesi değil" ifadelerini kullandı. Milletvekili Elvan Işık Gezmiş konuşmasında şunları söyledi: “Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri, Kıymetli vatandaşlarımız sizleri Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Atamın Meclisi'nden sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Pençe-Kilit Operasyonlarında kaybettiğimiz ülkemizin yiğit vatan evlatlarına Allah'tan rahmet ailelerine, ülkemize ve aziz milletimize sabırlar diliyorum. PKK Terör Örgütünü ve terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Bugün burada 2024 bütçesini ve ülkemize neler getireceğini konuşuyoruz fakat; Bu bütçede büyük ekonomik sıkıntılar yaşayan milletimizin sorunlarına çare olacak reçeteler ne yazık ki göremiyoruz. Bu dönem, varsılla yoksul arasındaki farkın uçuruma dönüştüğü bir dönem olarak maalesef tarihe geçecektir. Vatandaşlarımız yüksek enflasyon karşısında çaresizlik içinde, gençler umutsuz, çocuklar geleceksiz, anneler babalar çaresiz, yaşlılarımız büyük bir sessizlik içerisinde. Türkiye yüzde 29’a varan genç işsizliğiyle OECD ülkeleri arasında maalesef sondan 2’inci sırada. Ülkenin ihtiyaç duyduğu insan kaynağına yönelik bir eğitim politikamız da yok. Ülkemizin nüfusu, demografik fırsat penceresinde, yani çalışabilecek nüfus oranımız yüksek. İş gücü potansiyelimiz var. Ülkemizin coğrafi avantajları var. Fakat biz ne yazık ki bu fırsatı enkaza dönüştürmüş durumdayız”

‘GENÇLERİMİZ MAALESEF ÜLKEMİZİ TERKEDİYOR’

Gezmiş, “Yatırımcılar güven duymadıkları ülkemizden yatırımlarını çekti. Bizim o kıymetli gençlerimizin binlercesi Meksika sınırından Amerika'ya gidiyor çaresizce! Büyük bir beyin göçü yaşıyoruz. Sağlık Bakanı sayıları az göstermeye çalışsa da yurt dışına gitmek için başvuran doktor sayısı binlerce! Ne acıdır ki, bu genç beyinler "neden gittikleri" sorulduğunda; Ekonomik sebepler kadar, adaletin eksik olduğu ülkemizde güvende ve güvencede hissetmediklerini söylüyorlar! Gelelim eğitimdeki durumumuza; AKP 20 yılda 20 bin köy okulunun kapısına kilit vurdu.2022-2023 yılında dünya sıralamasında ilk 500’de hiç üniversitemiz yok, Nasıl olsun ki; üniversiteler büyük bir baskı altında müthiş bir ayrıştırmaya maruz bırakılıyor” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.