Giresun Bulancak'ta İlk Kez 'Fındık Gastronomi Şenliği' Düzenlendi

KÜLTÜR (YH) - Yıldız Haber | 30.07.2024 - 15:29, Güncelleme: 30.07.2024 - 16:02 8295+ kez okundu.
 

Giresun Bulancak'ta İlk Kez 'Fındık Gastronomi Şenliği' Düzenlendi

Bulancak Belediyesi tarafından bu sene ilk defa Giresun’un Bulancak ilçesinde "Fındık Gastronomi Şenliği" coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.
Açılışı yapılan Bulancak Sahilpark’ta gerçekleşen şenlik alanında konuşan Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, “Bugün burada ilkini gerçekleştirdiğimiz ve bundan sonra da bunu geleneksel hale gelmesi için var gücümüzle devam edeceğimiz, yol alacağımız fındık gastronomi şenliğine hoşgeldiniz. Bundan önce fındık hasat festivalleri yapıldı gerçekleştirildi. Bizim buradaki amacımız fındığın Türkiye'deki yerinin Dünyadaki yerinin daha farklı şekilde işlenmesi, fındığımıza sahip çıkmamız için neler yapabiliriz fındık daha çok ne şekilde tüketilebilir biz onun için yol almalıyız. Bazen misafirliklere ya da ziyarete gittiğimizde hepimiz bir çikolata alıyoruz. Aslında fındıktan üretilmiş olan bir ürünü götürüyoruz, ya da bir şeker götürüyoruz ya da bir kuruyemiş götürüyoruz. Biz burada artık bu ziyaretlerimizi fındık götürerek yaptığımızda fındıkla beraber bu ziyaretleri gerçekleştirdiğimizde fındık tüketimin farklı yollarla daha da çoğalmasını sağlamış olacağız. Biliyorsunuz 1952 yılında alınan bir kararla beraber o zamanki 5 liralık Türk parasının arkasında fındık toplayan kadınlarımız vardı. Fındık bizim için bir takvimdir. Fındık bizim için nedir kızımızın düğünü fındıkdan sonra, alışverişi fındıktan sonra, çocuğumuzun erkeklerimizin sünneti fındıktan sonra, bir iş kurulacak iş yapılacak hepsi fındıktan sonra. Fındık bizim için bir takvimdir bir yaşam gerçeğidir. Fındık geçmişteki siyasi partiler tarafından belki de bir siyasi malzeme yapılmıştır, siyasi malzeme olarak kullanılmıştır. Ama fındığın siyaset üstü olması lazım. Fındığa hep beraber sahip çıkmamız lazım, fındığımızın değerini önce kendimiz bilmeliyiz biz geçmişteki siyasilerin yaptıkları hataları yapmayalım. Fındığın değerini önce kendimiz bilmeliyiz ki geçmişteki siyasi ya da ticari fındık üzerinde yapılan hataları yapmadan fındıkla beraber daha iyi bir yol alıp daha iyi bir gelecek hazırlamamız gerekiyor. Onun için burada bulunuyoruz” dedi. Başkan Sıbıç’ın konuşmasının ardından Giresun Folklor ve Sanat Araştırmaları Derneği tarafından folklor gösterisi sahnelendi. Daha sonra Başkan Sıbıç şenliğe katılan Piraziz Kaymakamı Burak Öz, Bulancak Cumhuriyet Başsavcısı Emre Us, Bulancak Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir Tanrıverdi, Bulancak Jandarma Komutanı Yarbay Ersin Erkut, Bulancak İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tozlu, Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Oktay Karaman, protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte stantları ziyaret ettiler. Fındıkla yapılmış olan ürünlerin tadına bakan protokol üyeleri ve vatandaşlara ‘Pancar Çorbası’ ikram edildi. İkramların ardından vatandaşların fındıkla birlikte evlerinde yaptıkları ürünler jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.
Bulancak Belediyesi tarafından bu sene ilk defa Giresun’un Bulancak ilçesinde "Fındık Gastronomi Şenliği" coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Açılışı yapılan Bulancak Sahilpark’ta gerçekleşen şenlik alanında konuşan Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, “Bugün burada ilkini gerçekleştirdiğimiz ve bundan sonra da bunu geleneksel hale gelmesi için var gücümüzle devam edeceğimiz, yol alacağımız fındık gastronomi şenliğine hoşgeldiniz. Bundan önce fındık hasat festivalleri yapıldı gerçekleştirildi.

Bizim buradaki amacımız fındığın Türkiye'deki yerinin Dünyadaki yerinin daha farklı şekilde işlenmesi, fındığımıza sahip çıkmamız için neler yapabiliriz fındık daha çok ne şekilde tüketilebilir biz onun için yol almalıyız. Bazen misafirliklere ya da ziyarete gittiğimizde hepimiz bir çikolata alıyoruz. Aslında fındıktan üretilmiş olan bir ürünü götürüyoruz, ya da bir şeker götürüyoruz ya da bir kuruyemiş götürüyoruz. Biz burada artık bu ziyaretlerimizi fındık götürerek yaptığımızda fındıkla beraber bu ziyaretleri gerçekleştirdiğimizde fındık tüketimin farklı yollarla daha da çoğalmasını sağlamış olacağız.

Biliyorsunuz 1952 yılında alınan bir kararla beraber o zamanki 5 liralık Türk parasının arkasında fındık toplayan kadınlarımız vardı. Fındık bizim için bir takvimdir. Fındık bizim için nedir kızımızın düğünü fındıkdan sonra, alışverişi fındıktan sonra, çocuğumuzun erkeklerimizin sünneti fındıktan sonra, bir iş kurulacak iş yapılacak hepsi fındıktan sonra. Fındık bizim için bir takvimdir bir yaşam gerçeğidir. Fındık geçmişteki siyasi partiler tarafından belki de bir siyasi malzeme yapılmıştır, siyasi malzeme olarak kullanılmıştır. Ama fındığın siyaset üstü olması lazım. Fındığa hep beraber sahip çıkmamız lazım, fındığımızın değerini önce kendimiz bilmeliyiz biz geçmişteki siyasilerin yaptıkları hataları yapmayalım. Fındığın değerini önce kendimiz bilmeliyiz ki geçmişteki siyasi ya da ticari fındık üzerinde yapılan hataları yapmadan fındıkla beraber daha iyi bir yol alıp daha iyi bir gelecek hazırlamamız gerekiyor. Onun için burada bulunuyoruz” dedi.

Başkan Sıbıç’ın konuşmasının ardından Giresun Folklor ve Sanat Araştırmaları Derneği tarafından folklor gösterisi sahnelendi.
Daha sonra Başkan Sıbıç şenliğe katılan Piraziz Kaymakamı Burak Öz, Bulancak Cumhuriyet Başsavcısı Emre Us, Bulancak Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir Tanrıverdi, Bulancak Jandarma Komutanı Yarbay Ersin Erkut, Bulancak İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tozlu, Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Oktay Karaman, protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte stantları ziyaret ettiler.


Fındıkla yapılmış olan ürünlerin tadına bakan protokol üyeleri ve vatandaşlara ‘Pancar Çorbası’ ikram edildi.
İkramların ardından vatandaşların fındıkla birlikte evlerinde yaptıkları ürünler jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.