Giresun'da 'Kırmızı Tatlı Patates'de yüz güldüren sonuçlar!

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 19.09.2024 - 17:41, Güncelleme: 19.09.2024 - 17:43 1214 kez okundu.
 

Giresun'da 'Kırmızı Tatlı Patates'de yüz güldüren sonuçlar!

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Kırmızı Tatlı Patates bitkisinin Giresun’da iklim ve toprak şartlarına uyum sağlayıp sağlamadığını tespit etmek amacıyla 2024 yılı Mayıs ayı içerisinde, 3 ilçede demonstrasyon çalışmaları başlatılmıştı.
Bu kapsamda Giresun’da toplam 12 bin adet kırmızı tatlı patates fidelerinin dağıtımları gerçekleştirildi. Konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kırmızı Tatlı Patates; Aynı zamanda tatlı patates ve tarla sarmaşığı olarak da bilinen anavatanı Orta Amerika olan, boru çiçeği ailesinden bir bitkidir. Bildiğimiz patates ile aynı aileden değil, fakat uzaktan akrabadır. İçerisine A, C, B ve B6 vitaminlerini bulundurur. Çok önemli bir lif kaynağıdır. Vitaminlerin yanında lif, fosfor, bakır, manganez ve potasyum bulundurur. Oldukça faydalıdır. Klasik patatesten çok daha sağlıklı bir karbonhidrat kaynağıdır. Glisemik indeksi düşük olduğu için tok tutar. İlimizde tarımsal üretimi çeşitlendirmek ve çiftçilerimizin gelir kaynaklarını arttırmak amacıyla, Dereli ilçesi Yavuzkemal beldesi, Bulancak ilçesi Döngeri köyü ve Alucra ilçesindeki çiftçilerimize dağıtımı yapılan kırmızı tatlı patates fidesinin dikimleri Mayıs ayında İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarının gözetiminde yapılmıştır. Yetiştirme periyodu boyunca gerekli bakım ve besleme işlemleri de yakın takip edilmiştir. Yapılan çalışmaları yerinde değerlendirmek üzere İl Müdürümüz Dr. Muhammet Angın ve proje teknik elemanlarımızca üretim alanlarında incelemeler yapıldı. Saha gözlemlerinde; ‘Kırmızı tatlı patates bitkisinin, ilimiz iklim ve toprak şartlarına uyum sağladığı, gelişimlerinin ve verim değerlerinin istenilen düzeyde olduğu ve yapılan çalışmalardan olumlu sonuçlar alındığı’ tespit edildi. Çiftçilerimiz, ‘yapılan bu çalışmalardan memnun olduklarını ve ileri yıllarda da daha geniş alanlarda kırmızı tatlı patates üretimi yapmak istediklerini’ ifade ettiler”
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Kırmızı Tatlı Patates bitkisinin Giresun’da iklim ve toprak şartlarına uyum sağlayıp sağlamadığını tespit etmek amacıyla 2024 yılı Mayıs ayı içerisinde, 3 ilçede demonstrasyon çalışmaları başlatılmıştı.

Bu kapsamda Giresun’da toplam 12 bin adet kırmızı tatlı patates fidelerinin dağıtımları gerçekleştirildi. Konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kırmızı Tatlı Patates; Aynı zamanda tatlı patates ve tarla sarmaşığı olarak da bilinen anavatanı Orta Amerika olan, boru çiçeği ailesinden bir bitkidir. Bildiğimiz patates ile aynı aileden değil, fakat uzaktan akrabadır. İçerisine A, C, B ve B6 vitaminlerini bulundurur. Çok önemli bir lif kaynağıdır. Vitaminlerin yanında lif, fosfor, bakır, manganez ve potasyum bulundurur. Oldukça faydalıdır. Klasik patatesten çok daha sağlıklı bir karbonhidrat kaynağıdır. Glisemik indeksi düşük olduğu için tok tutar. İlimizde tarımsal üretimi çeşitlendirmek ve çiftçilerimizin gelir kaynaklarını arttırmak amacıyla, Dereli ilçesi Yavuzkemal beldesi, Bulancak ilçesi Döngeri köyü ve Alucra ilçesindeki çiftçilerimize dağıtımı yapılan kırmızı tatlı patates fidesinin dikimleri Mayıs ayında İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarının gözetiminde yapılmıştır. Yetiştirme periyodu boyunca gerekli bakım ve besleme işlemleri de yakın takip edilmiştir. Yapılan çalışmaları yerinde değerlendirmek üzere İl Müdürümüz Dr. Muhammet Angın ve proje teknik elemanlarımızca üretim alanlarında incelemeler yapıldı. Saha gözlemlerinde; ‘ Kırmızı tatlı patates bitkisinin, ilimiz iklim ve toprak şartlarına uyum sağladığı, gelişimlerinin ve verim değerlerinin istenilen düzeyde olduğu ve yapılan çalışmalardan olumlu sonuçlar alındığı’ tespit edildi. Çiftçilerimiz, ‘yapılan bu çalışmalardan memnun olduklarını ve ileri yıllarda da daha geniş alanlarda kırmızı tatlı patates üretimi yapmak istediklerini’ ifade ettiler”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.