Giresun'da Yüzmek İçin İzin Verilen Alanlar Belirlendi!

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 03.07.2024 - 18:33, Güncelleme: 03.07.2024 - 18:33 1903 kez okundu.
 

Giresun'da Yüzmek İçin İzin Verilen Alanlar Belirlendi!

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti imzasıyla yayımlanan 3 Temmuz 2024 tarihli Valilik Genel Emri ile Giresun ilinde yüzmek için izin verilen yerler belirlendi.
Bu emre göre, yalnızca belirlenen plaj ve yüzme alanlarında denize girilmesine izin verilmektedir. Belirlenen alanlar haricinde; deniz, kıyı ve sahil şeritleri, göl, baraj gölü, dere, su birikintileri vb. yerler ve Can Kurtaran hizmeti verilmeyen yerlerde yüzmek yasaklanmıştır. Yüzmek için izin verilen yerler: Aşağıdaki listede koordinatları belirli ve sınırları yüzer donanımlarla ve emniyet şamandıraları ile çevrili plaj ve yüzme alanları. Yüzmek yasak olan yerler: Giresun İl sınırları içerisinde yukarıdaki (Ek-3) listede belirlenen yerler haricinde; deniz, kıyı ve sahil şeritleri, göl, baraj gölü, dere, su birikintileri vb. yerler ve Can Kurtaran hizmeti verilmeyen yerler. Dikkat Edilmesi Gerekenler: Aşağıdaki Valilik Genel Emri ile belirlenen kurallara uyulması önem arz etmekte olup Valilik Genel Emrinin 1.maddesinde belirtilen; plaj ve yüzme alanları dışında yüzme ve denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğuna dair uyarılar ilgili belediyeler tarafından pano, afiş ve levhalarla belirtilecektir. Yüzme Alanı olarak değerlendirilen ve listede (Ek-3) belirtilen alanlarda; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde, İl ve İlçe Belediyeleri tarafından Can Kurtaran hizmetinin (varsa özel işletme tarafından) verilmesi sağlanacaktır. Plaj işletmesi, kafe, restoran, otopark vb. yerler; bu yerlerde ki Can Kurtaran ve ekipmanları, Valiliğimiz ve İlçe Kaymakamlıklarımızda oluşturulan komisyonlarca yüzme sezonu süresince her ay denetlenecektir. 2024/01 sayılı Emir, 2022/02 sayılı Genelge ve 06/06/2024 tarihli Toplantı Kararı hükümleri, Giresun İli sınırları dâhilinde uygulanır ve idari yaptırım karar yetkisi ilçe kaymakamlıklarına devredilmiştir. Suda Boğulma Olaylarını Önleme Komisyonu Toplantı Kararı ve 2022/02 sayılı Genelge hükümleri esas olmak üzere, yüzme alanı olarak belirlenen yerlerin periyodik olarak denetimleri ilgili kolluk kuvvetlerince sağlanacaktır. Giresun Valiliğinin 18/05/2022 tarihli ve 2022/02 sayılı Genelgesi, 06/06/2024 tarihli Suda Boğulma Olaylarını Önleme Komisyonu Toplantı Kararı ile Giresun Valiliğinin 2024/1 sayılı alttaki Valilik Genel Emri hükümlerine aykırı davrananlar hakkında normlar hiyerarşisine göre idari yaptırım uygulanır.  
Vali Mehmet Fatih Serdengeçti imzasıyla yayımlanan 3 Temmuz 2024 tarihli Valilik Genel Emri ile Giresun ilinde yüzmek için izin verilen yerler belirlendi.

Bu emre göre, yalnızca belirlenen plaj ve yüzme alanlarında denize girilmesine izin verilmektedir. Belirlenen alanlar haricinde; deniz, kıyı ve sahil şeritleri, göl, baraj gölü, dere, su birikintileri vb. yerler ve Can Kurtaran hizmeti verilmeyen yerlerde yüzmek yasaklanmıştır.

Yüzmek için izin verilen yerler: Aşağıdaki listede koordinatları belirli ve sınırları yüzer donanımlarla ve emniyet şamandıraları ile çevrili plaj ve yüzme alanları.

Yüzmek yasak olan yerler:  Giresun İl sınırları içerisinde yukarıdaki (Ek-3) listede belirlenen yerler haricinde; deniz, kıyı ve sahil şeritleri, göl, baraj gölü, dere, su birikintileri vb. yerler ve Can Kurtaran hizmeti verilmeyen yerler.

Dikkat Edilmesi Gerekenler: Aşağıdaki Valilik Genel Emri ile belirlenen kurallara uyulması önem arz etmekte olup Valilik Genel Emrinin 1.maddesinde belirtilen; plaj ve yüzme alanları dışında yüzme ve denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğuna dair uyarılar ilgili belediyeler tarafından pano, afiş ve levhalarla belirtilecektir.

Yüzme Alanı olarak değerlendirilen ve listede (Ek-3) belirtilen alanlarda; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde, İl ve İlçe Belediyeleri tarafından Can Kurtaran hizmetinin (varsa özel işletme tarafından) verilmesi sağlanacaktır.

Plaj işletmesi, kafe, restoran, otopark vb. yerler; bu yerlerde ki Can Kurtaran ve ekipmanları, Valiliğimiz ve İlçe Kaymakamlıklarımızda oluşturulan komisyonlarca yüzme sezonu süresince her ay denetlenecektir.

2024/01 sayılı Emir, 2022/02 sayılı Genelge ve 06/06/2024 tarihli Toplantı Kararı hükümleri, Giresun İli sınırları dâhilinde uygulanır ve idari yaptırım karar yetkisi ilçe kaymakamlıklarına devredilmiştir.

Suda Boğulma Olaylarını Önleme Komisyonu Toplantı Kararı ve 2022/02 sayılı Genelge hükümleri esas olmak üzere, yüzme alanı olarak belirlenen yerlerin periyodik olarak denetimleri ilgili kolluk kuvvetlerince sağlanacaktır.

Giresun Valiliğinin 18/05/2022 tarihli ve 2022/02 sayılı Genelgesi, 06/06/2024 tarihli Suda Boğulma Olaylarını Önleme Komisyonu Toplantı Kararı ile Giresun Valiliğinin 2024/1 sayılı alttaki Valilik Genel Emri hükümlerine aykırı davrananlar hakkında normlar hiyerarşisine göre idari yaptırım uygulanır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.