Giresunluluk bilinci içinde mücadele verdik

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.01.2012 - 18:57, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2877+ kez okundu.
 

Giresunluluk bilinci içinde mücadele verdik

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Giresun'un yeni nüfusunun...
...101.107 olduğunu açıkladı. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, yaptıkları bu önemli çalışma sayesinde 90.000 civarında olan kent nüfusunun 101.000'i aştığını belirtti. Giresun’un daha iyi hizmetlere ulaşabilmesi ve çağdaş bir şehir olarak ayakta durabilmesi için halkın gerekli hassasiyeti gösterip şehrin çıkarları adına nüfusun artmasına yönelik çalışmalara destek olan herkese ve özellikle de mahalle muhtarlarına teşekkürlerini ifade eden Başkan Aksu, “Bilbordlarda 100.000 temalı tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdik, yine Belediye dergimizde konuyla ilgili tanıtımlar yaptık. 2011 yılında üniversite öğrencilerinin ikametgahlarını Giresun'a almaları için bazı çalışmalar yürüttük. Ve yine kent merkezinde oturup, merkez dışında sayılan vatandaşlarımızla birebir irtibat kurup bu durum hakkında bilgilendirerek, merkezde sayılmalarını sağladık. Özetleyecek olursak Giresunluluk bilinci içerisinde büyük bir mücadele verdik ama Giresun'umuzun nüfusunu 101.107 yapmayı başardık” dedi. İLLER BANKASI’NDAN PAYIMIZ ARTTI Başkan Aksu, "Nüfusumuz 100.000'i aştığı için belediyemizin İller Bankası payı arttı. Artık Belediye Hizmetlerimiz ve diğer Kamu hizmetlerinin kalitesi ve verimliliği artacak. Ayrıca devlet birimlerinin kadro sayısı ve ödeneklerinde artışlar oldu. Yine artık Giresun’daki Kamu kurum ve kuruluşlarında Giresunlu Müdürler ve Daire amirleri çalışabilecek. Merkezi Bütçeden aldığımız pay artacak ve dolayısıyla ilimiz ekonomisine girdi fazlalaşacak." şeklinde konuştu. HİZMET KALİTESİ DE ARTACAK Artık Kamu kurumları ve Belediyedeki ilgili müdürlüklerin araç gereç ve personel sayısı artacağı için hizmet kalitesinin de artacağını dile getiren Aksu, "Örneğin İtfaiye, Zabıta, Sağlık Merkezi gibi birimlerin personelleri, ekipmanları ve araç-gereçleri ile daha fazla büyüyeceği için hizmet kalitesi ve hizmet düzeyi artacaktır. Buna ek olarak Belediye kadrosu 39 İşçi 79 Memur artıyor. Bütçe payı ve şehrimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının imkânları artacağı için şehrimizde devletin hizmet ve yatırım yoğunluğu oluşacak. Yeni yürürlüğe giren Aile Hekimliği ve beraberinde kurulan Toplum Sağlığı Merkezleri uygulamasının kalitesi artacak. Buralar ekipman, araç-gereç yönünden güçlendirilecek. Toplum sağlığı merkezlerimiz B sınıfıyken 100.000'i geçtiğimiz için artık A sınıfı oldu" Haber Selami Çelebi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Giresun'un yeni nüfusunun...

...101.107 olduğunu açıkladı. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, yaptıkları bu önemli çalışma sayesinde 90.000 civarında olan kent nüfusunun 101.000'i aştığını belirtti. Giresun’un daha iyi hizmetlere ulaşabilmesi ve çağdaş bir şehir olarak ayakta durabilmesi için halkın gerekli hassasiyeti gösterip şehrin çıkarları adına nüfusun artmasına yönelik çalışmalara destek olan herkese ve özellikle de mahalle muhtarlarına teşekkürlerini ifade eden Başkan Aksu, “Bilbordlarda 100.000 temalı tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdik, yine Belediye dergimizde konuyla ilgili tanıtımlar yaptık. 2011 yılında üniversite öğrencilerinin ikametgahlarını Giresun'a almaları için bazı çalışmalar yürüttük. Ve yine kent merkezinde oturup, merkez dışında sayılan vatandaşlarımızla birebir irtibat kurup bu durum hakkında bilgilendirerek, merkezde sayılmalarını sağladık. Özetleyecek olursak Giresunluluk bilinci içerisinde büyük bir mücadele verdik ama Giresun'umuzun nüfusunu 101.107 yapmayı başardık” dedi.

İLLER BANKASI’NDAN PAYIMIZ ARTTI

Başkan Aksu, "Nüfusumuz 100.000'i aştığı için belediyemizin İller Bankası payı arttı. Artık Belediye Hizmetlerimiz ve diğer Kamu hizmetlerinin kalitesi ve verimliliği artacak. Ayrıca devlet birimlerinin kadro sayısı ve ödeneklerinde artışlar oldu. Yine artık Giresun’daki Kamu kurum ve kuruluşlarında Giresunlu Müdürler ve Daire amirleri çalışabilecek. Merkezi Bütçeden aldığımız pay artacak ve dolayısıyla ilimiz ekonomisine girdi fazlalaşacak." şeklinde konuştu.

HİZMET KALİTESİ DE ARTACAK

Artık Kamu kurumları ve Belediyedeki ilgili müdürlüklerin araç gereç ve personel sayısı artacağı için hizmet kalitesinin de artacağını dile getiren Aksu, "Örneğin İtfaiye, Zabıta, Sağlık Merkezi gibi birimlerin personelleri, ekipmanları ve araç-gereçleri ile daha fazla büyüyeceği için hizmet kalitesi ve hizmet düzeyi artacaktır. Buna ek olarak Belediye kadrosu 39 İşçi 79 Memur artıyor. Bütçe payı ve şehrimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının imkânları artacağı için şehrimizde devletin hizmet ve yatırım yoğunluğu oluşacak. Yeni yürürlüğe giren Aile Hekimliği ve beraberinde kurulan Toplum Sağlığı Merkezleri uygulamasının kalitesi artacak. Buralar ekipman, araç-gereç yönünden güçlendirilecek. Toplum sağlığı merkezlerimiz B sınıfıyken 100.000'i geçtiğimiz için artık A sınıfı oldu"

Haber Selami Çelebi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.