Görme engelli çocuklar için sesli kitap

YAŞAM 24.05.2021 - 16:27, Güncelleme: 24.05.2021 - 17:44 3300+ kez okundu.
 

Görme engelli çocuklar için sesli kitap

Giresun Bulancak İstiklal İlkokulu İngilizce Öğretmeni Ayşen Engin ve öğrencileri yürüttükleri E-twinning projesiyle görme engelli yaşıtları için kitap seslendiriyorlar.
Şimdi ise 16 okul ve 6 ülkenin bulunduğu proje ekibindeki öğrenciler kendi hikayelerini yazıp seslendirerek bir sesli e-kitap oluşturuyorlar. Hatta kitabın resimleri de çocuklar tarafından çiziliyor. Kitabı, farklı dilde seslendirerek ve evrensel dil İngilizce'ye de çevirerek çok geniş bir kitleye ulaştırmayı amaçlıyorlar. Bulancak İstiklal İlkokulu Öğretmeni Ayşen Engin'in ve İtalyan proje ortağı Angela Costantini koordinatörlüğünde yürütülen projeye Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve Bulgaristan, İtalya, İspanya, Ukrayna ve Romanya'dan da okullar aktif olarak katkı sağlıyor. Alina Anfilova, Ali Çelik, Anca Mosoiu, Angela Costantini, Ayça Semen Bingöl, Bozhidarka Katardzhieva, Emre Can Atan, Erdal Taş, Gamze Çağlı Külekçi, Hayriye Yağcıoğlu, Laura Solos, Paulo Paoletti, Recep Sağlar, Sema Taş, Şengül Ayan isimli öğretmenlerin öğrencileriyle birlikte özverili çalışmaları sonucu ortaya çıkardıkları sesli hikaye kitaplarını tamamladıktan sonra öğrencilerin seslendirdiği diğer hikayelerle birlikte görme engelli çocuklara ulaştırılması planlanıyor.   Haber: Erol Küçük
Giresun Bulancak İstiklal İlkokulu İngilizce Öğretmeni Ayşen Engin ve öğrencileri yürüttükleri E-twinning projesiyle görme engelli yaşıtları için kitap seslendiriyorlar.

Şimdi ise 16 okul ve 6 ülkenin bulunduğu proje ekibindeki öğrenciler kendi hikayelerini yazıp seslendirerek bir sesli e-kitap oluşturuyorlar. Hatta kitabın resimleri de çocuklar tarafından çiziliyor. Kitabı, farklı dilde seslendirerek ve evrensel dil İngilizce'ye de çevirerek çok geniş bir kitleye ulaştırmayı amaçlıyorlar. Bulancak İstiklal İlkokulu Öğretmeni Ayşen Engin'in ve İtalyan proje ortağı Angela Costantini koordinatörlüğünde yürütülen projeye Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve Bulgaristan, İtalya, İspanya, Ukrayna ve Romanya'dan da okullar aktif olarak katkı sağlıyor. Alina Anfilova, Ali Çelik, Anca Mosoiu, Angela Costantini, Ayça Semen Bingöl, Bozhidarka Katardzhieva, Emre Can Atan, Erdal Taş, Gamze Çağlı Külekçi, Hayriye Yağcıoğlu, Laura Solos, Paulo Paoletti, Recep Sağlar, Sema Taş, Şengül Ayan isimli öğretmenlerin öğrencileriyle birlikte özverili çalışmaları sonucu ortaya çıkardıkları sesli hikaye kitaplarını tamamladıktan sonra öğrencilerin seslendirdiği diğer hikayelerle birlikte görme engelli çocuklara ulaştırılması planlanıyor.

 

Haber: Erol Küçük

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.