Gülcemal'in belgeselini çekiyorlar

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.06.2013 - 18:27, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2579+ kez okundu.
 

Gülcemal'in belgeselini çekiyorlar

Gülcemal Gemisi, 1924 yılında Türkiye ve Yunanistan arasında imzalanan,...
...mübadele sözleşmesi gereğince Yunanistan’dan Türkiye’ye gelecek mübadilleri Selanik limanından İstanbul ve İzmir limanlarına taşıdı. İsmet Paşa başlanlığındaki Lozan Heyeti’ni de taşıyan Gülcemal, uzun yıllar İstanbul ile Karadeniz illeri arasında yolcu, yük ve posta taşımacılığı yaptı. Atatürk'ün birkaç kez bindiği bu gemi 1937 yılında hizmet dışı bırakıldı. II. Dünya Savaşı'nın karanlık yıllarını Haliç'te bağlı olarak geçiren Gülcemal, sonunda sökülmek üzere Messina limanına vardığında takvimler 1950 yılını gösteriyordu. Gülcemal Gemisi belgeseli yapmak üzere Hopa’dan Sinop’a kadar olan bölgede Gülcemal ile yolculuk yapmış insanların çocukları veya kendilerine ulaşmak üzere yola çıkan TRT ekibi Bulancak’ta mola verdi. 1924 yılında Yunanistan’dan Türkiye’ye gelen Gülcemal gemisinde Bulancak’a gelen İlyas Yaşar’da vardı. Rahmetli İlyas Yaşar’ın anılarını anlatmak üzere kızı Bedriye Kaya ile bir araya gelen TRT ekibi o günlere adeta yolculuk yaptılar. Belgesel için Bulancak’a gelen TRT Prodüktörü Cafer Şanal, Prodüktör Ferda Gürcan, Kameraman Serdar Gürcan, Kameraman Muharrem Arman ve ekip şoförü Durmuş Zorlu’ya TRT Bulancak Yurt Muhabiri ve aynı zamanda Yıldız Haber Gazetesi Haber Müdürü Mehmet Yaşar eşlik etti. Belgesel çekimlerinin ardından Yıldız Haber Gazetesini ziyaret eden ekip burada Yazı İşleri Sinan Yıldız tarafından karşılanarak o tarihlerde ki eski Bulancak resimlerini TRT ekibiyle paylaştı.   Haber-Foto: Mehmet yaşar  
Gülcemal Gemisi, 1924 yılında Türkiye ve Yunanistan arasında imzalanan,...

...mübadele sözleşmesi gereğince Yunanistan’dan Türkiye’ye gelecek mübadilleri Selanik limanından İstanbul ve İzmir limanlarına taşıdı. İsmet Paşa başlanlığındaki Lozan Heyeti’ni de taşıyan Gülcemal, uzun yıllar İstanbul ile Karadeniz illeri arasında yolcu, yük ve posta taşımacılığı yaptı. Atatürk'ün birkaç kez bindiği bu gemi 1937 yılında hizmet dışı bırakıldı. II. Dünya Savaşı'nın karanlık yıllarını Haliç'te bağlı olarak geçiren Gülcemal, sonunda sökülmek üzere Messina limanına vardığında takvimler 1950 yılını gösteriyordu. Gülcemal Gemisi belgeseli yapmak üzere Hopa’dan Sinop’a kadar olan bölgede Gülcemal ile yolculuk yapmış insanların çocukları veya kendilerine ulaşmak üzere yola çıkan TRT ekibi Bulancak’ta mola verdi. 1924 yılında Yunanistan’dan Türkiye’ye gelen Gülcemal gemisinde Bulancak’a gelen İlyas Yaşar’da vardı. Rahmetli İlyas Yaşar’ın anılarını anlatmak üzere kızı Bedriye Kaya ile bir araya gelen TRT ekibi o günlere adeta yolculuk yaptılar. Belgesel için Bulancak’a gelen TRT Prodüktörü Cafer Şanal, Prodüktör Ferda Gürcan, Kameraman Serdar Gürcan, Kameraman Muharrem Arman ve ekip şoförü Durmuş Zorlu’ya TRT Bulancak Yurt Muhabiri ve aynı zamanda Yıldız Haber Gazetesi Haber Müdürü Mehmet Yaşar eşlik etti. Belgesel çekimlerinin ardından Yıldız Haber Gazetesini ziyaret eden ekip burada Yazı İşleri Sinan Yıldız tarafından karşılanarak o tarihlerde ki eski Bulancak resimlerini TRT ekibiyle paylaştı.

 

Haber-Foto: Mehmet yaşar  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.