Hacı Usta mesleğini icra ediyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.07.2015 - 23:08, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3198+ kez okundu.
 

Hacı Usta mesleğini icra ediyor

1946 yılında üretimine başlanan ve 1983 yılına kadar çeşitli modellerde üretilen Wilys cipler,...
...bugün özellikle yaylalarda düzenlenen safari ve dağcılık etkinliklerinde kullanılıyor. Giresun'un Bulancak İlçesi’nde yaşayan ve babadan kalma Jeep-Oto Tamir Servisi’ni çalıştıran 63 yaşındaki Hasan Güneysu (Hacı Usta), 1974 yılından bu yana Bulancak'ta sanayide kalan tek cip ustası olma özelliği taşıyor. Hacı Usta, küçük yaşta çalışmaya başladığını ve ciplerin tamir ve bakımını öğrendiğini belirtti. Hacı usta, son 10 yıldır özellikle turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmecilerin Willys ciplere ilgi göstermesi üzerine de bu araçlara yeniden hayat verdiğini söyledi. Güneysu, “Bu cipler adeta bir tank gibi sağlam ve bir otomobil kadar da hareket kabiliyeti yüksek olan arazi tipi araçlar. Özellikle turizm bölgelerinde yerli ve yabancı tatilciler için cip safari aracı olarak tercih edilen bu araçları modifiye ediyoruz” dedi. Öte yandan Hacı usta, “Artık kimse çocuğunu meslek sahibi olması için sanayiye göndermiyor. Bulancak'ta cip revize modifiye işinin son temsilcisiyim. Ben bu mesleği küçükken başladım  ve sürdürdüm. 41 yıldan bu yana bu işin işindeyim. Birçok cephenin tozunu yutmuş, barut kokusunu solumuş Willys’lere yeniden hayat vermek bizim için de heyecan verici. Bu işi severek yapıyoruz. Bizi en çok mutlu eden de müşterilerimizin hurdaya ayrılmış 50 yıllık araçları sıfır araç ayarında karşılarında gördüklerindeki mutlulukları ve yüzlerinde oluşan şaşkınlıkla karışık memnuniyeti” dedi.  
1946 yılında üretimine başlanan ve 1983 yılına kadar çeşitli modellerde üretilen Wilys cipler,...

...bugün özellikle yaylalarda düzenlenen safari ve dağcılık etkinliklerinde kullanılıyor. Giresun'un Bulancak İlçesi’nde yaşayan ve babadan kalma Jeep-Oto Tamir Servisi’ni çalıştıran 63 yaşındaki Hasan Güneysu (Hacı Usta), 1974 yılından bu yana Bulancak'ta sanayide kalan tek cip ustası olma özelliği taşıyor. Hacı Usta, küçük yaşta çalışmaya başladığını ve ciplerin tamir ve bakımını öğrendiğini belirtti. Hacı usta, son 10 yıldır özellikle turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmecilerin Willys ciplere ilgi göstermesi üzerine de bu araçlara yeniden hayat verdiğini söyledi. Güneysu, “Bu cipler adeta bir tank gibi sağlam ve bir otomobil kadar da hareket kabiliyeti yüksek olan arazi tipi araçlar. Özellikle turizm bölgelerinde yerli ve yabancı tatilciler için cip safari aracı olarak tercih edilen bu araçları modifiye ediyoruz” dedi.

Öte yandan Hacı usta, “Artık kimse çocuğunu meslek sahibi olması için sanayiye göndermiyor. Bulancak'ta cip revize modifiye işinin son temsilcisiyim. Ben bu mesleği küçükken başladım  ve sürdürdüm. 41 yıldan bu yana bu işin işindeyim. Birçok cephenin tozunu yutmuş, barut kokusunu solumuş Willys’lere yeniden hayat vermek bizim için de heyecan verici. Bu işi severek yapıyoruz. Bizi en çok mutlu eden de müşterilerimizin hurdaya ayrılmış 50 yıllık araçları sıfır araç ayarında karşılarında gördüklerindeki mutlulukları ve yüzlerinde oluşan şaşkınlıkla karışık memnuniyeti” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.