İkçü’nün projelerden aldığı hibe oranında rekor artış

EĞİTİM 28.10.2023 - 09:52, Güncelleme: 28.10.2023 - 09:52 15680+ kez okundu.
 

İkçü’nün projelerden aldığı hibe oranında rekor artış

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKÇÜ KAGEM) ile Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından “Yurtdışı Öğrenim, Staj ve Proje İmkânları” başlığında bir seminer düzenlendi.
İKÇÜ Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Bakay ile Erasmus Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Cennet Kuman Kıssaboylu, Öğr. Gör. Koray Çelik’in konuşmacı olduğu toplantıya, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal, İKÇÜ KAGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yalçın ile çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrencilerimizin Kariyer Gelişimini Takip Ediyoruz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yalçın, merkezlerinin kariyer planlama ve istihdam konularında öğrencilere rehberlik etmek, onların kariyer gelişimlerini takip etmek ve bu konuda yapılacak çalışmaları izlemek amacıyla faaliyetler yürüttüğünü belirtti. KAGEM’in bir diğer amacının da, kendilerini ve mesleklerini tanıma yolculuğunda İKÇÜ’lü gençlere ihtiyaç duydukları profesyonel desteği sağlamak olduğunu dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Yalçın, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ile organize ettikleri seminerin öğrencilere bir rehber olması temennisini paylaştı. İKÇÜ’nün Aldığı Hibe 9 Kat Arttı Erasmus+ programının genel nitelikleri hakkında bilgilendirmede bulunan Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Bakay’da Türkiye’nin son yıllarda projeler konusunda kaydettiği ilerlemeler sonucunda yatırılan miktarların çok üzerinde hibe alındığını aktardı. İKÇÜ’ nün de son bir yıldır Ulusal Ajans ve Avrupa Birliği’nden aldığı hibe miktarının 9 kat arttığına işaret eden Bakay, bu gelişmenin hem üniversite yönetimi hem de akademisyenler tarafından uluslararasılaşmaya verilen önem sayesinde yaşandığını söyledi. Öğrenim hareketliliği kapsamında ise yurt dışına giden İKÇÜ akademisyenleri ve öğrencilerinin sayısında geçmiş yıllara oranla yüzde 200-300 oranında bir artış yaşandığını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Bakay, son 2 yıldır yalnızca AB ülkeleri ile değil; Hindistan’dan Güney Kore’ye ve Afrika ülkelerine kadar dünyanın farklı bölgelerindeki birçok ülke ile projeler yapılmaya başlandığını aktardı.
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKÇÜ KAGEM) ile Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından “Yurtdışı Öğrenim, Staj ve Proje İmkânları” başlığında bir seminer düzenlendi.

İKÇÜ Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Bakay ile Erasmus Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Cennet Kuman Kıssaboylu, Öğr. Gör. Koray Çelik’in konuşmacı olduğu toplantıya, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal, İKÇÜ KAGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yalçın ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilerimizin Kariyer Gelişimini Takip Ediyoruz

Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yalçın, merkezlerinin kariyer planlama ve istihdam konularında öğrencilere rehberlik etmek, onların kariyer gelişimlerini takip etmek ve bu konuda yapılacak çalışmaları izlemek amacıyla faaliyetler yürüttüğünü belirtti. KAGEM’in bir diğer amacının da, kendilerini ve mesleklerini tanıma yolculuğunda İKÇÜ’lü gençlere ihtiyaç duydukları profesyonel desteği sağlamak olduğunu dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Yalçın, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ile organize ettikleri seminerin öğrencilere bir rehber olması temennisini paylaştı.

İKÇÜ’nün Aldığı Hibe 9 Kat Arttı

Erasmus+ programının genel nitelikleri hakkında bilgilendirmede bulunan Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Bakay’da Türkiye’nin son yıllarda projeler konusunda kaydettiği ilerlemeler sonucunda yatırılan miktarların çok üzerinde hibe alındığını aktardı. İKÇÜ’ nün de son bir yıldır Ulusal Ajans ve Avrupa Birliği’nden aldığı hibe miktarının 9 kat arttığına işaret eden Bakay, bu gelişmenin hem üniversite yönetimi hem de akademisyenler tarafından uluslararasılaşmaya verilen önem sayesinde yaşandığını söyledi. Öğrenim hareketliliği kapsamında ise yurt dışına giden İKÇÜ akademisyenleri ve öğrencilerinin sayısında geçmiş yıllara oranla yüzde 200-300 oranında bir artış yaşandığını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Bakay, son 2 yıldır yalnızca AB ülkeleri ile değil; Hindistan’dan Güney Kore’ye ve Afrika ülkelerine kadar dünyanın farklı bölgelerindeki birçok ülke ile projeler yapılmaya başlandığını aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.