Din öğretimine bağlı okulların yarışmalarının il finalleri

GÜNDEM 05.01.2023 - 16:22, Güncelleme: 06.01.2023 - 10:45 2815+ kez okundu.
 

Din öğretimine bağlı okulların yarışmalarının il finalleri

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü uhdesinde 2022-2023 eğitim öğretim yılı faaliyetleri kapsamında 1. Dönemde düzenlenen “Genç Bilaller Ezan Okuma”, “Genç Hatipler Hutbe Okuma”, “Genç Nidâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma” ile “Genç Muhafızlar Hafızlık” yarışmalarının il finalleri, Giresun İl Milli Eğitim koordinesinde, ilçe ve okulların organizasyonlarıyla gerçekleştirildi.
Bu kapsamda; Anadolu İmam Hatip Lisesi kız öğrencilere yönelik “Genç Nidâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma” ve “Genç Muhafızlar Hafızlık”, imam hatip ortaokulu erkek öğrencilerine yönelik “Genç Bilâller Ezan Okuma” ve imam hatip lisesi erkek öğrencilere yönelik “Genç Hatipler Hutbe Okuma” olmak üzere dört yarışma düzenlendi. Yarışma takviminde belirlenen yer ve tarihlerde yapılan yarışmalar; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergin Aybar ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yavuz ile ilçe milli eğitim yöneticileri, okul ve kurumların yönetici, öğretmen ve öğrencilerle misafirlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrencilerin, birbirinden güzel Kur'an tilavetleri ile Ezan ve Hutbeler icra ettiği yarışmalar davetliler tarafından ilgi ve huşû içerisinde dinlendi. Yarışmalar sonunda, dereceye giren ve katılan tüm öğrencilerimizle danışman öğretmenlerine başarı, katılım ve teşekkür belgeleri ile çeşitli hediyeler verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu yarışmalara dair değerlendirmesinde; Öğrencilerimize, geleceğin imam hatipleri, hafız ve vaizeleri olma yolunda hepsine başarılar diledi. Müdür, kaybedenin olmadığı bu yarışmalara katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederken, yarışmalarda emeği geçen yönetici ve öğretmenlerle öğrencilerimize teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Yarışmalarda, jürilerin yaptığı değerlendirmeler sonucu aşağıda belirtilen öğrencilerimiz dereceye girmişlerdir. Bulancak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Songül Yüzükbaşı Genç Nida Kuran-ı Kerim’i Güzel okumada il birincisi oldu. HABER:EROL KÜÇÜK
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü uhdesinde 2022-2023 eğitim öğretim yılı faaliyetleri kapsamında 1. Dönemde düzenlenen “Genç Bilaller Ezan Okuma”, “Genç Hatipler Hutbe Okuma”, “Genç Nidâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma” ile “Genç Muhafızlar Hafızlık” yarışmalarının il finalleri, Giresun İl Milli Eğitim koordinesinde, ilçe ve okulların organizasyonlarıyla gerçekleştirildi.

Bu kapsamda; Anadolu İmam Hatip Lisesi kız öğrencilere yönelik “Genç Nidâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma” ve “Genç Muhafızlar Hafızlık”, imam hatip ortaokulu erkek öğrencilerine yönelik “Genç Bilâller Ezan Okuma” ve imam hatip lisesi erkek öğrencilere yönelik “Genç Hatipler Hutbe Okuma” olmak üzere dört yarışma düzenlendi. Yarışma takviminde belirlenen yer ve tarihlerde yapılan yarışmalar; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergin Aybar ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yavuz ile ilçe milli eğitim yöneticileri, okul ve kurumların yönetici, öğretmen ve öğrencilerle misafirlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrencilerin, birbirinden güzel Kur'an tilavetleri ile Ezan ve Hutbeler icra ettiği yarışmalar davetliler tarafından ilgi ve huşû içerisinde dinlendi. Yarışmalar sonunda, dereceye giren ve katılan tüm öğrencilerimizle danışman öğretmenlerine başarı, katılım ve teşekkür belgeleri ile çeşitli hediyeler verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu yarışmalara dair değerlendirmesinde; Öğrencilerimize, geleceğin imam hatipleri, hafız ve vaizeleri olma yolunda hepsine başarılar diledi. Müdür, kaybedenin olmadığı bu yarışmalara katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederken, yarışmalarda emeği geçen yönetici ve öğretmenlerle öğrencilerimize teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Yarışmalarda, jürilerin yaptığı değerlendirmeler sonucu aşağıda belirtilen öğrencilerimiz dereceye girmişlerdir. Bulancak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Songül Yüzükbaşı Genç Nida Kuran-ı Kerim’i Güzel okumada il birincisi oldu.

HABER:EROL KÜÇÜK

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.