Cihat Kora’lı öğrenciler robotik ve kodlamanın ege şampiyonu

EĞİTİM 12.05.2023 - 10:38, Güncelleme: 12.05.2023 - 10:38 4466+ kez okundu.
 

Cihat Kora’lı öğrenciler robotik ve kodlamanın ege şampiyonu

İzmir, Cihat Kora Anadolu Lisesi Robotik ve Kodlama Takımı,katıldığı First Lego League Ege Bölgesi Şampiyonu oldu.
Cihat Kora Anadolu Lisesi Robotik ve Kodlama Takımı Robokod HighFive bu başarısıyla 10 Haziran’da İzmir’de yapılacak ulusal turnuvaya katılacak. FIRST Vakfı tarafından 23 yıldır her sene küresel bir problemi odağına alarak düzenlenen yarışmada Cihat Kora Anadolu Lisesi turnuvada şampiyon oldu. Özel Bahçeşehir Koleji 50. Yıl Kampüsünde gerçekleştiren İzmir Yerel turnuvalarında Cihat Kora Anadolu Lisesi Robotik ve Kodlama Takımı, RoboKod HighFive Robot Tasarım ve Yenilikçi Projede mükemmellik ve yenilikçiliğe ulaşırken, öz değerleri tamamen benimseyerek Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST® LEGO® League Challenge programını özümsemiş olan takıma verilen Şampiyonluk ödülünü aldı.   Öğrencilerin büyük başarısı Cihat Kora Anadolu Lisesi’nin şampiyon Robotik ve Kodlama Takımı RoboKod HighFive, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), ENSİA (Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği), İzmir EBA sponsorluğunda turnuvaya katılım gösterdi. RoboKod HighFive Takımı, koçu Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Neslihan Yıldırım Çayırcı ve danışmanları Çağdaş Çayırcı, Sabriye Türker ile 9. Sınıf öğrencileri olan Ada İşivar, Senem Keleş, Yusuf Kaya, Damla Uzun, Atakan Çolak, Melike Yıldız, Anıl Rahim Güler, Yaren Ulu’dan oluştu. RoboKod HighFive takımı yaklaşık 9 ay boyunca bu turnuvaya hazırlandı.   First Lego League’de bu sene tema enerji   Katılan takımlar "SUPERPOWERED" temasıyla enerjinin üretilmesi, dağıtılması, depolanması ve tüketilmesine odaklanıp enerjinin üretimi ve kullanımı üzerine yenilikçi çözümler ürettiler. Takımlar ayrıca, kendi yaptıkları robotlarla, bu kavramları pekiştirme adına LEGO modellerinden yapılan görevleri de tamamlamaya çalıştılar. Bunun yanında FIRST'ün temel değerleri olan keşif, yenilik, etki, katılım, takım çalışması gerçekleştirdi. Çocukların bilimsel proje geliştirme, kodlama ve robotik dışında takım çalışması, eleştirel düşünme, sunum yapma gibi 21. yüzyıl becerileri kazanmalarına odaklanan First Lego League’in Türkiye ayağını Bilim Kahramanları Derneği 19 senedir devam ettiriyor.  
İzmir, Cihat Kora Anadolu Lisesi Robotik ve Kodlama Takımı,katıldığı First Lego League Ege Bölgesi Şampiyonu oldu.

Cihat Kora Anadolu Lisesi Robotik ve Kodlama Takımı Robokod HighFive bu başarısıyla 10 Haziran’da İzmir’de yapılacak ulusal turnuvaya katılacak.

FIRST Vakfı tarafından 23 yıldır her sene küresel bir problemi odağına alarak düzenlenen yarışmada Cihat Kora Anadolu Lisesi turnuvada şampiyon oldu. Özel Bahçeşehir Koleji 50. Yıl Kampüsünde gerçekleştiren İzmir Yerel turnuvalarında Cihat Kora Anadolu Lisesi Robotik ve Kodlama Takımı, RoboKod HighFive Robot Tasarım ve Yenilikçi Projede mükemmellik ve yenilikçiliğe ulaşırken, öz değerleri tamamen benimseyerek Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST® LEGO® League Challenge programını özümsemiş olan takıma verilen Şampiyonluk ödülünü aldı.

 

Öğrencilerin büyük başarısı

Resim önizlemesi

Cihat Kora Anadolu Lisesi’nin şampiyon Robotik ve Kodlama Takımı RoboKod HighFive, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), ENSİA (Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği), İzmir EBA sponsorluğunda turnuvaya katılım gösterdi. RoboKod HighFive Takımı, koçu Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Neslihan Yıldırım Çayırcı ve danışmanları Çağdaş Çayırcı, Sabriye Türker ile 9. Sınıf öğrencileri olan Ada İşivar, Senem Keleş, Yusuf Kaya, Damla Uzun, Atakan Çolak, Melike Yıldız, Anıl Rahim Güler, Yaren Ulu’dan oluştu. RoboKod HighFive takımı yaklaşık 9 ay boyunca bu turnuvaya hazırlandı.

 

First Lego League’de bu sene tema enerji

 

Katılan takımlar "SUPERPOWERED" temasıyla enerjinin üretilmesi, dağıtılması, depolanması ve tüketilmesine odaklanıp enerjinin üretimi ve kullanımı üzerine yenilikçi çözümler ürettiler. Takımlar ayrıca, kendi yaptıkları robotlarla, bu kavramları pekiştirme adına LEGO modellerinden yapılan görevleri de tamamlamaya çalıştılar. Bunun yanında FIRST'ün temel değerleri olan keşif, yenilik, etki, katılım, takım çalışması gerçekleştirdi.

Çocukların bilimsel proje geliştirme, kodlama ve robotik dışında takım çalışması, eleştirel düşünme, sunum yapma gibi 21. yüzyıl becerileri kazanmalarına odaklanan First Lego League’in Türkiye ayağını Bilim Kahramanları Derneği 19 senedir devam ettiriyor.

 

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.