MHP’li vekil ilçe ilçe Giresun’un sorunlarını sıraladı

SİYASET 19.12.2023 - 20:44, Güncelleme: 19.12.2023 - 20:51 7288+ kez okundu.
 

MHP’li vekil ilçe ilçe Giresun’un sorunlarını sıraladı

MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, Giresun’un tüm ilçelerinde ki yol ve ulaşım sorunlarını TBMM’de gündeme getirdi.
10 yıldır gündemden düşmeyen fakat çözüm üretilmeyen Aydındere yolunu da mecliste dile gtiren Milletvekili Konal, “Yalnız genişleme ve asfaltlama bekleyen Bulancak Aydındere yolumuz 10 yıldır tamamlanamamıştır” dedi. Konal konuşmasında Bulancak Aydındere yolu, Şebinkarahisar-Koyulhisar yolu, Çamoluk yolu, Tarihi İran Yolu olarak adlandırılan Tirebolu-Doğankent-Torul yolu ve Görele-Çanakçı-Çömlekçi grup yolları ile Giresun Çevre Yolunun bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. TBMM Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Plan Bütçe görüşmeleri konuşmalarında partisi adına söz alan MHP Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, Giresun ve ilçelerinde ulaşım sorunlarını dile getirdi. ‘ÇAMOLUK'UN GİRİŞİ VAR, ÇIKIŞI YOK’ Milletvekili Konal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da 2001 yılında ziyaret ettiği Çamoluk'un yol sorunlarına dikkat çekti. Konal, konuşmasında “Çamoluk ilçemizin Gümüşhane, Erzincan, Sivas ve Giresun'a sınırı olmasına rağmen kara yollarıyla girişi vardır, çıkışı yoktur” dedi. ‘ŞEBİNKARAHİSAR - KOYULHİSAR YOLU YILLARDIR BAKIM BEKLİYOR’ Konal konuşmasında ayrıca, “Çamoluk-Alucra-Yağlıdere yolumuz yirmi yıldır proje ve çalışma beklemektedir. Trabzon, Gümüşhane ve Giresun ortak yaylası olan Sis Dağı'mızın Trabzon'dan ulaşımı duble asfalt yol iken Giresun ilçelerinden ulaşımımız stabilize ve bakımsızdır. Sivas sınırımız olan Şebinkarahisar-Koyulhisar yolu yıllardır bakım beklemektedir” ifadelerine yer verdi. ‘EĞRİBEL TÜNELİ BİTTİ ANCAK...’ Konal, 6 kilometre geliş, 6 kilometre gidiş toplam 12 kilometrelik Eğribel Tüneli'nin zorlu şartlarda bitirildiğini aktararak, yalnızca genişleme ve asfaltlama bekleyen Bulancak-Aydındere yolunun 10 yıldır tamamlanamadığını belirtti. ‘TARİHİ İRAN YOLU ÖLÜM YOLU OLDU’ ‘Tarihi İran Yolu’ olarak bilinen Tirebolu-Doğankent-Torul yolu ve Görele-Çanakçı-Çömlekçi grup yollarımız da maalesef her yıl yaşanan kazalardan dolayı ‘ölüm yolu’ olarak adlandırıldığını sözlerine ekleyen Konal, “Yalnızca Giresun için değil, bölgenin Gürcistan, Azerbaycan bağlantısı ve Tirebolu-Erzincan güzergâhından İran bağlantısı olması hasebiyle Giresun Çevre Yolu şehrimizin ve bölgemizin olmazsa olmazıdır. Tüm Giresun'un bürokrasisi ve vatandaşı bu dönem güney çevre yolumuzun bir an önce başlatılıp bitirilmesini beklemektedir” şeklinde konuştu.
MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, Giresun’un tüm ilçelerinde ki yol ve ulaşım sorunlarını TBMM’de gündeme getirdi.

10 yıldır gündemden düşmeyen fakat çözüm üretilmeyen Aydındere yolunu da mecliste dile gtiren Milletvekili Konal, “Yalnız genişleme ve asfaltlama bekleyen Bulancak Aydındere yolumuz 10 yıldır tamamlanamamıştır” dedi.

Konal konuşmasında Bulancak Aydındere yolu, Şebinkarahisar-Koyulhisar yolu, Çamoluk yolu, Tarihi İran Yolu olarak adlandırılan Tirebolu-Doğankent-Torul yolu ve Görele-Çanakçı-Çömlekçi grup yolları ile Giresun Çevre Yolunun bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Plan Bütçe görüşmeleri konuşmalarında partisi adına söz alan MHP Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, Giresun ve ilçelerinde ulaşım sorunlarını dile getirdi.

‘ÇAMOLUK'UN GİRİŞİ VAR, ÇIKIŞI YOK’

Milletvekili Konal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da 2001 yılında ziyaret ettiği Çamoluk'un yol sorunlarına dikkat çekti.

Konal, konuşmasında “Çamoluk ilçemizin Gümüşhane, Erzincan, Sivas ve Giresun'a sınırı olmasına rağmen kara yollarıyla girişi vardır, çıkışı yoktur” dedi.

‘ŞEBİNKARAHİSAR - KOYULHİSAR YOLU YILLARDIR BAKIM BEKLİYOR’

Konal konuşmasında ayrıca, “Çamoluk-Alucra-Yağlıdere yolumuz yirmi yıldır proje ve çalışma beklemektedir. Trabzon, Gümüşhane ve Giresun ortak yaylası olan Sis Dağı'mızın Trabzon'dan ulaşımı duble asfalt yol iken Giresun ilçelerinden ulaşımımız stabilize ve bakımsızdır. Sivas sınırımız olan Şebinkarahisar-Koyulhisar yolu yıllardır bakım beklemektedir” ifadelerine yer verdi.

‘EĞRİBEL TÜNELİ BİTTİ ANCAK...’

Konal, 6 kilometre geliş, 6 kilometre gidiş toplam 12 kilometrelik Eğribel Tüneli'nin zorlu şartlarda bitirildiğini aktararak, yalnızca genişleme ve asfaltlama bekleyen Bulancak-Aydındere yolunun 10 yıldır tamamlanamadığını belirtti.

‘TARİHİ İRAN YOLU ÖLÜM YOLU OLDU’

‘Tarihi İran Yolu’ olarak bilinen Tirebolu-Doğankent-Torul yolu ve Görele-Çanakçı-Çömlekçi grup yollarımız da maalesef her yıl yaşanan kazalardan dolayı ‘ölüm yolu’ olarak adlandırıldığını sözlerine ekleyen Konal, “Yalnızca Giresun için değil, bölgenin Gürcistan, Azerbaycan bağlantısı ve Tirebolu-Erzincan güzergâhından İran bağlantısı olması hasebiyle Giresun Çevre Yolu şehrimizin ve bölgemizin olmazsa olmazıdır. Tüm Giresun'un bürokrasisi ve vatandaşı bu dönem güney çevre yolumuzun bir an önce başlatılıp bitirilmesini beklemektedir” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bulancaklı
(20.12.2023 11:25 - #74013)
İktidar ortağı partinin vekili sorunları sıralamak yerine , çözüme ulaştırdığı sorunları sıralaması lazım bence.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.