Osman Öztürk’e İtalya’dan Şiir Ödülü

GÜNDEM 27.06.2024 - 17:14, Güncelleme: 27.06.2024 - 17:14 1998+ kez okundu.
 

Osman Öztürk’e İtalya’dan Şiir Ödülü

Emekli Emniyet Müdürü şair ve yazar Osman Öztürk, edebiyat alanındaki başarısını uluslararası yeni bir ödülle daha taçlandırdı.
Osman Öztürk, İtalya’da Pro Loco Derneği tarafından düzenlenen uluslararası şiir yarışmasında; Bahar temalı şiirler dalında; ‘Ricordami Un Giorno’, ‘Bir Gün Beni Hatırla’ isimli şiiriyle uluslararası şiir ödülü aldı. ‘İnsanlık bir şiirdir ve her satırında sevgi saklıdır’ diyen Öztürk, “Yazılarım ve şiirlerimle, ülkemin güvenliği kadar Türk edebiyatının da güvende olması, gelecek nesillere doğru aktarılması ve uluslararası arenada başarıyla temsiline de katkı sunmaya çalışıyorum. Bu ödülü de o anlamda çok değerli buluyorum. Şiirin birleştirici gücüne o kadar ihtiyacımız var ki. Doğaya sahip çıkmalı, barış tohumlarını dört bir yana ekmeli ve yarınlarımızı yaşanabilir kılmalıyız. Şiirlerimde ben de doğadan büyük ilham alıyorum. Bu şiirimde de içimdeki doğa sevgisini aktarabildiğime inanıyorum” dedi. Rize, Tunceli ve Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulunan ve şiir, öykü ve güvenlik konusunda yazılmış 30 kitabı bulunan Öztürk'ün birçok ödül ve güftesi de bulunuyor. Yıldız Haber Gazetesi olarak kendisini tebrik ediyoruz.    
Emekli Emniyet Müdürü şair ve yazar Osman Öztürk, edebiyat alanındaki başarısını uluslararası yeni bir ödülle daha taçlandırdı.

Osman Öztürk, İtalya’da Pro Loco Derneği tarafından düzenlenen uluslararası şiir yarışmasında; Bahar temalı şiirler dalında; ‘Ricordami Un Giorno’, ‘Bir Gün Beni Hatırla’ isimli şiiriyle uluslararası şiir ödülü aldı.

‘İnsanlık bir şiirdir ve her satırında sevgi saklıdır’ diyen Öztürk, “Yazılarım ve şiirlerimle, ülkemin güvenliği kadar Türk edebiyatının da güvende olması, gelecek nesillere doğru aktarılması ve uluslararası arenada başarıyla temsiline de katkı sunmaya çalışıyorum. Bu ödülü de o anlamda çok değerli buluyorum. Şiirin birleştirici gücüne o kadar ihtiyacımız var ki. Doğaya sahip çıkmalı, barış tohumlarını dört bir yana ekmeli ve yarınlarımızı yaşanabilir kılmalıyız. Şiirlerimde ben de doğadan büyük ilham alıyorum. Bu şiirimde de içimdeki doğa sevgisini aktarabildiğime inanıyorum” dedi.

Rize, Tunceli ve Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulunan ve şiir, öykü ve güvenlik konusunda yazılmış 30 kitabı bulunan Öztürk'ün birçok ödül ve güftesi de bulunuyor.

Yıldız Haber Gazetesi olarak kendisini tebrik ediyoruz.

 

 

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.