Alevler İzmir'i tehdit etti! Türkiye’de 44 ayrı yerde yangın

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 30.06.2024 - 08:26, Güncelleme: 30.06.2024 - 08:26 2587+ kez okundu.
 

Alevler İzmir'i tehdit etti! Türkiye’de 44 ayrı yerde yangın

İzmir'de orman yangını kabusu yaşandı. Dün öğleden sonra Selçuk’ta başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla Kuşadası'na sıçrayan yangın, bölgeyi alarma geçirdi.
Selçuk-Kuşadası karayolu trafiğe kapatılırken, alevler Çamönü Mahallesi'ni tehdit etmeye başladı. Tüm Türkiye'den Yangınla Mücadeleye Destek Yangına hava ve karadan müdahale başladı. Helikopterler ve uçaklar alevlere su yağdırırken, orman işçileri ve TOMA'lar da karadan söndürme çalışmalarına destek verdi. Tedbir amaçlı olarak Çamönü Mahallesi tahliye edildi. Kahramanca Mücadele Sonuç Verdi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da olay yerine gelerek çalışmaları koordine etti. Bakan Yumaklı, yangının bir hobi bahçesinde başladığını ve gözaltına almalar olduğunu açıkladı. Sabahın ilk ışıklarında kontrol altına alınan yangında ilk belirlemelere göre 500 hektarlık alan etkilendi. Bakan Yumaklı'dan Sevindirici Haberler Bakan Yumaklı, yangında evlerin zarar görmediğini ve yerleşim alanlarının tehdit altında olmadığını belirtti. Çeşme ve Torbalı'daki yangınların da kontrol altına alındığını ifade eden Bakan, Balıkesir Susurluk'taki yangına müdahalenin sürdüğünü söyledi. "Türkiye'de aynı anda 44 yangın çıktığı ve bunun bir zafiyet oluşturduğu yönünde bazı iddiaları duyduk. Gün içerisinde farklı zamanlarda farklı şehirlerde çıkan yangınlardan ve bunların orman içi, orman dışı alanlardan çıktığından bahsediyorum. Son derece şeffaf bir şekilde vermiş olduğumuz bilginin bu şekilde çarpılmasını da anlayabilmiş değiliz. Devletin hiçbir şekilde müdahalesi, zamanlaması, bütün kurumlarıyla, AFAD'ıyla, valiliğiyle, bakanlıklarıyla koordinasyonu son derece üst seviyede devam ediyor. Burada böyle anlamlandıramayacağımız bir husus üzerinden bir zafiyet görüntüsü oluşturmayı anlayabilmiş değilim. Doğru değil, kesinlikle yanlış. Gecenin bu vaktinde bizim bunları konuşmuyor olmamız gerekir." Dedi. Ezine'de de Yangın Kontrol Altına Alındı Dün akşam Çanakkale Ezine'de de tarım arazisinde başlayan ve hızla yayılan yangın, 7 saatlik mücadelenin ardından kontrol altına alındı.  
İzmir'de orman yangını kabusu yaşandı. Dün öğleden sonra Selçuk’ta başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla Kuşadası'na sıçrayan yangın, bölgeyi alarma geçirdi.

Selçuk-Kuşadası karayolu trafiğe kapatılırken, alevler Çamönü Mahallesi'ni tehdit etmeye başladı.

Tüm Türkiye'den Yangınla Mücadeleye Destek

Yangına hava ve karadan müdahale başladı. Helikopterler ve uçaklar alevlere su yağdırırken, orman işçileri ve TOMA'lar da karadan söndürme çalışmalarına destek verdi. Tedbir amaçlı olarak Çamönü Mahallesi tahliye edildi.

Kahramanca Mücadele Sonuç Verdi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da olay yerine gelerek çalışmaları koordine etti. Bakan Yumaklı, yangının bir hobi bahçesinde başladığını ve gözaltına almalar olduğunu açıkladı. Sabahın ilk ışıklarında kontrol altına alınan yangında ilk belirlemelere göre 500 hektarlık alan etkilendi.

Bakan Yumaklı'dan Sevindirici Haberler

Bakan Yumaklı, yangında evlerin zarar görmediğini ve yerleşim alanlarının tehdit altında olmadığını belirtti. Çeşme ve Torbalı'daki yangınların da kontrol altına alındığını ifade eden Bakan, Balıkesir Susurluk'taki yangına müdahalenin sürdüğünü söyledi.

"Türkiye'de aynı anda 44 yangın çıktığı ve bunun bir zafiyet oluşturduğu yönünde bazı iddiaları duyduk. Gün içerisinde farklı zamanlarda farklı şehirlerde çıkan yangınlardan ve bunların orman içi, orman dışı alanlardan çıktığından bahsediyorum. Son derece şeffaf bir şekilde vermiş olduğumuz bilginin bu şekilde çarpılmasını da anlayabilmiş değiliz. Devletin hiçbir şekilde müdahalesi, zamanlaması, bütün kurumlarıyla, AFAD'ıyla, valiliğiyle, bakanlıklarıyla koordinasyonu son derece üst seviyede devam ediyor. Burada böyle anlamlandıramayacağımız bir husus üzerinden bir zafiyet görüntüsü oluşturmayı anlayabilmiş değilim. Doğru değil, kesinlikle yanlış. Gecenin bu vaktinde bizim bunları konuşmuyor olmamız gerekir." Dedi.

Ezine'de de Yangın Kontrol Altına Alındı

Dün akşam Çanakkale Ezine'de de tarım arazisinde başlayan ve hızla yayılan yangın, 7 saatlik mücadelenin ardından kontrol altına alındı.

 
Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.